МИЛО И ЗАПАД ЗНАЈУ ДА СУ У ПРОБЛЕМУ! „РЕЗУЛТАТ НОВОГ РЕФЕРЕНДУМА била би заједничка држава Црне Горе и Србије“

MILO I ZAPAD ZNAJU DA SU U PROBLEMU! „REZULTAT NOVOG REFERENDUMA bila bi zajednička država Crne Gore i Srbije“

21 decembra 2016

nova-srpska-demokratija-crna-gora-4565

Načelnik grupe za balkanske zemlje Ruskog instituta za strateška istraživanja Nikita Bondarev založio se za organizovanje novog referenduma o državno-pravnom statusu Crne Gore na kojem bi bila preispitana odluka iz 2006. godine.

Bondarev je to rekao na predavanju moskovskim studentima, navodeći da je ubeđen da bi rezultat novog referenduma bio „zajednička država Crne Gore i Srbije“, piše današnja „Pobjeda“.

On ističe da Đukanovićevi protivnici u Crnoj Gori sada govore da je referendum za odvajanje od Srbije bio delimično falsifikovan i da to mogu i dokazati ako im bude dozvoljen pristup arhivama.

– Ako bi Demokratski front to uspeo da dokaže – to bi bio više nego interesantan međunarodni presedan, jer bi u tom slučaju mogli da organizuju ponovljeni referendum sa istim pitanjem, a nije isključeno da bi taj referendum pokazao suprotan rezultat, odnosno da bi većina bila za zajedničku državu Crne Gore i Srbije – rekao je Bondarev.

Bondarev se osvrnuo i na događaje od 16. oktobra, navodeći da je u pitanju „režija i manipulacija“.

On tvrdi da „Rusi“ kojima Podgorica podmeće smešni „državni prevrat“ naprosto ne postoje.

– Prvo se u Crnoj Gori govorilo o umešanosti predstavnika nekih struktura sile iz Rusije, ali su crnogorske vlasti od toga odustale i sada tvrde da je reč o dvojici ruskih nacionalista. Navedena su i njihova imena, čak i godine. Pripisuje im se da su preko srpskih i crnogorskih aktivista, odnosno rukama Srbije, pokušali da organizuju taj tobožnji državni prevrat – kaže on.

Prema njegovim riječima, pokušaji da se nađu ta dvojica koje Crna Gora pominje, po podacima koje je navela, nisu doveli ni do čega, jer takvi ljudi naprosto ne postoje.

(Pobjeda)

KOMENTARI3 komentara

  1. Opet ja says:

    Da evo sad će Milo da raspiše referendum, a potom i uhapsi samog sebe..

  2. Milan CG says:

    Referendum je bio pokraden, sve je dokazano, izdata knjiga o tome i to je to. Nikom ništa. Cilj zapada je bilo odvajanje i ono se imalo sprovesti ovako ili onako. Kad bi zapad dozvolio, na referendumu bi narod glatko izabrao zajedničku državu kao i 1992.

  3. bata surda says:

    Hvala, ne treba, ostanite Crnogorci. Jos nam samo treba da ucimo vas crnogorski jezik. Ja jok bogumi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *