МИЛИЈАРДЕР СЛУЧАЈНО ОТКРИО МЕЂУНАРОДНУ ЗАВЕРУ!? „Смакнућемо сваког ког желимо“

MILIJARDER SLUČAJNO OTKRIO MEĐUNARODNU ZAVERU!? „Smaknućemo svakog kog želimo“

26 jula 2020

Milijarder Ilon Mask napisao je na Tviteru „Smaknućemo svakog koga želimo“ u odgovoru tviterašu koji je tvrdio kako je američka vlast organizovala svrgavanje predsednika Bolivije Eva Moralesa da bi došla do zaliha litijuma u toj zemlji. Dok jedni tvrde da se Mask šalio, drugi misle da je otkrio međunarodnu zaveru, a u raspravu se uključio i Morales.Da li je u pitanju Maskova ironija ili težak međunarodni incident i dalje nije jasno, ali je vlasnik „Spejs iksa“ i osnivač „Tesle“ ponovo napravio pravu oluju na internetu.

​Mnogi na društvenim mrežama misle da je Mask bio ironičan, aludirajući na uplitanje bogatih država Zapada u unutrašnja pitanja drugih zemalja, budući da je kasnije dodao kako njegova kompanija dobija litijum za izradu baterija i drugih komponenti iz Australije.

Drugi korisnici društvenih mreža, međutim, tvrde da je Mask ovim tvitom razotkrio kršenje međunarodnog prava i „zločine protiv čovečnosti“ i ko stoji iza svrgavanja Eva Moralesa sa mesta predsednika Bolivije prošle godine.

​Bilo je i onih koji su komentarisali da „zakoni postoje kako bogati ne bi morali da ih poštuju“.

U raspravu na Tviteru uključio se i Evo Morales, koji je napisao kako je to „još jedan dokaz da je pozadina njegovog svrgavanja litijum“, te da će „uvek braniti svoje resurse“.

​Novinar Maks Blumental napisao je kako je „kralj obnovljive energije Ilon Mask praktično preuzeo odgovornost za puč u Boliviji samo nekoliko meseci pošto je planirao da se sretne sa (brazilskim predsednikom) Bolsonarom zbog otvaranja Tesline fabrike u litijumom bogatom Brazilu“.

​Ovo nije prvi put da Mask izaziva međunarodnu pažnju svojim komentarima na Tviteru, pošto je ranije najavljivao da će da proda svu svoju imovinu, da će da bombarduje Mars, da će da ugrađuje čipove u mozak, a kada je postao otac, objavio je da je detetu dao šifrovano ime.

KOMENTARI6 komentara

 1. Zoran says:

  Tipican amerikEnjski genocidni mutant,treba to omlatiti bez milosti

 2. M says:

  Kako je to ironično,neki ovdje mogu i čine što žele,čak i ubijaju!Ali možda se zapravo samo približavaju vagi,sudu za svoja djela koja su imali prilike izvesti kako su htjeli!?!

 3. S-500 na Zg says:

  Djuv.

 4. test01 says:

  Mislio sam da je on drugaciji... Ovim je pokazao ko je i sta je. Obicna super-bogata g.... ali sada je jasno zasto su akcije od Tesla tolike da je vrednost kompanije veca od bilo kog drugog automobilskog giganta kao Toyota, Honda... koji u stvari snabdevaju planetu sa vozilima.

 5. milorad2 says:

  pa pošteno je reko i dosada je tako bilo ali neće još dugo.

 6. Aranđel says:

  A zar do sada isto nisu smaknjivali koga god su želeli, ili su to činili samo sa onima koje ne žele da smaknu? Nisu to bogati ljudi, oni su samo naoružani novcem da bi ga trošili na uništavanje ljudi. Ne znam kome je on i šta otkrio, ako to do sada ljudi nisu mogli da primete nikada neće ni primetiti šta se ovde radi. Đavo ili sotona je Knez ovog sveta i vlada iz vazduha kroz sinove nepokornosti, a spasenje koje dolazi je u imenu Gospoda našeg i Spasitelja Isusa Hrista i vere u Njegovo delo i žrtvu koju je podneo za nas, da koji veruje ima život večni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *