МИЛАНОВИЋ ПОМЕНУО УБИЈЕНУ СРПСKУ ДЕЦУ ПА ЗАПРЕТИО: „Срби поред мене живог неће у Европску унију“

MILANOVIĆ POMENUO UBIJENU SRPSKU DECU PA ZAPRETIO: „Srbi pored mene živog neće u Evropsku uniju“

25 septembra 2022

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović komentarisao je i odbijenicu Ministarstva pravosuđa, koju su uputili Srbiji na molbu za izručenjem četiri pilota, protiv kojih je srpski sud nedavno podigao optužnice zbog ratnih zločina u BiH tokom Oluje.

– Vlada nije učinila ništa i vidim da neće učiniti ništa. Da sam premijer, učinio bih nešto. Nisam premijer. Mogu predložiti, ali ne ovako javno – rekao je Milanović.Milanović se obrušio i na predsednika Srbije Aleksandra Vučića zbog priča o ubijenoj srpskoj deci.

– Ta priča s ubijenom djecom mi je postala nepodnošljivo gadljiva. I mi Hrvati isto imamo djecu. Kao neko je išao ubijati srpsku djecu, baš iz aviona je išao gađati srpsku djecu – rekao je Milanović, te dodao:

– Kako se Hrvatska ponaša prema Beogradu? U procesu evropskih integracija džentlmenski. Pa dosta je bilo. Takvi pored mene živog neće ući u EU – rekao je Milanović.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je juče povodom najave Ministarstva pravosuđa Hrvatske da neće postupati po zamolnici Srbije da uruči pozive četvorici hrvatskih pilota za ročište pred posebnim odeljenjem za ratne zločine Višeg suda u Beogradu da im očigledno nisu bitna srpska deca, koja su ubijena.

– Nisu zainteresovani za decu, jer su to srpska deca pa njihovo ubistvo za njih nije šteta, i razumljivo je da za taj zločin mora da se sudi pred beogradskim sudom. Mi smatramo da su deca, deca, bez obzira na nacionalnost – ukazao je Vučić.

Iz Ministarstva unutrašnjih poslova saopšteno je danas da Srbija, dok je vodi predsednik Aleksandar Vučić, neće prestati da traži pravdu za pobijenu srpsku decu, reagujući na kritike predsednika Hrvatske Zorana Milanovića povodom izjave predsednika Vučića o srpskoj deci stradaloj na Petrovačkoj cesti.

KOMENTARI12 komentara

 1. persida says:

  Hej, Milance, drzimo te za rec. Bog ti dao zdravlje.

 2. Cp6a says:

  Da i gnjida uradi nešto dobro u svom bednom životu.

  • Portopranco says:

   Ako rvati odnedavno umjesto Zaporožje govore Zaporiža, a umjesto Harkov seruckaju Harkiv, zašto umjesto ruskog Kijev ne kažu Kiiv?

 3. r says:

  Dvorska luda.s Ipak nadam se da ce uciniti sve da Srbija ne udje u trulu EU iz koje bi i on (Hrvatska) da izadje.

 4. Lazar says:

  Jeste debil,ali podržavam blokadu ulaska u Uniju.

  • Buba says:

   I netreba nam,kad vidimo vas takooo sritne.

 5. Petrovgrad says:

  Interesujeme, šta je to Hrvatska unela u EU kao miraz, ako se ne računaju zlatni subi, mendjuše i ogrlice povađenih i poskidanih od žrtava iz logora u Jasnovac. To za EU me ne tangira puno.Popbediće Rusi opet nacizam, kao 41-45. Ubedjen sam da će ovoga reda biti manje zrtava. Mada vono pitanje ce rešiti u okviu Ukrajine, a EU sama od sebe biće urušena, zbog Sodome i Gomore. Mi pravoslavci trebamo graditi sve bolje odnose sa muslimanima, ne zbog Arabije, već zbog Germanije,Francuske, Belgije, .... tamo su muslimani u usponu. To će biti sigurno islamske republike u bliskoj budućnosti i o tome treba voditi računa. Sa EU se ne treba zamarati, promašeni projekat. Možda bi i bila neka varijanta Islamska Evropska Unija ili Evropska Džamahirija. E Tada će Milanović imati uticaja.

 6. VRSK says:

  Da si ti nama živ i zdrav 200 godina iskreni prijatelju Srpskog naroda. Nikada da ne budemo deo EU kad već ovi naši žvalavci na vlasti srljaju bar ih ti zaustavi.

 7. Volodimir Gownarsky says:

  Blentavi, pa mi i ne želimo u EU a vama želimo i daljnje propadanje. Grad u kome jesam trenutno izgubio 10% "pućanstva" a u Vukovaru otišlo preko 20% i sve tako u toj EU ide "fino" 🤪😚

 8. Pendrek says:

  Danke Hrvatska za spas od EU.Samo pederi u Srbiji zele u EU.

 9. doktrina soka says:

  Hvala ti Milanovicu,samo izdrzi na svom stavu, i da nam nikada ne das da stignemo u vase drustvo. SPUSTAVAH SE JA NIZ VASE UZE UMALO SE UZE NE OTRZE OD SADA SMO VISNJI PRIJATELJI. Njegos

 10. Baki says:

  O bre pokatoličena Srbendo, preinačenog u Hrvatijanca ! Eto ti EU, pa se bojte u dugine boje, jer uskoro vas mi blokiramo, a i more vraćamo ! Neće te više Dunava videti...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *