Мило Ђукановић: Признали смо Косово, јер је то реалност

Milo Đukanović: Priznali smo Kosovo, jer je to realnost

13 oktobra 2016

milo-djukanovic 65

Lider crnogorske vladajuće Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović ocenio je da protivnici nezavisne Crne Gore žele da poraz na referendumu, pre 10 godina, pretvore u pobedu na parlamentarnim izborima 16. oktobra.

Đukanović je na predizbornom skupu DPS u Tuzima kod Podgorice, rekao da se na izborima u nedelju ne odlučuje o tome ko će biti vlast, „već hoće li biti Crne Gore“.

„Ulog je mnogo veći, branimo ono što smo osvojili 21. maja 2006. godine“, rekao je Đukanović.

On je rekao i da deo opozicije najavljuje zaustavljanje Crne Gore na putu ka NATO, što je, po njegovoj oceni, želja samo onih koji žele zlo Crnoj Gori.

Đukanović je izrazio čuđenje da ta ista opozicija najavljuje poništenje odluke Vlade Crne Gore o priznanju nezavisnosti Kosova „i to u trenutku kada su Beograd i Priština seli za sto, da pregovaraju i potpisuju ugovore“.

„Nismo donosili odluku o priznavanju Kosova da bismo nekome naneli štetu, posebno ne prijateljskoj Srbiji, već zato što smo tada prihvatili realnost koju danas prihvataju svi“, rekao je Đukanović.

Zbog svega toga, po rečima Đukanovića, u Malesiji, gde žive etnički Albanci, ne može biti dileme kako će glasati u nedelju.

KOMENTARI2 komentara

  1. Mudra sova says:

    Pozdrav Mili i neka te Bog i Sveti Alojzije čuvaju od primitivne srbadije!

  2. skeptik says:

    Gledam ova dva komentara gornja....Samo tolika mrznja moze da sakrije bedu izdaje i da je obuce u nekakvu srpsku krivicu, kako bi mogla da se podnese, a da te sramota ne pojede.Sada ste vi realnost, no doci ce dan kada cete biti sramota svog naroda, jer ste isprljali svoju cast i istoriju, prodali bracu zarad cega? Veci vam prijatelj klintonovi od srpskog naroda? Tugo montenegrinska.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *