МИЛАНОВИЋ ПРЕТИ СРБИЈИ И УСЛОВЉАВА: Изаберите, ЕУ или Русија

MILANOVIĆ PRETI SRBIJI I USLOVLJAVA: Izaberite, EU ili Rusija

2 jula 2021

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović je, povodom teksta mađarske vlade u kom je poziv EU da primi Srbiju, izjavio da Srbija treba da ispuni uslove za ulazak u Uniju i da odluči da li je za EU ili Moskvu. Ako je naš put u EU, put lečenja hrvatskih frustracija i odricanje od svojih prijatelja, bolje da i ne idemo u EU, smatra ministar Aleksandar Vulin.„Srbija treba da ispuniti uslove, treba da odluče jesu li za EU ili su za Moskvu. Nemam ništa protiv Moskve, ali treba odlučiti Brisel ili Moskva, a to sadašnja vlast u Srbiji teško apsolvira i tu će biti potrebno da bude jasna“, rekao je Milanović, objavila je njegova pres-služba.

On je dodao da je „stvarno bizarno da premijer jedne male države objavljuje takve manifeste“.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin postavio je pitanje – kolika je to Hrvatska kada može da deli lekcije.

„Ako Milanović brani Orbanu da misli zato što je premijer “male“ zemlje, postavlja se pitanje, a kolika je to Hrvatska kada može da deli lekcije. Biće da je Milanović dobio kompleks veličine, jer govori u tuđe ime i samo se nadam da nije u pitanju Nemačka, takva igra je u prošlosti loše završavala“, rekao je Vulin.

On je rekao i da ga nije briga šta članovi EU misle jedni o drugima, ali mu je važno kada se pominje Srbija.

„Hrvatska bi da uslovljava Srbiju nestalima, priznanjem genocida, raznim izvinjenjima, a sada i odricanjem od prijatelja, ovaj put od Rusije. Ako naš put u EU počinje lečenjem hrvatskih frustracija, nastavlja se odricanjem od svojih prijatelja, a završava se napuštanjem sebe, onda je bolje da i ne idemo u EU. Ako naš put u EU vodi preko poniženja pred lažima o Srebrenici i ćutanjem pred istinom o Jasenovcu, onda je pravedno da Srbija krene svojim srpskim putem“, ukazao je Vulin, saopštio je Pokret socijalista, a preneo Tanjug.

Vlada mađarskog premijera Viktora Orbana platila je u zagrebačkom „Večernjem listu“ oglas pod naslovom „O budućnosti Evropske unije“ sa sedam predloga, među kojima je i stav zvanične Budimpešte da Srbiju treba primiti u EU, što je izazvalo burna reagovanja u hrvatskoj javnosti, a Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova je saopštilo da Hrvatska ne deli stav Mađarske.

KOMENTARI16 komentara

 1. Mate says:

  a sta pa tebe boli djoka, skim cemo mi? sto se ti nisi odlucio jednom kazes da si iz partizanske, drugi put iz u-porodice?

  • Covid histery idiots says:

   On je samo bubuljicavi KROmanjomac od 60 godina.

 2. Lazar says:

  Zoki se u slobodno vreme bavi trolovanjem. A svi mi znamo da Srbi nikada neće odabrati usmrdelu i propalu Evropu. Naš izbor je Majka Rusija, sada i uvek i u vekove vekova...

  • Carnex says:

   Amin, Boze pomozi.

 3. spira says:

  Ala se osilio pokatoličeni Srbin. Tako nešto se uvek očekuje od pokondirene tikve

 4. Rafmanjinov says:

  Hahaha haha, evo nećemo spavati zbog ove izjave, bitnog čoveka iz bitne države, 😂😂😂😂😂😂

 5. Za Srbiju says:

  Mi smo izabrali, a to što sluge demona misle, uopšte nas ne interesuje.

 6. Drago says:

  Mali dečec bi htio biti "veliki", ali ne može jer je mali.

  • Ivke says:

   Jer mu je mali :)

 7. milorad5 says:

  meni hrvatska vlada i politički milje sve više izgledaju kao ozbiljan skup PADAVIČARA pod nastupom.Prosto je neverovatna količina pene i bljuvotina koje oni izbacuju u zagrebu.Valjda će gradjani da reaguju na taj izliv otrovnih materija koji pre svega ugrožava njihov okoliš,ali na žalost, razmišljati o hrvatskom GRADJANSTVU je kao razmišljati o marsovskoj zemljoradnji, obe stvari su čista fikcija.Niu hrvasko ni srpsko gradjansko druđtvo NE POSTOJE čak ni u tragovima,ćopavi je to potpuno istrebio.

 8. Milutin says:

  A da ovaj hrvatić prvo pita Nemačku da ona izabere: hoće li sarađivati sa SAD ili sa Moskvom i Pekingom. Hoće li Severni tok 1 i 2 ili će uljane škriljce Made in USA. A kao značajna zemlja da to isto pita Englesku, Francusku i tako redom. Dok dođu do nas, ponestaće im daha. A za razliku od njih, koji su ukopan u EU, nama su otvorena vrata i EvroAzijskeUnije. A mi ne moramo u EU. EU je na velika vrata ušla u Srbiju. I ne samo EU. Ceo svet dolazi kod nas da radi i gradi. Dođu doduše, kad nema korone i kod njih. Da operu svoje guz* u njihovo more.

 9. Beli Orao says:

  Koji idiot šta je sebi umislio , možda da je Napoleon , iz EU bi i on rado izašao samo što više ne može , kad se ta vrata zatvore i iza tih vrata onda te jašaju dok ne lipsaš !!!

 10. padre says:

  Ala je izbor, ili sa Rusijom, ili sa Hrvatskom, Nemaćkom, Austrijom i ostalim šljamom!Kao da nam je ponudio izbor između Rusije i Austrougarske ili Čevrtim rajhom!

  • Karital says:

   Hmmm, Padre ti su čudo prirode!Za austrijsku nogometnu reprezentaciju igra pet,šest srba.Koliko srba igra za rusku reprezentaciju?U duši si za zapad ali ego ti ne dozvoljava da se tako izjasniš.

 11. Covid histery idiots says:

  Kao i 41., mali KROmanjonci umislili da su sila jer su deo naci-fasistickog saveza. S- remo se na vasu klero-fasisticku EU mali vatikaneri. Mi smo sa Rusijom.

 12. RASPUCHIN says:

  Neko je Vulinu dobro suflirao a ovaj je to uspio zapamtiti i izgovoriti. Da , Vuline , 'rvati govore ono što im Njemačka kaže a misle nam isto što i Njemačka. Ipak je primjenjiva ona narodna da : "i ćorava koka kljucne zrno".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *