Милановић: Једва чекам поноћ!

Milanović: Jedva čekam ponoć!

23 septembra 2015

milanovicZAGREB – Oni da daju ultimatume? Evo jedva čekam ponoć, baš me zanima šta sadrži taj Vučićev ultimatum, rekao je Milanović. Premijer Hrvatske Zoran Milanović ocenio je danas u Briselu da je nedopustivo da Srbija postavlja ultimatume članicama Evropske unije, i izneo tvrdnju da Budimpešta, Beograd i hrvatska desnica zajednički rade protiv njegove vlade.

On se uoči današnjeg vanrednog samita lidera EU u Briselu osvrnuo na rok koji je premijer Srbije Aleksandar Vučić zadao pre nego što Srbija kontramerama uzvrati na odluku Zagreba da zatvori granične prelaze.

„Oni da daju ultimatume? Evo jedva čekam ponoć, baš me zanima šta sadrži taj Vučićev ultimatum“, rekao je Milanović.

Hrvatski premijer se požalio da mu Vučić nije ni odgovorio na ponudu da pošalje autobuse koji će migrante umesto ka hrvatskoj, uputiti ka mađarskoj granici.

„Oni njima naplaćuju ko zna koliko para za prevoz autobusima, to je tamo privredna grana“, tvrdi Milanović i kaže da se „Hrvatska ponaša odgovorno, a u Srbiji vlada potpuni haos“.

On je, takođe, rekao da će o otvaranju granice za teretna vozila odlučivati na osnovu broja migranata koji pokušavaju da uđu u Hrvatsku. „Možda uskoro otvorim granicu, a posle ću je opet zatvoriti ako broj ljudi pređe 8-10.000“, kazao je Milanović.

Hrvatski premije kaže i da Beograd i Budimpešta rade protiv vlade u Zagrebu i hrvatskih nacionalnih interesa, a u sadejstvu sa opozicionom Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ).

„Budimpešta, Beograd, HDZ — to je sveto trojstvo“, kazao je on, dodajući da su „desničari svuda isti, to vam je kao prst i nokat“.

Upitan da pobliže objasni ovo navodno trojno savezništvo, Milanović je rekao da se to vidi „iz njihovih reči i dela“.

Premijer Hrvatske kaže da sve poteze preduzima uz konsultacije sa liderima Austrije i Nemačke.

„To su najmoćnije zemlje u Evropi, a mi radimo i u njihovim nacionalnim interesima“, rekao je on.

Milanović, međutim, nije direktno odgovorio na pitanje da li se o zatvaranju granice konsultovao sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, rekavši ponovo da je „razgovarao sa najvažnijim ljudima u EU“.

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han pozvao je ranije danas lidere Srbije i Hrvatske da smanje retoriku u vezi sa situacijom na granici i mirno pristupe rešavanju problema.

(pravda.rs)

KOMENTARI13 komentara

 1. miroslav says:

  Sve budala do budale.Koliko ih ima zapadu je izbor sirok.

 2. Batina says:

  Ovaj je najprimitivniji primjer srboustase.

 3. Lady Gaga says:

  Ma ljudi, Milanović jeste ustaša i neviđena gnjida, ali je rekao ono što svi mislimo: AJDE BAŠ DA VIDUMO I TO ČUDO DA SRBI NEKOM DAJU ULTIMATUM, I DA SPOVEDU NEKU ODLUČNU I SUROVU AKCIJU. Milanović nam se poslednjih par dana veoma iskenjao na glavu, jer mu se može,jer su reakcije srpskih političara mlake, jer na mrvog vuka ( Srbiju ) i zeka ( Rvatska ) šilji kurac. I ponovo pogrešna reakcija nas Srba. Mi se ljutimo na Milanovića, koji samo radi ono što se od jednog ustaše očekuje, umesto da svoj bes usmerimo na Lažnog Cara Šćepana Picoustog, koji je u stanju da sazove komferenciju za režimske medije, da drobi tri i po sata, da glumata, da mlati ko sumanut, i ništa da ne kaže. Rvati nam prave malu decu, a naši politikanti teatralno, gotovo falsetom, zazivaju nebesku pravdu, hrane izbeglice iz Sirije a sopstvenom narodu serviraju govna. Narod, mutav i malouman, raduje se Stanijinoj sisi i Beogradu na vodi, Radašinu i Milašinu, pobedama onog foliranta Đovanceta kojeg zabole za Srbiju, jer taj porezčić ne plaća u Monte Monaku ili Carlu, i sve tako, i žestoko ga ( narod ) boli jaje i za državu i za sopstveni opstanak. Otvoreno nam se poručuje da smo viđeni za rezervat za sirijske izbeglice, a mi se bavimo humanitarnim radom u cilju sopstvenog nestajanja, jer mi smo dobri, jer imamo patološku potrebu da nas hvale, jer su nam uvek drugi krivi...... Milanović radi ono što ustaša treba da radi. Picousti, a i narod njegov, nikada neće uraditi ono što moraju. Prost princip opstanka. Prosti razlozi nestanka.

 4. Lady Gaga says:

  Ma ljudi, Milanović jeste ustaša i neviđena gnjida, ali je rekao ono što svi mislimo: AJDE BAŠ DA VIDIMO I TO ČUDO DA SRBI NEKOM DAJU ULTIMATUM, I DA SPOVEDU NEKU ODLUČNU I SUROVU AKCIJU. Milanović nam se poslednjih par dana veoma iskenjao na glavu, jer mu se može,jer su reakcije srpskih političara mlake, jer na mrvog vuka ( Srbiju ) i zeka ( Rvatska ) šilji kurac. I ponovo pogrešna reakcija nas Srba. Mi se ljutimo na Milanovića, koji samo radi ono što se od jednog ustaše očekuje, umesto da svoj bes usmerimo na Lažnog Cara Šćepana Picoustog, koji je u stanju da sazove komferenciju za režimske medije, da drobi tri i po sata, da glumata, da mlati ko sumanut, i ništa da ne kaže. Rvati nam prave malu decu, a naši politikanti teatralno, gotovo falsetom, zazivaju nebesku pravdu, hrane izbeglice iz Sirije a sopstvenom narodu serviraju govna. Narod, mutav i malouman, raduje se Stanijinoj sisi i Beogradu na vodi, Radašinu i Milašinu, pobedama onog foliranta Đovanceta kojeg zabole za Srbiju, jer taj porezčić ne plaća u Monte Monaku ili Carlu, i sve tako, i žestoko ga ( narod ) boli jaje i za državu i za sopstveni opstanak. Otvoreno nam se poručuje da smo viđeni za rezervat za sirijske izbeglice, a mi se bavimo humanitarnim radom u cilju sopstvenog nestajanja, jer mi smo dobri, jer imamo patološku potrebu da nas hvale, jer su nam uvek drugi krivi...... Milanović radi ono što ustaša treba da radi. Picousti, a i narod njegov, nikada neće uraditi ono što moraju. Prost princip opstanka. Prosti razlozi nestanka. P.S. Napisah sve ovo, kad mediji objaviše da u cilju dobrokomiijskih odnosa, Srbija neće ništa preduzeti...........

 5. milan says:

  @...e, bre Lady Gaga ote mi misao, a bas rekao pravo pa u "sridu"! Al' ce nam sa pisousti ipak da najebe majke dok ga ne odnese vetar!

 6. Radikal says:

  To care! Vucic moze samo da drma svoj zatvoren kavez.

 7. miroslav says:

  Zatvorene su granice sa obe strane.A picousti kuka,place,bruka nas!Gaga ovi nemaju pameti koliko sin Dragan,a kamoli ovo dvoje koje si pomenula:)

 8. Lady Gaga says:

  Ozbiljno razmatra opciju da postanem Apač. To jest Apačkinja. d1jrw5jterzxwu.cloudfront.net/sites/default/files/uploads/2012/03/Apache-Chronicle-main.jpg

 9. Lady Gaga says:

  Ozbiljno razmatra opciju da postanem Apač. To jest Apačkinja. www.d1jrw5jterzxwu.cloudfront.net/sites/default/files/uploads/2012/03/Apache-Chronicle-main.jpg

 10. Lady Gaga says:

  Koji je bre qrac sa ovim linkom iznad? E u ovoj usranoj zemlji ni Apač ne mož da bidneš......... .........BRE!

 11. Lady Gaga says:

  Divno! Zatvorili smo grančicu za uvoz poljoprivrednih sranja i uveli smo embargo na političke odnose. Iz NDH i sa NDH. Što znači da nećemo klopati genetski modifikovane srdele u mašinskom ulju, te nećemo imati odnošaje sa Rvatima, a bogumi ni sa Rvaticama. Gospon Milanović se povodom istih RIGOROZNIH MJERA potreso ko povodom snega iz 1227.godine. Pre Isukrsta Gospoda Našega. Lažnom Caru Šćepanu Picoustom ostaje da se pokaje uz tri Zdravomarijuane i pet Očenaša, a kad bude imao vremena, svakako bi trebao da skokne do Međugorja. Možda mu se ukaže Gospina.

 12. Lady Gaga says:

  www.dodaj.rs/f/1e/7n/295YMDn7/223.jpg

 13. miodrag says:

  PODRŽAVAAAAM MILANOVIĆAAAAA! B R A V O M I L A N O V I ĆU TI SI ZAKON ZA SRBIJU! ZAKON ZA JEBENOG USRANKA VUČIĆA KO JI NE SME NI DUPE DA OBRIŠE BEZ M A M E MERKELOVE. UUSSSRRRAANNKKOO V UU Č I Ć U! SRAM TE BILO ; PE DDDDEEERRRUU!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *