МИЛАНОВИЋ ПРОТИВ САНКЦИЈА СРБИЈИ: Послао поруку Приштини

MILANOVIĆ PROTIV SANKCIJA SRBIJI: Poslao poruku Prištini

11 oktobra 2023

Predsednik Hrvatske naglasio da je ZSO obaveza Prištine- bez obzira ko je na vlasti u Beogradu.

Hrvatski predsednik Zoran Milanović izjavio je danas u Zagrebu da Priština treba da formira Zajednicu srpskih opština nezavisno od toga ko je na vlasti u Beogradu.



– To je na kraju u okviru standarda koje garantuje vaš ustav – rekao je Milanović na konferenciji za novinare nakon razgovora sa predsednicom tzv. Kosova Vjosom Osmani.

Milanović je ponovio da je protivnik sankcija za koje se Osmanijeva zalaže protiv Beograda, nakon poslednjih događaja u Banjskoj kada je stradao Albanac, pripadnik tzv. kosovske policije i kada su brutalno ubijena trojica Srba.

Šef hrvatske države rekao je da smatra da su sankcije neefikasne i protivne međunarodnom pravu, ako ih ne donosi UN, prenio je Tanjug pisanje hrvatskih medija.

Osmanijeva u Zagrebu boravi na poziv Milanovića, a tokom dana sastala se i sa premijerom Andrejem Plenkovićem i predsednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem.

Osim Zagreba, ona će boraviti u Karlovcu i Rijeci, gde će se sastati sa pripadnicima zajednice Albanaca u Hrvatskoj.

(Fakti)

KOMENTARI



8 komentara

 1. Sodom Mek Satar says:

  ovaj mnogo lepi hrvoje ipak ima neki IQ, za razliku od ostatka populacije tamo, i razume da ako se nastave provokacije, krenuce rat a onda NAZO kroati ce biti gurnuti kao američko topovsko meso i IZGINUCE ko ukrajinci a malo ih je, jako ih je malo i ta ajmo reci država urusila bi se ako bi bilo ubijeno recimo 40.000-50.000 kromanjonskih vojovnika, kako oni sebe nazivaju tim njihovim alan fordovskim jezikom. Zato on ovo govori a ne zato sto voli istinu, njih istina i pravda ne zanima, odrekli su se toga kada su uzeli katoličku religiju i ušli u 3.rajh, danas je to 4.NAZO/EUropski rajh.

  • Srbski vitez says:

   Bravo, tako je, sto odsto je tako! Ovaj Cro-manjonac ipak ima IQ malo veći od broja cipela koje nosi...i shvatuo je, na vreme, za šta bi bili upotrebljeni njegovi saplemenici u slučaju OTAN napada na Srbiju! Ovoga puta, dobili bi tako žestoko po njuškama da bi im to bilo poslednje što su pokušali u svojoj ustašoidnoj mržnji prema svemu srbskom i pravoslavnom! Uz to, još bi im sve naplatili sa debelom kamatom! Tako da im je daleeeeko bolje da ćute u tim svojim rupama i mole Svevišnjeg da ih mi i Rusi u krajnjem ipak ne počistimo sa lica Zrmlje!

   • Sodom Mek Satar says:

    Da.

   • Željko says:

    @Srbski vitez Prvo nazivajte narode kako se službeno zovu: Albanci, Bošnjaci, Crnogorci, Hrvati, itd.! Upravo zbog "mokrih snova" ogromne većine Srba SVI mi iz regiona trebamo biti UVIJEK ujedinjeni jer imamo zajedničkog neprijatelja, Vas Srbe! Drugo zbog Vas Srba slabo tko, možda Bošnjaci nakon dešavanja na Bliskom istoku, ne podupiru,Rusku Federaciju koja nam je u svakom slučaju, svima osim Albanaca, bliža nego Zapad!

   • Don Milo says:

    Vi i Rusi da nekog počistite??E moj Živorade...jesi blesav!

 2. Kulak says:

  Među pokatoličenim Vlajima nađe se poneki koji nije totalni kreten.

 3. Dražen Jovan Petrović says:

  Alberto Fortis je u Putu po Dalmaciji rekao da su Morlaci katolici i Morlaci pravoslavci jedan te isti narod. Izgleda da je stari Talijan bio u pravu.

  • Vitez Rainer says:

   To je neka nova nacija Morlaci?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *