МИЛАНОВИЋ: Не могу да замислим да Србија призна Косово

MILANOVIĆ: Ne mogu da zamislim da Srbija prizna Kosovo

17 juna 2022

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović izjavio je da je jedan od razloga sporog proširenja EU i taj što Srbija odbija da prizna Kosovo, ali da ne može da zamisli da Srbija to i učini.– Ne mogu da zamislim, iz raznih političkih, socijalnih i istorijskih razloga, da Srbija prizna Kosovo. Ali dok to ne bude urađeno, pitanje neće biti rešeno. To je nešto na šta bi se trebalo koncentrisati i uputiti poruku Srbiji da odabere stranu – rekao je Milanović na Prespa forumu u Ohridu.

On smatra da je Srbija donela odluku „da ide nekim svojim putem, a ne prema članstvu EU“ i dodao da bi zemlje s najvišim standardima u EU trebalo da smanje standarde za zemlje zapadnog Balkana koje žele da se pridruže EU, da ne treba odugovlačiti s proširenjem još 20 godina.

Kada se radi o Ukrajini i njenom statusu kandidata, Milanović je rekao da je on za to, ali da se ne sme zaboraviti na BiH.

– Šta nas sprečava da za BiH učinimo isto, neprestano odugovlačenje uništava tu zemlju – rekao je Milanović, prenosi N1.

Na Prespa forumu u Ohridu učestvovaće danas i premijerka Srbije Ana Brnabić. Tema foruma je „Oblikovanje budućnosti Zapadnog Balkana u savremenoj evropskoj bezbednosnoj arhitekturi“.

(Tanjug)

KOMENTARI9 komentara

 1. Rista Bre says:

  Sad sam već siguran. Sve ove izjave...Milanović se ozbiljno sprema da se kandiduje za precednika Srbije na sledećim izborima. Ja sam glasao samo jednom u životu. Pre nekih 60 godina. Nije bilo dobro i reko sam nikad više, ali...

 2. Gagi says:

  He he he, a kako drugacije nego podmukla katolicka politika. Dace neke parice brizljivo odabranim placenicima pa ce Srbija priznati da su siptari naslednici Nemanjickih poseda. Naravno, sve u korist katolicke hegemonije, dok cela zemljina kugla ne postane njihovo vlasnistvo. Verovatno se sam Isus rukovodio tom logikom, zbog toga su oni preuzeli njegovo ucenje i nastavili je malo izmenjenom, onom Judinom. Sa olosima nema nikakve price, problem je danas u tome, olosi su svugde. Dolar je najveci virus koji je vestacki stvoren na kugli zemaljskoj, on kvari ljude i stvara olose. Bogu hvala, nasa braca Rusi su nasli vakcinu da se izlecimo od te posasti i epidemije.

 3. Luka says:

  Konstantana " prosrpska " delatnost g. Milanovića. Da nije " onih drugih " koji suprotno rade i izjavljuju ono što zaista žele i misle a koji su opozitni predsedniku RH povremeno bi čovek pomislio da se radi o kvazireliktu bratstva i jedinstva . Ne , Hrvati samo igraju za njih dobitničku , duplu igru (videti istoriju II svetskog rata ) držeči stalno dobro otvoreno bar jedno oko ka Ruskoj federaciji,Da li su ih i savremeni Rusi pročitali kada mi več posle toliko vremena i događaja to dobrim delom nismo uspeli a sada i ne živimo sa njima da bi tu veštinu neposredno mogli da saznamo i doživimo je interesantno i intrigantno pitanje.

 4. padre says:

  Ubedili ste nas, mi smo sa vama, braćo Hrvati, pa makar izgubili i Vojvodinu i Sanđak!

  • doktrina soka says:

   Da, da, upravo tako. "Spustavah se ja niz vase uze,umalo se uze ne otrze.Od sada smo visnji prijatelji." Njegos

   • persida says:

    Zar nije "bivsi prijatelji", proveri citat.

  • Kulak says:

   Opet se Zoka nalupetao. Kad je propao u privatnom biznisu, dao se u politiku. Tu ne treba znati čitati finansijske izveštaje niti se razumeti u bilanse. Treba samo lupetati, a plata dolazi sigurno. Još malo, pa će i penzija. Zoka čak i nije toliko glup.

 5. Mehmed Von Čengić, iscjel'telj says:

  Degenerik. A kakav poglavica takav i narod.

 6. Duca says:

  E moj Srbine Milanoviću pa ti si isti ko i Hrvatina Plenković?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *