МИЛАНОВИЋ ПРОЗИВА СРБЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: „ЈА НЕ УСТОЛИЧУЈЕМ ВЛАДИКЕ И АРХИЕПИСКОПЕ ПО ЦЕТИЊУ И НИКШИЋУ“

MILANOVIĆ PROZIVA SRBE U CRNOJ GORI: „JA NE USTOLIČUJEM VLADIKE I ARHIEPISKOPE PO CETINJU I NIKŠIĆU“

11 septembra 2021

CRNOGORSKI predsednik Milo Đukanović dolazi iduće sedmice u zvanični poset Zagrebu, gde će razgovarati sa domaćinom Zoranom Milanovićem.Očekuje se da će Đukanovića primiti i premijer Andrej Plenković, ali detalji o čemu će razgovarati nisu poznati.

Milanović je najavio posetu i rekao da će se razgovarati i o nedavnim događajima.

– Crna Gora je susedna država, pre svega, tek onda članica NATO-a, i nas se to tiče. Ja ne ustoličujem vladike i arhiepiskope po Cetinju i Nikšiću, to nije moj posao niti bilo kojeg političara u Hrvatskoj. U Crnoj Gori je to srećom završilo bez ljudskih žrtava i verujem da će to tako biti i dalje – rekao je Milanović.

Milanović kaže da će dati svoju podršku ”jednom konceptu građanske, sekularne Crne Gore”.

– Mi se u unutrašnje poslove susednih država zaista ne mešamo. Ono što radim prema Bosni i Hercegovini nije mešanje, to je samo jedan stav koji je jasan i koji ponavljam sve vreme. U Bosni i Hercegovini živi više Hrvata nego što ima Crnogoraca u Crnoj Gori, a kamoli Srba u Crnoj Gori. Mi znamo granicu, a neki to još očito nisu naučili -dodao je Milovanović.

KOMENTARI14 komentara

 1. Djordje says:

  zato vi skacete u skute frataru i kardinalu i pokatolicujete se. Ziran lepo srbsko ime😂😂😂😂

  • Hrvacki kralj Cmarislav says:

   Koji hrvacki tupan, pa njima Rim postavlja nadbiskupe u Zg.

 2. Vojna i ojdeSve says:

  Samo napred...

 3. Srbija cveta says:

  Mnogo je nešto nedorečen i naravno nejasan, valjda zato što su i crnogorci i hrvati a da ne pričamo o bosancima više srpskog porekla nego nekog drugog koje ne postoji. Nije naša država srbija ustoličila bilo šta u crnoj gori već je to tamo svetosavska crkva osnovana od pre postanka rascepljenih država, a to ovaj milanović koji je takođe srpskog porekla ne može da složi u glavi koja mu inače ničemu ne služi, valjda zato i jeste predsednik jedne bivše vazalne srpske banovine koju sada zovu hrvatska. Po oznakama na njihovoj državnoj zastavi se vidi da su bili vazali, a šahovnica predstavlja slugu srpskog kralja.

  • jovan says:

   I jedan i drugi su otpad od srpskog naroda, pa je normalno da se sastanu "ustasa i crveni ustasa", pripadnici novokomponovanih nacija koje je prozveo Vatikan i Zapad u XX veku da bi unistio Pravoslavlje i Srbe.

  • Kulak says:

   Neka neurotični Zoka odgovori koliko je bilo Srba i onih koji su se izjašnjavali kao " jugoslaveni" u rvackoj do 1995.godine? Ko je i zašto tim mnogobrojnim Srbima u rvackoj ukinuo status konstitutivnog naroda koji su imali?

 4. doktrina soka says:

  On se ne mesa samo će dati svoju podršku ”jednom konceptu građanske, sekularne Crne Gore”. Koji licemer,nije im uspla vatikanska namera da uniste SPC srpskog naroda u C.G. pa sada Djukac ide na rame za plakanje kod druga po ocu.

  • Portopranco says:

   Zašto se rvacka komunjara sa srpskim prrzimenom Milanović ne zalaže za građansku i sekularnu republiku rvacku.Mi Srbi smo donedavno tamo bili većinsko stanovništvo na trećini teritorija, a u mom Benkovcu Srbi su činili 83% stanovništva.Dakle Crna Gora bi po njemu trebala biti građanska i sekularna,a rvacka nacionalna i turbokatolička.Neće to ići tako Milanoviću!

 5. VRSK says:

  Zorane Milanoviću po tvom imenu i prezimenu ne mogu da te zamislim kao Hrvata.

 6. Simon Saivil says:

  Pojavile se poteskoće sa protokolom posete: nikako da nađu prevodioce za sastanke sa hrvatskog na crnogorski i obrnuto. Ali su se onda dosetili i našli genijalno rešenje: ma daj, bre, šta tu davimo, govorićemo srpski i zdravo đaci!

 7. padre says:

  Ma ko je tebe šta pitao govnaru!

 8. Strsljen says:

  Da jedes ti vance go...Mozes insa kasikom al lepse ti jensa prstima ...bices musav.

 9. Strsljen says:

  Da jedes ti vance go...Mozes i sa kasikom al lepse ti je sa prstima ...bices musav.

 10. tihomir says:

  Pa i nemozes nije ti ovo 41,99, kada su ustasese ustolicavai crke i jasenovce

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *