MILO ĐUKANOVIĆ „POŠTENJAČINA“: Šarić me ne može ugroziti

MILO ĐUKANOVIĆ „POŠTENJAČINA“: Šarić me ne može ugroziti

24 jula 2014

Milo-Djukanovic-Montenegro-Prime-MinisterCrnogorski premijer Milo Đukanović izjavio je da Darko Šarić ne može reći ništa što bi moglo da ugrozi njega ili Crnu Goru.

Na pitanje da prokomentariše navode iz saslušanja Darka Šarića, u kojima svedoči da mu je nuđena nagodba ukoliko bi optužio premijera Crne Gore za bilo šta, Đukanović je kazao da ga ta informacija nije iznenadila, prenosi „Vijesti“.

„To me ne uznemirava, jer čak i da je postojao takav aranžman, ne vidim da je neko od njih mogao da kaže nešto što bi moglo biti opterećujuće za Crnu Goru ili mene lično“, kazao je Đukanović novinarima.

On je rekao kako ga to nije ni iznenadilo jer su, kako je naveo, razni ljudi u prethodnim godinama saopštavali da su od određenih struktura iz bezbednosnog sistema Srbije imali slične ponude.

„To, pod uslovom da je tačno, svedoči o onome što smo znali i što je bila karakteristika odnosa Srbije prema Crnoj Gori u prethodnom periodu, gde se na takav i slične načine pokušavalo nauditi Crnoj Gori i njenoj državnoj politici“, objasnio je Đukanović.

On je istakao da postoji napredak u odnosima Crne Gore i Srbije nakon formiranja nove vlasti u Srbiji.

„Od formiranja nove vlasti u Srbiji ne registrujemo ne samo takve drastične negativne namere prema Crnoj Gori, nego ni negativne tonove“, naglasio je crnogosrki premijer.

Prema njegovim rečima, Crna Gora i Srbija imaju partnerski odnos koji doprinosi postepenom ozdravljenju međudržavnih odnosa sa ambicijom, kako je naveo, da ti odnosi budu primerni i da doprinesu ukupnom ozdravljenju društava i demokratskom napretku na zapadnom Balkanu.

Đukanović je potvrdio da će se pojaviti na saslušanju u Tužilaštvu povodom ubistva novinara Duška Jovanovića.

„Do sada nisam bio u prilici da dam iskaz u Tužilaštvu zbog obaveza na međunarodnom planu“, rekao je Đukanović, dodajući da će to učiniti u najkraćem mogućem roku.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *