МИЛО ЂУКАНОВИЋ је извођач и великохрватских антисрпских радова

MILO ĐUKANOVIĆ je izvođač i velikohrvatskih antisrpskih radova

17 juna 2020

BOŠNJAČKO Sarajevo se punom parom sprema za svoj novi srebrenički hadžiluk.

Za to ima punu podršku svih koji preko „Srebrenice“ već dve i po decenije završavaju svoje antisrpske i šire balkanske i evropske geopolitičke poslove i posliće.Evo kako na takvu funkcionalizaciju „Srebrenice“ gleda direktor Muzeja žrtava genocida istoričar Veljko Đurić Mišina.

Kako se Zapad priprema za 25 godina „Srebrenice“? U kojoj funkciji je to što se Milo Đukanović sam ponudio da dođe u Srebrenicu?

        – Dobro je poznato da je strateška politika SAD, Velike Britanije i Nemačke prema projektu rasturanja Jugoslavije unapred podržavala sve one koji su bili protiv Srba, što se videlo u priznanju Slovenije i Hrvatske. Njihov projekat unitarne Bosne i Hercegovine nije prošao jer su Srbi držali pod svojom kontrolom znatan deo teritorija, pa su tražili određena zadovoljenja kroz neke druge prilike.

– Britanci su naknadno osmislili projekat optužbe Srba za genocid i iskoristili ratni zločin nad muslimanskim muškim stanovništvom u Srebrenici i to dan-danas forsiraju previđajući da su koncentracioni logori i veliki zločini deo njihove ratne istorije.

– Raspad BiH na dva dela doprineo je uklanjanju hrvatskih stogodišnjih planova o granici na Drini. Hrvatska je u želji da se uključi u antisrpsku politiku krenula u drugu staru geopolitiku a to je obnavljanje neutemeljene priče o nekakvoj Crvenoj Hrvatskoj. Milo Đukanović je tu samo, što bi majstori rekli, izvođač radova koje su mu u određenoj meri nacrtali (u Zagrebu) a prilagodio današnjim prilikama istoričar Šerbo Rastoder, dobar poznavalac Ante Starčevića i Sekule Drljevića. Rastoder je trebalo da ponudi Đukanoviću odlazak u Staru Gradišku i Lijevče Polje, da vidi mesta gde je Sekula Drljević prevario četnike Pavla Đurišića i izručio ih ustašama na nemilost!

Da li srpski lideri imaju protivodgovor na kampanju koja može voditi novom pokušaju da se srpski narod označi kao genocidni? 

– Srbija je nestala sa istorijske scene 1. decembra 1918. godine kada je Aleksandar Karađorđević izvršio državni udar proglasivši Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca. Ono što postoji od odvajanja Crne Gore 2006. godine je dvostruko okupirana država čija politička elita uglavnom samo odrađuje ono što joj se naredi.

– Najbolji primeri su položaj Srba u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji. Zato je uzaludno nadanje da će Srbija uraditi nešto značajnije u korist razjašnjavanja istorije raspada Jugoslavije sa posebnim osvrtom na građanske ratove. Jedina uteha mogu da budu pojedina srpska nacionalna udruženja i ugledni pojedinci, a kojih na sreću ima, ali ih je teško okupiti oko pravih stvari.

Šta se može učiniti za sledećih mesec dana? Profesor Milomir Stepić je upozorio da nam treba kampanja i da je trebalo da traje celu godinu… Šta se još može?

– Nikad nije kasno! Postoji sijaset predloga šta treba činiti ali šta to vredi kad srpske političke elite ne slušaju glas razuma već se rukovode svojim uskogrudim pogledima na velike geopolitičke projekte koji se već sada naslućuju i moguće je pretpostaviti u kom pravcu će se kretati.

– Jedna od naših nacionalnih državnih obaveza jeste popis ratnih žrtava metodologijom koja je odavno poznata i priznata. To, međutim, nije urađeno pa nam je lako prigovarati i manipulisati procenama. U konkretnom slučaju, trebalo je, na primer, popisati žrtve u Srebreničkom kraju odnosno Podrinju, potom upoređivati rezultate sa podacima protivničke strane i objavljivati analitičke zaključke koji se ne mogu negirati.

KOMENTARI4 komentara

 1. Lazar says:

  U Intermagazinu se još spava. U Budvi su uhapsili uz primenu brutalne sile, biber sprej i suzavca, Predsednika Opštine sa saradnicima. Bačen suzavac i na narod, koji je počeo da se okuplja. Očekivao sam da se ove vesti pojave kod vas...

  • Mirjana says:

   Ima na Pravdi i Sputnjiku, oni najbrže objavljuju. Pratimo Vaš in4s i čitamo Vaše komentare, tako najbolje razumemo u kakvoj ste neprilici. Ali i u prilici ste, u prilici ste da oterate veliku društvenu boleštinu. Navijamo da izdržite. Milo je stvarno postao neuračunljiv. Sem što je nasilno ovo je i prilično glupo što on sada zapoveda i sprovodi. To "glup" je u najbližoj vezi sa "kriminalan".

 2. Srbija cveta says:

  Milo hoće time reći kako eto ni njemu jadnom nije lako od tih velikosrpskih napada sve do gore crne. A sada mu je jadnom i najteže pa ako ima ko šta da mu i pomogne, a ako ne da izvrši hari-kiri pa da ga bače u more ribama.

 3. Gagi says:

  Bivsi Srbi su odavno napustili svoj rod i dedovinu, prekrstili su se u komuniste, demokrate i ko zna sta jos, izbor je bio veliki. Sta se moze ocekivati od tih pobegulja iz svog plemena i roda osim ovoga sto se danas desava. Narod bi NAJZAD morao da shvati da su nam to najljuci neprijatelji od svih nasih neprijatelja koje imamo, oni nas najbolje poznaju i mogu najvise da nam odmognu. Bivsi brat bratu najdublje iskopa oko, bilo i bice. Jedina je razlika u tome sto smo mi svima bili braca a nama niko. Tako su nas svojevremeno ovi mangupi sa petokrakom izdresirali, danas nas nagovaraju da budemo u nekom EU bratstvu gde cemo opet zaloziti svoj istorijski suverenitet da bi nam sutra komandovao neki komesar iz tog rajh bratstva. Doduse, vec to rade, neki su ovaj narod prodali za saku njihovih srebrenjaka. Nego, braco iz C.Gore, govnjive motke u ruke i udri ljudsku prokletinju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *