МИЛО ЂУКАНОВИЋ шаље војску на границу

MILO ĐUKANOVIĆ šalje vojsku na granicu

20 decembra 2019

Savet za odbranu i bezbednost, kojem je predsedavao Milo Đukanović, doneo je na sednici odluku o angažovanju pripadnika Vojske CG u zaštiti državne granice.

Savet je doneo odluku o angažovanju Vojske Crne Gore u zaštiti granice od ilegalnih migranata do kraja 2020. godine, kao podršci policijskim snagama.Na sednici, na kojoj su učestvovali i članovi Saveta, predsednik Skupštine Ivan Brajović i predsednik Vlade Duško Marković, doneta je i Odluka o učešću pripadnika vojske Crne Gore na međunarodnim vežbama u narednoj godini.

Vojska Crne Gore u 2020. godini uputiće svoje pripadnike na sedam međunarodnih vežbi. Odluka je doneta na osnovu preuzetih obaveza kao članice NATO, procesa pristupanja EU, regionalnih inicijativa, planova bilateralne saradnje i potreba Vojske Crne Gore za određenim sadržajima obuke i vežbi, a u cilju daljeg razvoja vojnih sposobnosti tokom 2020. godine, navodi se u saopštenju kabineta predsednika Crne Gore dostavljenom Tanjugu.

Članovi Saveta upoznati su sa aktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u suprotstavljanju hibridnim pretnjama u 2019. godini i informacijom u vezi sa sajberaktivnostima koje je Crna Gora sprovodila u toku 2018. i 2019. godine. Savet je zaključio da nadležna ministarstva nastave rad na razvoju kapaciteta za zaštitu i odgovor na pretnje i aktivnosti iz sajber i hibridnog domena.

Savet je razmotrio i druga pitanja iz svoje nadležnosti.

Na sednici Saveta su, po pozivu, učestvovali ministar odbrane Predrag Bošković, ministar spoljnih poslova Srđan Darmanović i načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Dragutin Dakić.

KOMENTARI3 komentara

 1. Gardista says:

  Pa sta ce ostatti od silne vojske ako odu na vezbe, platice Milo siptare da mu brane granicu od siptarski migranata.

 2. Svetozar says:

  Dukanovic i njegovi komunisticki komesari su pretvorili Crnu Goru u najveci srpski Goli Otok u Evropi! Nas narod ne smije da padne na provokacije, pritiske i udare na nasa prava i slobode uzimanjem oruzja, jer je upravo to sto su uradile ustase u Hrvatskoj, kako bi onda oruzanim putem uz pomoc NATO nacista protjerali Srbe. Borba za opstanak i slobodu od crnogorskih crnokosuljasa mora da se vodi iskljucivo neoruzanim otporom.

  • persida says:

   Milo je jos jedan dokaz koliko su Srbi glupi. Sta god da im on radi, oni cute i trpe. A posle kukaju: kme, kme...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *