Мило је марионета, Црна Гора пред провалијом

Milo je marioneta, Crna Gora pred provalijom

1 novembra 2016

milo-djukanovic 65

„Politička kriza u bratskoj pravoslavnoj Crnoj Gori traje već dve nedelje, koliko je prošlo od falsifikovanih izbora. Situacija se menja na gore iz dana u dan. Premijer Milo Đukanović, dobro poznat u kriminalnoj sferi, pokušava da ubedi sve da je dobio izbore. Ali njegova partija nije prešla potreban prag i sada je pitanje formiranja nove koalicije“, izjavio je direktor Ruskog instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov.

„Počeo je kao švercer čarapa“

Prema njegovim prognozama, Crna Gora sa Đukanovićem u najbližih mesec-dva može da napravi korak u duboku provaliju.

– Nekim biračima u Crnoj Gori je Đukanović ipak simpatičan, ali pitanje je ko su ti ljudi. Milo ima podršku i unutar zemlje. Ne sme se reći da ga podržavaju samo SAD. On je marioneta, ali može se reći da trećina Crnogoraca i Srba, podržava Đukanovića – dodaje Rešetnjikov.

– Pretežno su to ljudi ili plemenski povezani sa rodom Đukanovića ili povezani sa ogromnim tamnim, crnim biznisom kojim se on bavio i nastavlja da se bavi. On je počeo svoju delatnost kao švercer čarapa i cigareta i razvio je do ogromne mreže kriminalnog biznisa, pa i povezanog sa turizmom i našim državljanima – komentariše ruski analitičar.

Direktor RISI-ja kaže da bi Đukanović izgubio izbore kada bi bosanski Srbi koji predstavljaju manjinu u Crnoj Gori prešli na stranu opozicije i da se vodi ogromna borba za glasove Bošnjaka, muslimana. „A borba je sledeća – ko će više platiti“, tvrdi Rešetnjikov.

Leonid Rešetnjikov smatra da religiozne nesuglasice treba ostaviti po strani i boriti se zajednički protiv zla koje Đukanović predstavlja.

– Taj čovek ne samo da uvlači Crnu Goru u NATO, već uvlači zemlju koja istorijski tradicionalno nikada nije mogla da bude sa druge strane barikade od Rusije. Nikada to nije mogla da učini! Ali situacija je takva da ako ne uspeju da skinu partiju Đukanovića s vlasti, u najbližih mesec-dva Crna Gora može da napravi korak u provaliju – zaključio je direktor ruskog instituta.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Lune says:

    Hm,hmm...a, el Resetnjikov,pored Milovih carapa istrazuje i Savamalu,poput onog ambasadora iz Jamerke..?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *