Мило: Хвала Србији, посебно господину Вучићу!

Milo: Hvala Srbiji, posebno gospodinu Vučiću!

10 novembra 2016

608225_tan2016-9-21-21351218-2_f

Crnogorski premijer Milo Đukanović kaće da je zahvalan Srbiji, posebno premijeru, na zalaganju u otkrivanju organizazije pripremanog terorističkog akta u CG.

– Želim da ponovim da sam vrlo, vrlo zahvalan na kooperativnosti državnih organa Srbije i posebno sam zahvalan svom kolegi premijeru Srbije gospodinu Vučiću koji je u više navrata vrlo otvoreno i u granicama mogućeg detaljno govorio o saznanjima do kojih je dosla država Srbija, nesebično ih stavljajući na raspolaganje da bismo mogli u celini zaokruziti sliku o organizaciji pripremanog terorističkog akta u Crnoj Gori – rekao je Đukanović gostujući u emisiji Intervju na TV Pink M .

Scenario u kome je svako imao svoju ulogu

U prvom postizbornom intervjuu, crnogorski premijer je ponovio da nema nikakve sumnje da su određene „visoke političke adrese na crnogorskoj opozicionoj sceni“ bile deo scenarija koji se dogodio u izbornom danu 16. oktobra.

Teško bi, kaže, poverovao da se sve dogodilo spontano i nepovezano. To je, tvrdi, bio sastavni deo scenarija u kojem je svako imao svoj zadatak.

– Demokratski front je imao zadatak da izvede ljude ispred parlamenta, da pritom zažmure kada njihovi saborci i teroristi u uniformama crnogorske policije sa stepenista crnogorskog parlamenta zapucaju po masi, jer žrtvovati kako oni misle 10, 20 ili 30 života, a da se pritom stvori revolt i predstavi to kao nedelo crnogorskog režima, pa šta to znači za njih kada su oni u svetoj misiji osvajanja vlasti u Crnoj Gori – rekao je Đukanović.

Prema njegovim rečima, osnovna ideja planiranih terorističkih akcija bila je da se Crna Gora zaustavi na putu evropskih i evroatlanskih integracija, a da se pritom vlast preuzme nasilnim putem. Napominje da je ogranizovanje grupa vršeno van teritorije Crne Gore, a u otkrivanju njihove namere crnogorski organi imali su značajnu pomoć Srbije.

Opozicija skriva tragove

Đukanović, koji je najavio povlačenje iz struktura vlasti, navodi da pričama o ustavnom puču crnogorska opozicija pokušava da opravda izborni rezultat, ali i da prikriju svoje tragove. Teško je, kaže, i da se ovaj scenarijo ne može dovesti u vezu sa nekim ranijim najavama opozicije naročito uoči izbora.

– Podsetiću vas da su govorili da građani strpljivo čekaju do 21.30 sati kada će dobiti komandu i zapovest, kada su poručivali da građani obavezno izađu pred parlament da ili proslave pobedu ili da se suprostave krađi, jer dakle rezultat može biti samo njihova pobeda a ako nije njihova pobeda onda je krađa koju treba ponistiti nasiljem – naveo je Đukanović.

Osnovna ideja političkih protivnika DPS-a je, tvrdi Đukanović, da dođu na vlast bez izbora i mimo volje građana.

Ne iznenađuje ga, ističe, infantilan pokušaj da se u DIK-u promeni izborna volja birača. Tako nešto smatra neozbiljnim i aspolutno nedostojanstvenim. Ponašanje konkurenata posmatra kao političku patologiju

– Mislim da se ovde zaista radi o ozbiljnom političkom oboljenju gde grupa političkih lidera, vođeni novcem inostranih mentorskih cenatara i vođeni svojim vlastohlepljem smatraju da je sve dozvoljeno i da se mogu na takav način poigravati sa izbornim procesom i sa legitimnom voljom CG građana – naveo je Đukanović.

Opomena u zadnji čas

Misli i da je zapravo sve ovo što se nedavno dogodilo zapravo jedna dobrodošla opomena u poslednji tren Crnoj Gori i svim akterima njenog političkog života da nije neograničena sloboda takvog antiustavnog i antidržavnog delovanja i da se, kako kaže, baš ne može sve podvesti pod plašt demokratije, partijskih i političkih sloboda u izbornom procesu, pod plašt nevladinih organizacija ili medijskih kuća.

Upitan da li će vlada mandatara Duška Markovića, koji je zamenik predsednika vladajućeg DPS, i on kao predsednik te stranke , ispuniti sva predizborna obećanja, Đukanović kaže da su „obavezani svime šta su saopštili“.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gojko says:

    Sela dva gubitnika pa hvale jedan drugog a još ne shvataju da su prošlost.Vučić kao kafanska drolja ide od stola do stola.Nijedan ozbiljan političar neće da ga primi moze da razgovara sa milom i eventualno sa ramom.Auto put tirana niš da olakša šipcima transport praška u evropu.Ima li kakav stručni medicinski tim da se pozabavi sa ovim šizofrenikom

    • Republika bivsa juzna Srbija says:

      tisina tamo! Ovaj sa fotke nam je potreban da bi se otcepili od pederskog beograda i napali zajedno sa Republikama Vojvodinom i Kosovom na beogradski pasaluk! Rascepacemo vas na spahiluke i uvesti pravo prve bracne noci,danke u krvi svakog dana i sve ostale lepote! Zato nam je pussylips potreban jer ce nam odobriti stvaranje nove nezavisne Republike! Hahaha

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *