МИЛАНОВИЋ ПОРУЧИО УКРАЈИНЦИМА: Не качите се нуклеарном и хиперсоничном Русијом, није вам то Србија!

MILANOVIĆ PORUČIO UKRAJINCIMA: Ne kačite se nuklearnom i hipersoničnom Rusijom, nije vam to Srbija!

30 januara 2022

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović odbio je da se izvini Ukrajini.

Pritom je ukazao da se „birokrate iz Brisela rugaju Ukrajini“ i posavetovao Kijevu da „razgovara sa Donbasom, a ne da ide na konfrontaciju sa Rusijom“.Milanović je ocenio da je „Ukrajina već osam godina u zastrašujućoj poziciji u odnosu na EU koja se prema njoj neodgovorno odnosi:

„Kijev, rekao je, nije dobio ništa od EU, a obećane su mu milijarde i milijarde. Ne želim da nikoga uvredim. Nisam neprijatelj Ukrajine, a ni prijatelj Rusije. A da je Ukrajina korumpirana zemlja – piše u izveštajima EU“.

Prema Milanovićevim rečima, Ukrajina ima probleme koje treba da počne da rešava:

„Konkretno, treba da razgovara sa separatistima koje Rusija nije priznala. Kijev treba da nastavi pregovore. Iako tamo ima pregovarača koji nisu najbolji momci – sa njima treba razgovarati. A ne ići stalno putem konfrontacije sa nuklearnom i hipersoničnom silom – Rusijom. Nije im to Srbija!“

Milanović je ukrajinskom vrhu još poručio:

„Ko vas podstiče (na konfrontaciju) – taj je opasan šarlatan, a ima ih sada dovoljno u Evropi“.

KOMENTARI11 komentara

 1. Luka says:

  Sta se razgalamio ovaj dido kvaternik u poslednje vreme? On bi izgleda malo batina?

 2. Istina says:

  Ko o cemu, kurva o postenju.

 3. Markons says:

  Ovi genocidasi u svakom kontekstu moraju srbe spomenuti. Njihov jedini smisao zivota je mrznja prema srbima. Da nema srba njihovo postojanje ne bi imalo smisla.

 4. Jedan tamo... says:

  E, govedo rasrbljeno... tebe Srbi izgleda baš je*u, onako podsvesno ali konstantno. Pardon my French.

 5. Kulak says:

  Milanović je drzak i brutalan tip. Ali,za razliku od ostalih hrvatskih političara koji su licemeri i stalno lažu, on ponekad govori istinu.

 6. Petrovgrad says:

  Milanović se sprda sa Ukrajinom i Srbijom. Šta ima da uporedi Srbiju i Ukrajinu.Srpski vojnik nikada nije kročio u Ukrajinu, a Hrvatska vojska jeste i to po zlu pozata "Vražja divizija".Mnogo je pobila po Ukrajini. Bila je izvidnica Hitlerovih armija na istoku. Na našu sreću. mnogi su zauvek ostali na frontu.

 7. Za Srbiju says:

  Tačno je da Rusija nije Srbija, odnosno Srbija nije Rusija. Zato ti bežiš od Rusije, a naoružavaš Šiptare i držiš im instrukcije za ubijanje i proterivanje Srba iz naše južne pokrajine. Laješ jer ne smeš da pošalješ hrvate na Rusiju. Znaš kako su se proveli na Staljingradu. Jedina hrvacka bitka u vašoj svetloj povijesti. Ali za ubijanje žena i dece dajete instrukcije i šiptarima i ukrajincima. Bedniče, bedni.

 8. Za Srbiju says:

  Ni NATO nije Jugoslavija. Vojni savez je vojna obaveza. To ste želeli, to ste dobili. Kako ćete za ovo lajanje da platite, to ćemo da vidimo. Inače, ušli ste u NATO, jer se bojite Srba. Ne smete sami na Srbe.

 9. See Y Leter Aligeder says:

  svaka mu je vala zlatna samo što većina ukrajinaca i ne zna gde su srbija i hrvatska i to ih baš i ne zanima. To sada što čujemo od ludog Zorana čuli smo i nakon izbora u hrvatskoj više nikada nećemo čuti za njega a mogućno da ga i sada smene po hitnom postupku jer bruka koga god stigne. Mnogo je pametan ali da mu začepiš gubicu progovoriće i na guzicu.

 10. Nemanja says:

  Glup klomentar od jos veceg glupana. Kao Srbin poreklom veoma je frustriran time i ima pritisak da mora stalno da se dokazuje kako mrzi Srbe. I zbog toga ih pominje i gde ima smisla i gde nema. Jedino sto ima smisla stavljati Srbe u ovaj kontekst: Lista neprijatelja Srbije devedesetih i Rusije danas je isti. A skoro identican je kao i 1941 kad je ta ista karamila udarila na Svojetski Savez, sa istim ciljevima i sa istim vrednostima.

 11. Portopranco says:

  Milanović je MISTER 10%. On 90% laže, maže, a 10% govori istinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *