МИЛО ЂУКАНОВИЋ: Затворите границе, ситуација је катастрофална!

MILO ĐUKANOVIĆ: Zatvorite granice, situacija je katastrofalna!

2 marta 2021

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović traži zatvaranje Crne Gore zbog pogoršane epidemiološke situacije.

On se danas obratio građanima Crne Gore, a u videu je naveo da je sitacija iz aprila i maja kada je situacija u drugim zemljama bila katastrofalna i kada je liderima izjavljivao saučešća, sada crnogorska realnost.„Stravične brojke o svakodnevnom porastu broja umrlih i zaraženih ne smeju nikoga u Crnoj Gori ostaviti ravnodušnim“, saopštio je Đukanović i dodao: „Zdravlje naših građana je u ozbiljnoj opasnosti“, istakao je Đukanović.

On je rekao da je za nesto više od 11 meseci od posledica infekcije koronavirusom preminulo preko 1.000 građana i da su sada više nego ikad potrebni sistemski pristup, timsko delovanje nadležnih institucija, profesionalnost, efikasnost i solidarnost, u obavljanju svih poslova.

„U tom cilju neophodno je ažurno uvođenje i energična primena adekvatnih epidemioloških mera, efikasna i delotvorna kontrola njihovog poštovanja, zatvaranje granice za ulazak u Crnu Goru bez PCR testa, kao i ubrzanje procesa imunizacije stanovništva u interesu efikasnije i dugoročnije zaštite zdravlja stanovništva. Da bi uspeli u tome moramo se uzdići iznad svih podela, zaboraviti na međusobne optužbe i na sve razlike i nesuglasice političke i druge prirode, pokazati da smo kao društvo dorasli ovom izazovu i vremenu u kojem živimo“, kazao je Đukanović.

„Ono što je u aprilu ili maju prošle godine bila tužna vest u prijateljskim zemaljama širom sveta sa daleko većim brojem stanovnika, zbog čega sam šefovima država u ime građana Crne Gore i u svoje ime upućivao izraze saosećanja i solidarnosti, danas je naša tragična realnost“, istakao je crnogorski predsednik, a prenose Vijesti.

KOMENTARI4 komentara

 1. Lazar says:

  Tako zbori moralna gromada i čuvena poštenjačina i čovekoljubac Milo Đukanović. Ko ga ne zna skupo bi ga platio😠😠😠!

 2. Gagi says:

  Eto, to je zanimanje politicar. "Brine" o svojim robovima kojima je sve crnje i gore. Nesto kao saucestvuje i pravda se, ovo nije problem te vrste koji je on u stanju da kontrolise. On kontrolise nesto drugo, naravno da ga ne interesuju ko je strasno oboleo od njegove "kontrole". Boze, ima li te.

  • I LOVE says:

   srbi su lud narod po istoriji i ratovanju krivokopic je covek koji stiti milu dukanovica;;; srbi glasaju za sve samo ne za sebe

 3. Čist je ko Suza says:

  Jes vala, oćeš da budeš u kućnom pritvoru do kraja života, kao Pablo Eskobar? E vala nećeš moći sudiće ti se Milo ni po babu ni po stričevima, već po pravdi Boga Jedinoga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *