Milo Đukanović sa Tačijem na večeri Albansko-američkog saveta

Milo Đukanović sa Tačijem na večeri Albansko-američkog saveta

13 septembra 2013

milo-djukanovic_10Podgorički premijer Milo Đukanović učestvovaće na godišnjem zasedanju Generalne Skupštine UN, koje se od 24. septembra do 2. oktobra održava u Njujorku.

Albansko-američki nacionalni savet (NAAC) pozvao je ranije Đukanovića na godišnju dodelu nagrada istaknutim pojedinicima koje 27. septembra u Njujorku priređuje ta organizacija koja okuplja albansku dijasporu u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD).

Osim Đukanovića na svečanost su pozvani i ambasador Crne Gore u SAD Srđan Darmanović i ambasador pri Ujedinjenim nacijama (UN) Milorad Šćepanović.

Izvršini direktor Saveta Avni Mustafaj kazao je da će svečanosti prisustvovati preko četiri hiljade zvanica.

„Na večeru smo zvali premijere i predsednike država regiona, pa je logično da pozivnicu dobije i Đukanović. Svi živimo zajedno i treba da pričamo o saradnji. Od ambasadora smo tražili da nam potvrde da li da očekujemo i premijera”, kazao je Mustafaj podgoričkim „Vijestima”.

On je kazao da su na godišnje okupljanje u čast pojedincima koji su na jedinstven način pomogli albanskom narodu, između ostalih, pozvani premijer i predsednik Albanije Edi Rama i Bujar Nišani, kosovski premijer Hašim Tači kao i potpredsednik vlade Makedonije Musa Džaferi.

Mustafaj je rekao da će večeri prisustvovati i pomoćnik zamenika državnog sekretara SAD Filip Riker. Svoje učešće najavilo je i nekoliko kongresmena poznatih po saradnji sa šiptarskom dijasporom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *