MILO ĐUKANOVIĆ: Vidite Srbiju, čemu mi da se nadamo

MILO ĐUKANOVIĆ: Vidite Srbiju, čemu mi da se nadamo

29 jula 2014

milo-djukanovic1Premijer Crne Gore Milo Đukanović istakao je da nije realno u ovom trenutku očekivati da građani osete boljitak.

Kako je objasnio Đukanović, u katastrofalnom okruženju nije moguće imati briljantnu ekonomiju.

U prilog toj oceni, Đukanović je u intervjuu Radiju Crne Gore, primetio i da je „ovo vreme u kojem pada ministar finansija“ u Srbiji zbog zahteva da se obore plate i penzije za 20 odsto, kao i činjenicu da je Evropa nekoliko godina unazad u recesiji.

„Moramo primetiti da je za različita vremena realno postavljati različite ciljeve“, poručio je šef crnogorske države.

„Sve dok imamo deficit budžeta, dotle smo u obavezi da zadužujemo zemlju da pokrijemo taj deficit. Opterećujemo standard naše dece, budućih generacija. Oni te kredite moraju da vrate“, rekao je Đukanović, navodeći da ova vlada neće neodgovorno povećati plate.

Po njemu je potrebno prvo eliminisati deficit.

Đukanović je kazao da se Crna Gora, govoreći o ostvarivanju ekonomske politike, kreće u dobrom pravcu, dodajući da bi do kraja godine bilo realno očekivati ekonomski rast od 3,5 odsto, što je na prošlogodišnjem nivou.

Njegov optimizam je zasnovan, kako je kazao, na posvećenosti investitora da nastave sa ulaganjima u oblast turizma i energetike, što može biti važan impuls crnogorskoj ekonomiji.

Kada je reč o Kombinatu aluminijuma (KAP) Đukanović je kazao da se vlada Crne Gore „grčevito borila za novu šansu crnogorskom gigantu“, i izrazio zadovoljstvo što su sačuvali tu šansu, uprkos političkim opstrukcijama.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *