МИЛО ЂУКАНОВИЋ: Гласали смо за Косово, зато што смо доследни!

MILO ĐUKANOVIĆ: Glasali smo za Kosovo, zato što smo dosledni!

22 oktobra 2015

milo-ukanovi-crna-gora56756Crnogorski premijer Milo Đukanović opravdao je glasanje Crne Gore za prihvatanje predloga za članstvo Kosova u Unesku, rečima da Podgorica ne vodi politiku na bazi kalkulacija, već doslednu politiku, koja ne pruža manevarski prostor.

Đukanović je novinarima, posle otvaranja ekonomske konferencije u Bečićima, kazao da je Crna Gora 2008. priznala nezavisnost Kosova, da je to bio izvor nesporazuma Srbije i Crne Gore, a smatra da je sve što se u međuvremenu događalo dalo za pravo crnogorskoj politici.

„Ne prejudiciram šta će biti stav Srbije u vezi sa Kosovom. Imamo živ dijalog koji se odvija između Beograda i Prištine i mislim da aktuelno stanje daje za pravo našoj politici, koja predstavlja uvažavanje jedne realnosti“, naglasio je Đukanović.

Prema njegovim rečima, Crna Gora je mogla da ne glasa, ali ona vodi politiku jedne ozbiljne države, kao što to čine i Srbija i drugi, a ne na bazi kalkulacija.

„Kada se ponašate odgovorno, teško je da imate manevarski prostor da o pitanjima članstva u Unesku ili drugim organizacijama možete da arbitrirate. Bilo bi to nedosledno i kalkulantski“, zaključio je premijer Crne Gore.

KOMENTARI10 komentara

 1. Flash Gordon says:

  Izrode jedan. Ti mene ne predstavljaš, šljamu jedan

 2. Meri says:

  S obzirom da je i sam srpskog porekla, kad je u pitanju Kosovo, dosledna mu je samo politika izdaje i veleizdaje, najviše zarad kalkulacije njegovog ličnog bogaćenja. Lutka marioneta, koja funkcioniše na povlačenje končića - što više otudjenih i posvadjanih naroda na Balkanu to bolje. S obzirom da je i sam srpskog porekla i da su u pitanju srpske svetinje na Kosovu mogao je napraviti i drugačiji izbor. Ali nije mu se dalo, kako će sluga drugačije, kad već dosledno razbija i SPC na teritoriji Crne Gore. Bez obzira na njegovo genetsko poreklo, duhovno odavno nama ne pripada. Krije se iza države, pardon ozbiljne državne politike i puno se frazira.

 3. marko says:

  Izrecica:ko ce koge vec svoj svoga,u selu mijo mu kuci zlijo.

 4. miroslav says:

  Ni nasa vlast nije bolja.Jos je gora.Ovaj bar lazucka o nekoj doslednosti.Dok ova nasa laze,krade...i sta ce jos, .

 5. Apis says:

  Milo je dosledan u veleizdaji. Izdajnik i mafijas nema izbora nego da ostane to sto jeste. Ja se samo nadam da će jednom da jednom osvanuti obesen.

 6. Paštrović says:

  Daj ne budalite, bre! Koliko god puta da Milo prizna šiptarsko KosovA, nema šansi da u IZDAJI nadmaši Tadića, Labusa, Šutanovca, Vuka, Mićuna, Čedu, one silne kurveštije u crnom... i da ne nabrajam. Pa i da je Srbin, ova tolika silna govna iz Srbije ga guraju i podržavaju da Srbin ne bude.

 7. deda mraz says:

  Dosledno komunisticko smrdljivo govno je zaslepljeno kao i nasi svapski konjusari i jedina je realnost da nakon 70 godina vase vladavine, polako vam se blizi kraj jer kada se Sirija zavrsi sledi oprostajna vecera za vas i nakon 70 godina dobiti cemo po prvi put Srpsku vladu,a nadam se da ce te vi zavrsiti kod onih kojima 70 godina lizete smrdljive guzice.

 8. vuk SAMOTNJAK says:

  DEDA MRAZE NE SKRECI SA STAZE! SAMO SI ZABORAVIO DA KAZES KOME MILO, PICKOUSTI, MALI KRMAK USTASA DACIC, TOMA GROAR I OSTALI SRPSKI 'PETOSLOVCI" LIZU DUPE. JA CU UMESTO TEBE RECI. TO SU MALI, OBELEZENI, NOSATI UZURPATORI. VOLEO BIH DA SVI KOJI ZNAJU KO HOCE DA VLADA PLANETOM DA TO JAVNO KAZU. MOZDA BI TO POCELO DA IMA EFEKTA. OVAKO NIKO NE SME DA KAZE DA SU TO JEVREJI.

 9. miroslav says:

  Da jevreji su glavno zlo na svetu,shvatite to!Ko je Sonja Liht?Sta je fond za politicku izuzetnost.

 10. Paštrović says:

  Ne postoji takvo zlo na ovome svijetu koje može da mene naćera da budem zločesti i krvoločni zloćo. To morate da shvatite. Pa da vam onda bude jasno zašto Dino Merlin ne želi srbsku zastavu u "Areni", da shvatite zašto su "četnici" ubijali Ljotane i obratno, da ukapirate da nije Jad-Vašem planirao "pasje groblje" u Kolašinu. Sve su to naši, naši... naši govnovalji, naš pasji okot. Pojave su tu i neke Ješe, ali oni meni nijesu naši. Cak ni njihov "sin božji" nije više moj, jer nije Srbin.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *