МИЛО ЂУКАНОВИЋ СА ТАЧИЈЕМ УДАРИО НА СРБИЈУ: „Србија мора да са разграничи не само с Косовом, него и са Босном, Хрватском…“

MILO ĐUKANOVIĆ SA TAČIJEM UDARIO NA SRBIJU: „Srbija mora da sa razgraniči ne samo s Kosovom, nego i sa Bosnom, Hrvatskom…“

1 juna 2019

Crnogorski predsednik Milo Đukanović rekao je da je danas na Balkanu ključno pitanje kako će se završiti dijalog između Beograda i Prištine.

On je ocenio da će se, ako se sada propusti šansa, izgubiti godine, a rešenje, kaže, vidi u primeni Badinterove formule.On je na devetom To Be Secure (2BS) Forumu u Budvi, gde je govorio zajedno sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem, rekao da je najvažnije da se predsednik Srbije Aleksandar Vučić i Tači sada vrate za sto i da bi svaki propušteni dan mogao da udalji od rešenja, prenele su podgoričke Vijesti.

Đukanović je rekao da ima poverenje u aktere koji pregovaraju, i dodao da je on kojim slučajem akter da bi pokušao da nađe rešenje poštujući Badinterovu formulu.

„Svako odstupanje nosi opasnost. Ne razgraničavaju se samo Srbija i Kosovo, čeka nas razgranicenje Srbije i Hrvatske, Srbije i Bosne, Bosne i Hrvatske“, istakao je Đukanovic, prenosi RTCG.

Zapadni Balkan se promenio nabolje nakon Dejtonskog sporazuma, ali još nisu pobeđene ideje velikodržavnih nacionalizama, a usporavanje evropskog puta dovelo bi do njihovog jačanja, smatraju i Đukanović i Tači, a prenose crnogorski mediji.

„Svi mislimo da smo nakon Dejtonskog sporazuma pobedili ideje velikodržavnih nacionalizama u regionu, ali nismo. Taj rat nije završen. Taj velikodržavni nacionalizam, njegova ideja je živahna i ciklično se obnavlja. Treba da zabrine što danas ima više razumevanja za takve ideje na međunarodnim adresama“, rekao je Đukanović.

Tači je ovog puta rekao da bi normalizacija odnosa Beograda i Prištine mogla brže da se desiti ako EU ponudi bržu perspektivu regionu, prenose podgoričke Vijesti.

„Ako Kosovo ostane izolovano doći će do rasta nacionalizma i populizma, što nije u skladu sa evroatlantskim vrednostima“, naveo je oni dodao da „nema boljeg trenutka od sadašnjeg da bude postignut istorijski sporazum“ između Beograda i Prištine.

To bi, kako smatra, doneo mir celom regionu, ali je dodao i da je to teško ostvariti.

On je rekao da su pregovori Beograda i Prištine u krizi i ponovio da na dnevnom redu nikada nije bila razmena teritorija.

Tači je takođe na ovom skupu rekao da bi najmudrija stvar za Srbiju bila da dozvoli zajednici na severu da se integriše.

KOMENTARI12 komentara

 1. Maksa says:

  Gledaj ti babune kako ces spasti Ulcinj i okolinu od siptara, tamo ni tvoja milicija ne sma da zalazi.

 2. Ivke says:

  Milo napapaj nam se izdajico roda svoga

 3. dinki says:

  Tele smrdogorsko.

 4. Petar says:

  Sve Milogorce proterati iz Srbije ali nema ko.

 5. deda mraz says:

  Vidi ovoga mucavog komunistickog sljama iz CG i ovoga sumljaka divljaka sto je iz sume izasao i vise je nego jasno da im se izuzetno zuri jer je igra vise izuzetno providna jer ako im komunisticki sljam u Srbiji dodje u probleme mogu za sva vremena zaboraviti nezavisno kosovo.

 6. milorad2 says:

  smrad, to opisuje sve što ovaj izlaprda i uneredi, više reči na njega ne treba trošiti.

 7. Branicevac says:

  Njegov sin ima stan na Vracaru!I uziva po Beogradu!Smece izdajnicko!

  • Velika Metla says:

   Svi su oni naučili školu od Jova Kapičića! Zato ja njih i ne krivim,nego krivim narod koji to dozvoljava.

 8. Istina says:

  ...znači svi protiv Srbije... Milo, Tači, Kolinda, Izetbegović, Zaev... dok ne razčistimo sa govnima anglosasonkih i vatikanskih sluga i dok ne dovevemo Kinu i Rusiju u Srbiju nema nam budučnosti...

 9. kojic jovan says:

  Daj im pola Crne Gore i resi pitanje razgranicenja.

 10. persida says:

  Svakome Miogorcu zabraniti ulazak u Srbiju za sledecih 1000 godina.

 11. petrovgrad says:

  Zinuli za teritorije Srbije. Hoće da unište Srbiju, da nepostoji. Malo su se preračunali. Njihovo viđenje razraničenja odnosi se na otimanje od Srbije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *