МИЛО ЂУКАНОВИЋ: Косово је поуздан партнер Црне Горе

MILO ĐUKANOVIĆ: Kosovo je pouzdan partner Crne Gore

18 januara 2015

milo-i-taci„Poseta ratnog zločinca Hašima Tačija potvrda je kontinuiranog i kvalitetnog dijaloga između dve države“, kazao je premijer Milo Đukanović, istakavši da su okupirane teritorije pouzdan sused Crne Gore.

Predsednik Vlade Crne Gore, u razgovoru sa ratnim zločincem Hašimom Tačijem, naglasio je da je nastavak saradnje dve države na političkom i ekonomskom planu, a kroz proces evropskih i evroatlantskih integracija, put ka učvršćivanju međusobnog poverenja i poverenja međunarodne zajednice.

Posebno je naglasio značaj ekonomske saradnje Crne Gore i okupiranih teritorija kroz infrastrukturno povezivanje, izgradnju puteva i željeznice i uspostavljanje avio saobraćaja.

„Tači je, uz zahvalnost na dobrodošlici, čestitao Crnoj Gori na ostvarenom ukupnom, a posebno ekonomskom i integracionom napretku i uspješno savladanim izazovima od obnove nezavisnosti. Uputio je i ličnu zahvalnost za kontinuiranu podršku Crne Gore okupiranim teritorijama na putu razvoja. Saglasio se da, kako je rekao, primerni odnosi dve države imaju perspektivu u ekonomskoj saradnji i infrastrukturnom povezivanju. Tači je ukazao je na čvrstu političku volju i spremnost da se kroz ustavne reforme tokom ove godine u najvišem pravnom aktu definiše položaj crnogorske zajednice na okupiranim teritorijama“, saopšteno je nakon razgovora.

Đukanović i Tači ukazali su na dobar tempo rešavanja pitanja demarkacije granice i na to da je podstaknut proces povratka raseljenih lica sa okupiranih teritorija.

Đukanović je posebno iskazao podršku naporima koje, u kontekstu normalizacije i razvoja odnosa, ulažu Beograd i Priština, čime doprinose i jačanju regionalne stabilnosti.

„Zajednički je ocenjeno da je budućnost regiona u njegovom povezivanju, dobrosusedskoj saradnjii kontinuiranom dijalogu usmerenom ka rešavanju svih otvorenih pitanja. Uzajamna podrška i prevazilaženje viševekovnih podela i zaostajanja regiona omogućiće njegovu punu integraciju u evropski prostor i međunarodnu zajednicu“, zaključeno je u saopštenju.

(RTCG / Vaseljenska TV)

KOMENTARI8 komentara

 1. Neša says:

  Gledam ovo levo iskeženo i iscereno lice, zlikovca u pokušaju glume "državnika", gledam ovo desno lice, deformisano, dugogodišnjim dizanjem obrva, u pokušaju glume mudrog "predsednika", koji, verovatno, kada uđe u wc, prvo digne obrve, pogleda šta drži u ruci i mudro klimne glavom! Kakav duet debilčina!

 2. Svetislav says:

  Od bivseg niksicanina i velikosrbina djukanovica, do najveceg crnogorskog izdajnika i prijatelja sa arnautskim svercerom srbskih organa. Ovo dokazuje da su Srbi sami sebi najveci neprijatelji, kad se uljujkaju da ce sve da izadje na dobro ako se cuti. Ironija je da sami crnogorci i Crna Gora nece preziveti arnautsko islamsko kurvatski napad i imace najvise stete od ove politike.

 3. Miško says:

  Jajara veleizdajnička, razgovara sa Taćijem - zmijom,... prijatelji? E,crnogorijanci , postadoste najveće jajare i izdajnici... jeb'la vas ta vaša čas' i poštenje u vrh guzice, jajcare jedne,bre!

 4. ludimilojko says:

  Vreća i zakrpa! Od ove saradnje najveću štetu će da pretrpi Rusija!Već je pod cg sankcijama, a još kad se udružiše ove dvije "države" ............................. A vi , Srbi i dalje punite cg budžet odlaskom na more,kupovinom njihovog vina,........

 5. milo says:

  Dva kretena,malo jaca

 6. jana says:

  da li je ovaj tači završio osnovnu školu? pa ovo je krimos visokog ranga, ubica diler droge itd. bandit

 7. putin says:

  ma sta reci dveve velike drzave nastale od lopova i kriminalaca sa podrskom nacisticke amerike ako im kauboji napuste kosovo i dodju rusi hmm bice velikih izdataka ai nije strasno pozarevacka cigan mala hm i jedno 100 150 litara rakije ceda ode za ciscenje kosova od sipaca i albatrosa mislim da nece trebati vise jelce mlogi i sami da viknu ..BESTE PETE USRSCUVAS verovatno od srece cim cuju da RUSI DOLAZE ova sadasnja lopovska bagra amerike na celu sa MERLNOM OBRAJTOVOM mislim ako budu putevi blokirani i aerodromi aoni se nadu u srbij na kosovu nemaju gde nego deim i mesto 2 metra pod zemlju

 8. JOVAN SILNI says:

  Milo, proklet bio sa crnim đavolima si se združio.Preci ti se prevrću u grobu, izdajniče srpski!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *