МИЉЕНИЦИ ФАШИСТИЧКЕ ЕВРОПЕ: Хрвасткој одузет само један бод због кукастог крста!

MILJENICI FAŠISTIČKE EVROPE: Hrvastkoj oduzet samo jedan bod zbog kukastog krsta!

23 jula 2015

sp-poljud_620x0Disciplinska komisija Evropske fudbalske unije (UEFA) oduzela je reprezentaciji Hrvatske jedan bod u kvalifikacijama za prvenstvo Evrope, dve utakmice kao domaćin igraće bez prisustva publike, a nacionalni savez (HNS) kažnjen je novčano sa 100.000 evra, objavio je HNS na zvaničnom sajtu.

Kazna UEFA izrečena je zbog skandaloznog incidenta 12. juna u Splitu, kada je na travnjaku stadiona “Poljud” uoči kvalifikacione itakmice između Hrvatske i Italije utisnut ogroman kukasti krst.

HNS navodi da u saopštenju Disciplinske komisije UEFA stoji kako je kazna izrečena zbog „rasističkog ponašanja“.

Takođe, UEFA je naložila da nacionalna reprezentacija preostale utakmice u kvalifikacijama ne može da igra na splitskom stadionu “Poljud”, a HNS ističe da je dobio najtežu kaznu od svog osnivanja.

Hrvatska je zbog izgreda huligana na utakmici Italija – Hrvatska u Milanu u novembru prošle godine kažnjena zatvaranjem jedne tribine i sa 80.000 evra, a zbog rasističkog ponašanja navijača na susretu Hrvatska – Norveška igranjem pred praznim stadionom i sa 55.000 evra.

Uprkos oduzimanju jednog boda, reprezentacija Hrvatske ostala je vodeća u H grupi kvalifikacija za evropski šampionat sledeće godine u Francuskoj.

Hrvatska sada ima 13 bodova, jedan više od drugoplasirane Italije i tri od trećeplasirane Norveške.

KOMENTARI5 komentara

 1. kulak says:

  Šuker je izlobirao i podmazao tipove iz UEFE novcem kojeg mu je dao Mamić.

 2. Splićo says:

  hahahaha Baš ste pokisli, jer Hrvatska i dalje ide na EP o čemu vi možete samo sanjat. hahahaha

 3. Dux says:

  Mi smo juniorski svetski prvaci za razliku od vas hrvata!!!! Avion se neće ni prizemljiti, a vi ćete spakovati kufere i okrenuti se kući, baš kao i u Brazilu. Vreća za razvaljivanje-srećni ako vam nabiju samo 10 golova u međuvremenu :) Mi ćemo vam mahati u povratku, hahaha :)

 4. Splićo says:

  @Dux Naša reprezentacija je svjetski poznata i osvajač je brončane medalje na SP-u u Francuskoj. Što su vaši seniori ikada osvojili? :-D

 5. Dux says:

  @ Splićo Ti izgleda da se i za druge stvari ''pališ na gurku''! Kao prvo: to o čemu ti pričaš (davne 1998), se delimično može uzeti kao uspeh, AKO je vaš cilj bila brozna!!! Ali koji tim ide na svetsko prvenstvo da uzme treće mesto?????? Nijedan-pa ni vi!! Drugo: Ko ovde upoređuje seniorski i juniorski tim??? Naša reprezentacija je uzela ZLATO na Svetskom Prvenstvu u Novom Zelandu-tačka!! Šta tu tebi nije jasno?????

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *