Мило Ђукановић: Признали смо Косово, јер је то реалност

Мило Ђукановић: Признали смо Косово, јер је то реалност

13 октобра 2016

milo-djukanovic 65

Лидер црногорске владајуће Демократске партије социјалиста (ДПС) Мило Ђукановић оценио је да противници независне Црне Горе желе да пораз на референдуму, пре 10 година, претворе у победу на парламентарним изборима 16. октобра.

Ђукановић је на предизборном скупу ДПС у Тузима код Подгорице, рекао да се на изборима у недељу не одлучује о томе ко ће бити власт, „већ хоће ли бити Црне Горе“.

„Улог је много већи, бранимо оно што смо освојили 21. маја 2006. године“, рекао је Ђукановић.

Он је рекао и да део опозиције најављује заустављање Црне Горе на путу ка НАТО, што је, по његовој оцени, жеља само оних који желе зло Црној Гори.

Ђукановић је изразио чуђење да та иста опозиција најављује поништење одлуке Владе Црне Горе о признању независности Косова „и то у тренутку када су Београд и Приштина сели за сто, да преговарају и потписују уговоре“.

„Нисмо доносили одлуку о признавању Косова да бисмо некоме нанели штету, посебно не пријатељској Србији, већ зато што смо тада прихватили реалност коју данас прихватају сви“, рекао је Ђукановић.

Због свега тога, по речима Ђукановића, у Малесији, где живе етнички Албанци, не може бити дилеме како ће гласати у недељу.

KOMENTARI2 коментара

  1. Mudra sova says:

    Pozdrav Mili i neka te Bog i Sveti Alojzije čuvaju od primitivne srbadije!

  2. skeptik says:

    Gledam ova dva komentara gornja....Samo tolika mrznja moze da sakrije bedu izdaje i da je obuce u nekakvu srpsku krivicu, kako bi mogla da se podnese, a da te sramota ne pojede.Sada ste vi realnost, no doci ce dan kada cete biti sramota svog naroda, jer ste isprljali svoju cast i istoriju, prodali bracu zarad cega? Veci vam prijatelj klintonovi od srpskog naroda? Tugo montenegrinska.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u