МИЛАНОВИЋ: „Плашим се да не изазову нови грађански рт у БиХ“

МИЛАНОВИЋ: „Плашим се да не изазову нови грађански рт у БиХ“

1 септембра 2023

ПРЕДСЕДНИК Хрватске Зоран Милановић одреаговао је на промоцији нових официра на пресуду Европског суда за људска права у Стразбуру у случају „Ковачевић против БиХ“.

Он је ту пресуду прокоментарисао као „лудачку“, поручивши да суд у Стразбуру донесе сваких 10 година једну пресуду као ову, која „добро да не изазове грађански рат“.– Пленковић ћути о томе. То се не тиче Владе Хрватске? Он не жели да га то питате јер је то неугодно питање. Дакле, ти људи тамо су „лудаци“ са опасном политичком агендом. Хрватска страна је потписница Дејтонског мировног споразума. Туђман је то потписао у име Хрватске – рекао је Милановић новинарима на питање о пресуди суда у Стразбуру, преноси ХРТ.

Милановић је истакао да је циљ пресуде да се БиХ унитаризује да се промени Устав те земље.

– Амбиција им је да се БиХ унитаризује и да под кринком „јединства душа у свемиру званом Босна“ будемо сви грађани. Ја вам кажем да људи то неће. Ради тога се ратовало и због тога је донесен Дејтон. Наравно, и у овом предмету, да не буде забуне, подносилац је блиски сарадник Комшића – навео је Милановић.

Нагласио је да је то много више, што се њега тиче, него стање на ратишту у Украјини.

– Наши примарни интереси су регион у којем имамо своје интересе, свој домет, свој народ и друге нације које живе у Хрватској, а имамо наш народ изван Републике Хрватске. То није Република Хрватска, али тамо живе стотине хиљада Хрвата и то је наш интерес. То је омча око зглоба Хрватима у БиХ, а потенцијелно и Србима – поручио је Милановић.

KOMENTARI4 коментара

 1. Doktor says:

  Ako bude rata u bosni, ovaj put će Srbi imati igrača više,... dogovor će biti sa hrvatima..

  • RASPUCHIN says:

   Да ли сте Ви "Doktor"-е при здравој памети? Ако уђемо у било какво савезништво са 'рватима нахебали смо га к'о жути и пријети нам потпуни нестанак. Пустите Ви Додика и његове небулозе и распитајте се мало ко га уцјењује од 1990.г. и ко му држи муда у шкрипцу.

 2. Gagi says:

  Ovi katolicki prevaranti kao ne zele rat u BiH. Oni sve to mucki podgrevaju kao i sve ostalo sto se desilo u proslosti. Odmah bi otcepili svoj kanton i tako prosirili svoju katolicku interesnu sferu. Kasnije bi isli dalje... Zar je narod slep, nije mu jos jasno koja je pogibelj u Ukrajini zbog njihove dominacije i interesne sfere. Oni ne odustaju, nikada nece odustati od svog vekikog i obnovljenog Rimskog carstva. Kada se Srbi jednom probude iz okupatorskog sna, mozda to i shvate.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u