MILANOVIĆ: Hrvat za mene nije pitanje krvi, nego pitanje izbora

MILANOVIĆ: Hrvat za mene nije pitanje krvi, nego pitanje izbora

13 decembra 2013

Zoran MilanovicHrvatski premijer Zoran Milanović kaže da biti Hrvat za njega nije pitanje krvi, nego pitanje izbora i da dok je on na včasti neće biti napucavanja s manjinama.

Hrvatska, poručio je, može prosperirati samo ako je „uklopljena u svet“.

„Dvadeset godina smo gradili jedan poredak koji nije bilo lako izgraditi, koji je rastao i na ratu i na medjusobnom zameranju i na predrasudama, katkada i na mržnji, a katkada i na pritiscima medjunarodne zajednice, ali na kraju našom voljom. Istina, cena je bila visoka, a put je bio težak, ali za malu državu, kao što je naša, koja može prosperirati samo tako da je uklopljena u svet, nema drugog izbora i to je jedini ispravni put“, rekao je Milanović, javila je agencija Hina.

Uprkos pozivima lidera najuticajnije hrvatske opozicione HDZ Tomislava Karamarka da rekonstruiše vladu ili raspiše prevremene izbore, hrvatski premijer Zoran Milanović zadovoljan je učinkom svog kabineta i kaže da njihov put nije ni promašen ni izgubljen.

Milanović je, medjutim, samokritično ocenio da brzina promena u prvoj polovini mandata SDP-ove vlade ne zadovoljava ali dodaje da veruje da ljudi nisu iznevereni i da je učinjeno ono što se, kako je rekao, moglo u ovom trenutku.

Uveli smo red u državu koja je sada uredjenija, sredjenija i bolja nego pre dve godine, ima bolju vlasti i ljude koji znaju što hoće. Zbog toga se Hrvati svog vodjstva neće stideti”, rekao je premijer u Sisku, javila je agencija Hina. „Hrvat za mene nije pitanje krvi, nego pitanje izbora.

Dok sam predsednik vlade i stranke, dok smo zajedno, s manjinama se u Hrvatskoj napucavati nećemo“, poručio je.

Milanović je istakao i da je donošenje zakona o životnom partnerstvu bilo izborno obećanje.

„Ne zato da bismo nekome napakostili ili da bismo nekoga povredili, ili ugrozili nečije pravo, nego zato da ne bismo ljudima ograničili pravo na sreću”, poručio je Milanović.

On je najavio da se već naredne godine može očekivati privredni rast i drugi pomaci.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *