МИЛО ЈЕ ЗБОГ АМЕРИКЕ УДАРИО НА СПЦ: А ово је разлог…

MILO JE ZBOG AMERIKE UDARIO NA SPC: A ovo je razlog…

31 decembra 2019

Američki general Ben Hodžis još letos je apelovao da se regionu i Srbiji pomogne da se odupru Srpskoj pravoslavnoj crkvi, jer je vezana za Rusiju. Da li je Milo Đukanović sada, kada Crna Gora „zakonski“ otima srpske svetinje, samo podizvođač radova koje je isporučio NATO, a narudžbina došla iz Amerike?

A Đukanović je vrlo revnostan izvršilac domaćih zadataka, smatraju sagovornici Sputnjika, general u penziji Mitar Kovač i istoričar Aleksandar Raković.Ako je neko ovog leta i imao dilemu kako shvatiti izjavu bivšeg glavnokomandujućeg američkih kopnenih snaga u Evropi, američkog generala Frenklina Bena Hodžisa, danas je zasigurno nema.

Hodžis je tada poručio da zemljama našeg regiona „treba pružiti podršku i zaštitu od pritiska Rusije“, a da bi Srbiji „trebalo pomoći da se odupre pritiscima SPC, koja je vezana za Rusiju“.

Označavanje Srpske pravoslavne crkve kao smetnje u ostvarivanju američkih interesa na Balkanu, kojoj ovde sreću kvari toliko puta apostrofiran „maligni uticaj Rusije“, praktično je bila najava usvajanja zakona kojim je u Crnoj Gori ozvaničena otimačina imovine SPC.

Američka narudžbina pokrenula Mila

Kovač ističe da je američki general samo obelodanio ono što je odavno jasno.

„Problemi u Crnoj Gori vezani za Srpsku pravoslavnu crkvu i njenu imovinu su strateški osmišljeni i planirani iz NATO kuhinje, Crna Gora je kao nova članica dobila zaduženje, a aktuelna vlast na mnoge načine je ucenjena da se u u procesu izgradnje takozvanog crnogorskog identiteta odrekne veza sa SPC, da izgrađuje ’crnogorsku crkvu‘ i da je to model koji treba da slede i drugi narodi i novostvorene države na prostoru Balkana“, kaže sagovornik Sputnjika.

Makedonski i ukrajinski recept

Podsećajući na slučaj Severne Makedonije i nekanonske „makedonske crkve“, on napominje da je to, pre svega, zadatak članica NATO-a, koje moraju da se ponašaju u skladu sa smernicama te Alijanse.

„Po tom receptu, i po modelu takozvane ’ukrajinske pravoslavne crkve‘, takođe nekanonske, gradi se perspektiva i budućnost pravoslavnih crkava u novostvorenim državama, i ono što je najtragičnije, ukoliko ovaj model i u Crnoj Gori prođe, i ukoliko svekoliko srpstvo ne izgradi sposobnost da osujeti crnogorsku vlast da poništi ovaj zakon, na tom modelu će se graditi i otimanje svetinja na Kosovu i Metohiji, nakon donošenja takozvanog pravnoobavezujućeg sporazuma“, upozorio je Kovač.

NATO je, smatra on, proteklih godina samo potrošio vreme, a nije došao do rezultata u daljem pohodu na Istok, gde je najveći problem u nametanju globalističkog sistema vrednosti video u pravoslavlju. Zato je, kako kaže, na tapetu pravoslavna crkva bilo gde u Evropi i otud i dalje nedefinisan prostor Balkana za NATO jeste izazov.

Uloga „duboke države“

Za Rakovića je, pre svih, Đukanovićev nalogodavac američka „duboka država“.

„Đukanović je pion, koji svojim šefovima mora da pokazuje da je uspešan izvršilac programa, da je dobar đak koji će ispuniti sva naređenja i izvršiti domaće zadatke. Uprkos tome što izgleda i ponaša se osiono, radi se o običnom slabiću i, kao što vidimo, događaji u Crnoj Gori oko otimanja imovine SPC i narod koji je pružio otpor na ulicama crnogorskih gradova, zajedno sa crkvenim velikodostojnicima, pokazuju da je Đukanovićev režim kao kula od karata“, smatra ovaj istoričar.

To što je Amerika sa NATO-om preko Đukanovića posegla za ovakvim potezom obračuna sa Crkvom, po njegovom mišljenju, upravo govori o slabosti SAD i o tome da nijedan od prethodnih pokušaja da se obračuna sa neposlušnima na Balkanu, a preko njih i sa Rusijom, nije urodio plodom.

„Oni nisu uspeli da rasrbe Crnu Goru, niti da pokolebaju Srbe, ni u Crnoj Gori i Srbiji, ni u Republici Srpskoj. Srbi i dalje funkcionišu kao jedan organizam, oni ne mogu da shvate kako se to desilo. Neki drugi narod bi, verovatno, odavno bio slomljen, međutim, sa Srbima to nije slučaj“, ističe Raković.Od radikalnog Srbina do srbofoba

Sagovornici Sputnjika smatraju da je, sudeći po svemu što se sada dešava u Crnoj Gori, potez Amerike i NATO-a čiji je realizator Đukanović potpuno kontraproduktivan.

Kovač napominje da su se mnogi ljudi u Crnoj Gori pod pritiskom zbog egzistencije i posla izjašnjavali kao Crnogorci, a u svome biću bili i ostali Srbi i pripadnici Srpske pravoslavne crkve, a radi se o oko 70 odsto stanovništva.

Raković je izričit da je potez sa otimanjem imovine SPC apsolutno kontraproduktivan.

„Oni su izazvali sukobe, a male su šanse da Milo iz ovoga izađe kao pobednik. Srpska pravoslavna crkva je preživela imperije i razne režime, pa će preživeti i Mila Đukanovića. On je krenuo u besmislen sukob koji će njega samog skupo koštati“, zaključio je Raković.

(Sputnjik)

KOMENTARI6 komentara

 1. Slobodanka says:

  MIlo je za ovih 30 godina imao puno raznih metamorfoza. Znači sad umišlja da je Haradinaj plus Tači. Montenegrinski Haradinaj.

 2. Istina says:

  Težko je to za NATO, nisu uspeli ni 1995 ni 1999 pa ni 2019 neće. Krenuće oni i sledećih godina ali slabo jim se piše. NATO je stvarno na samrti, nemaju ravnopravnog neprijatelja, kreću na narode koje su pokušavali da pokore pa jim nešto ne ide. Srbija, Libiji, Sirija, Irak, Afganistan, nikako da uspeju, o Rusiji sanjaju ali samo sanjaju ostalo jim ne može na pameti pasti. Realni NATO neprijatelji su duhovno jaki, ni bombe, ni ratovi, ni inflacije jim ne pomažu. Kako definisati 2019 godina staru crkvu kao neprijatelja u kojoj se brani jedan narod? Kako definisati 1400 godina star ISLAM kao neprijatelja? U NATO samo propaganda i pare mogu da stvore i niknu novog neprijatelja, zato će jim pola zapadnog sveta naseliti migranti koji će tražiti osvetu za srušene domove, familije i zemlje koje su silom uništili. Rusija je na pragu novog uspona, to jih muči. Nemaju više protiv koga da ratuju izmišljajući nove neprijatelje. Terorizam cveta uz pomoć NVO i obaveštajnih organizacija. Zašto Rusiji udaraju sankcije inizmišljaju nove afere? Da bi mogli da manipuliraju sa sa ostatkom sveta i svedu jih na tačku kontrole...

 3. DG says:

  Ako ako, poslije 1 rata dolazi drugi, poslije drugog dolazi treci i tako redom. Samo da zapamte nase komsije sto su bile uz Svabe i Ustase uvijek da se vise nece NIKADA stvarati nikakva Jugoslavija ni Zapadni Balkan. Historijsko pravo ce se postovati od sada pa na vijek vijekova. Znace se ko je uvijek bio pobjednik a ko gubitnik u svjetskim ratovima tako da odmah zaboravite na trecu srecu

 4. Kosovac says:

  Ovako krupni događaji nas dovode do saznanja koja će dovesti do toga da ispravno protumačimo trendove i planove Tajnih „upravitelja“ događajima. Istoričar Raković odlično tumači nezavidan položaj Mila Đukanovića u odnosu na Tajni centar moći. A Milu Đukanoviću niko ne može da ospori inteligenciju, pa samim tim svi znamo da on nije toliko blesav da donosi ovakve zakone, zbog kojih će u istoriji da bude zabeležen kao sramota svojih potomaka. Verovatno i kao sramota evropske civilizacije. Ako ga neko ne prisili da taj zakon donese. Već se kristališe saznanje da je Milo dobio nalog od sorošoida, čije bi ga neizvršenje koštalo možda i života. ……….Ali, Raković je propustio priliku da poveže ove događaje sa nenormalno blagom i kukavičkom reakcijom Aleksandra Vučića predsednika Srbije. Pravilno tumačenje ponašanja Vučića, moglo bi Rakovića da natera da izrekne onu istinu iz Teorije zavere, da je i Aleksandar Vučić dobio nalog iz istog centra, da ne talasa. Da samo mumla o nekoj suverenosti CG, a za Srbe i objekte srpske crkve sada u CG, da ga boli ona rabota. Sa ovako poznatom reakcijom srpskog predsednika, Rakoviću je sada lako da zaključi da su Vučić, Đukanović, Rama, Zaev članovi iste Tajne stranke, svetskih razmera. Dalje, iz ponašanja pomenutih zverki, Teorija zavere nam pokazuje da je Milo Đukanović na lestvicici hijerarhije višeg ranga od Aleksandra Vučića. Mislim višeg stepena. Nije baš sada ni toliko važno ko je višeg stepena, Raković treba samo da primeti da je i Vučić dobio nalog kao i Milo što je dobio nalog. Nalog je verovatno od nekog sorošoidnog komiteta, Brisela ili Duboke iz Wašingtona nije sad ni važno. I sve je rešeno: Milo na vreme i o roku potpisuje zakon, a Vučić mumla o suverenosti Crne Gore. K'o veli, Srbi su tamo Milovi, nisu Vučićevi. I nema smisla da se Vučić buni, da zadire u Milovo suvereno vlasništvo.

 5. Gagi says:

  Projekat rasrbljavanja Srba se nastavlja, polako ali sigurno. Krune nas kao klip kukuruza, zrno po zrno. Jezuitska mafija vec stolecima ima razradjen program unistavanja Srba, svako ukazivanje na druge centre je greska, zapravo je sve to ista organizacija sa drugim imenima. Imamo primere napada i unistavanja Srba u I ratu, II ratu i poslednji progon iz SAO Krajine. Sve je to ista (njihova) duhovna vertikala, ista sotona koja ima trajni zadatak ovladavanja ovim prostorom. Zbog toga je smesna i apsurdna pomisao da se udruzimo sa njima u nekakvoj EU, nije moguce udruziti Belog Andjela i sotonu. Najveci problem je taj sto u nasem rodu imamo izdajice. Imamo nazovi politicare koji nemaju dana radnog staza a "vode" ovaj narod i sisaju mu dusu. Svakodnevni smo svedoci urusavanja Srpske drzave, bahato trose drustveni dohodak, prodadose i crno ispod nokta zbog svog licnog interesa. U Sbiji je gore nego u Milogoriji, ovde je peta kolona dobro prikrivena i pristojno finansirana od naroda kojeg unistavaju.

 6. Pera says:

  Ajte da uprostimo stvar ! Jevreji, ,,ubice,, Boga, vladari amerike, evrope, dela azije, afrike itd. koji mrze Gospoda Isusa Hrista, mrze i njegove najvernije sledbenike, a to smo mi i Rusi ! Rimokatolici i otpadija od otpada, protestanti, nemaju nikakve veze sa Bogom sem imena ! Oni drugi iz pravoslavlja isto su nadrljali ali manje. Gruzijci vise nisu svoji, Ukrajina gde su vecinski pravoslavci, rastrgli su je. Grcima su izmislili dugove, Bugare i Rumune tretiraju kao trecerazredne, tj. robove, a muslimanske zemlje su napali da bi ih opljackali, a Iran i S.Koreju mrze jer im se suprotstavljaju. Manite ljudi novinarske zapaljivacke clanke, od toga zive. Postoje samo 2 vrste ljudi, posteni = koji nadrljavaju od demona i demoni koji lice na ljude, koji nam prave demon-stracije, placaju svakog desetog demon-stranta. Uvoze muslimanske ludake da nas pokolju ! Od njihovih izabranih idota nam postavljaju vladare, urusavaju svetski hriscanski moral itd. !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *