МИЛО-МОНТЕНЕГРО подржава НАТО удар на Македонију

MILO-MONTENEGRO podržava NATO udar na Makedoniju

2 oktobra 2018

NE  GOVORI se tek tako da sluge ostavljaju tragove svojih gospodara.

NATO-vazal –gospodar Montenegra Milo Đukanović – to je potvrdio svojim nastupom pred Evropskim parlamentom. Čak prodemonstrirao da ne bi imao ništa protiv da severnoatlantska alijansa vojno udari na makeonski referendum.

U suštini, da bi samo salutirao „razumem“ kad bi mu bilo zatraženo da u tu „operaciju“ pošalje nešto svojih vojnika.

Milo-Montenegro – iako su prethodno i Antonio Gutereš, i Jens Stoltenberg, i mnogi drugi iz Berlina, Brisela i Vašingtona tvrdili da je referendum koji su nametnuli Makedoniji uspeo –  upozorio je u Strazburu da ishod tog referenduma u mora biti „alarm za uzbunu i poslednje upozorenje“ Briselu i svima koji odlučuju u EU, da se „daleko ozbiljnije moraju odnositi prema proširenju na Zapadni Balkan i povlačiti odlučnije strateške poteze“.

Vazal iz Podgorice se – što mu je inače svojstveno –trudio i da igra ulogu onoga koji popove uči kako se krste deca, ne ograničivši se samo opomenom da treba „povlačiti odlučnije strateške poteze“.

U istom nastupu je ocenio da stabilnost evropskog kontinenta učvršćuje strategija integracije, a ne posustajanja ili obustavljanja procesa ulaska Zapadnog Balkana u EU.

Dodao je da „ostaje da se veruje“ da se neuspeh referenduma u Makedoniji „neće nepovoljno odraziti na dijalog Srbije i Kosova, koji je i bez toga veoma komplikovan, pa je potrebno u to uložiti dodatne napore, utoliko pre što postoji entuzijazam za to i u Prištini i u Beogradu“.

„Najvažnije je da je dijalog uspostavljen i da traje bez obzira na povremene incidenta i političku temperaturu koja se podiže s obe strane“, rekao je Đukanović.

Izrazio je nadu da će svi koji su uključeni u taj proces uzeti u obzir „tradicionalno rovitu stabilnost“ na Zapadnom Balkanu, i težiti prevazilaženju „istorijski opterećujeg jaza između Beograda i Prištine“.

U istom zanosu je ukazao da „posustaje evroentuzijzaam“ koji je postojao i na Zapadnom Balkanu.

Krupni uzroci, primetio je, koji podrivaju donedavni proevropski zamah i oduševljenje na Zapadnom Balkanu, jesu oprečni tonovi „s raznih evropskih adresa“ o ujedinjavanju EU.To su – dodao je kao visokokvalifikovani potkazivač – otvorena pitanja na Zapadnom Balkanu – i „nedovršena rešenja u odnosima Srbije i Kosova, u Makedoniji i u Bosni i Hercegovini“.

„Zbrka i neizvesnost na evropskim adresama hrani iluzije još uvek poletnih nosilaca nazadne politike u regionu, a koji i dalje sanjaju o prekompoziciji regiona u velikodržavne tvorevine i neumorno traže podršku tim idejama na nekoj važnoj međunarodnoj adresi“, rekao je Đukanović.

Za slučaj da NATO okupira makedoniju i u njoj uvede svoju „prinudnu upravu“, Milo-Montenegro se preporučio za „prinudnog upravnika“.

Prvo je rekao da rezultati referenduma u Makedoniji najbolje svedoče da se „decenijska zapuštenost problema nije mogla nadoknaditi intenzivnijom podrškom sa zapadnih adresa u nekoliko poslednjih meseci“.

Pa naveo: „Takođe rano i nepripremljeno se ušlo u pripremu za referendum, domaćoj javnosti je trebalo ostaviti još vremena da shvati značaj tako važne odluke za budućnost njihove zemlje“.

Đukanović je ocenio da postoji nada da se „propušteno može nadoknaditi dvotrećinskom većinom u parlamentu“ u Skoplju ili preko novih izbora.

KOMENTARI9 komentara

 1. Dane Radakovic says:

  to mile junak si i bijo kad nisi pruzijo ruku slobodanu milosevicu jedini si ti koji si otkrijo ko je milosevic i sta radi nije te ceo da ubije jer ste braca po kumunjarskoj partiji milosevicu su smetali CETNICI I Risto Dogo u Republici Srbskoj

  • Filip says:

   Ti si ozbiljan pacijent...jel ti znaš o čemu pišeš, nepismeni?

  • Ivan says:

   Glupanderu glupi I nepismeni))

  • Velika Metla says:

   Dane,ja sam te smatrao za ozbiljnog komentatora! Pišeš sada skroz kontradiktorne stvari! Slobodan kakav god da je bio spoljnja politika prema naci-nato mu je bila PRAVA! Nije Slobodan skinuo gaće kao ovo kopile šiptogorsko! Slobodan je pokazao KAKO se sa naci-nato "razgovara"! Ovo pseto šiptorgorsko,tkzv "džemperaš"koji je uskočio u Armanijevo odelo,je školski primer prevrtljivosti,pokvaren kao mućak,i ostaće upamćen u srbskomnarodu kao FLEKA!

 2. Barakuda says:

  Nesalomljivi Milo na političkoj sceni jedne zemlje od 400 000 stanovnika ! Bilo bi ih mnogo više da se vrate kući iz Beograda, gdje su pustili korijenje !

  • Velika Metla says:

   Barakuda,samo polako,prijatelju,jer se istorija ponavlja! A očigledno je da su,kako neki naši,tako i iz "regiona" zaboravili da se istorija ponavlja! I neka što su oni zaboravili,nego su zaboravili i "eUropljani"! Ali,neka,potsetiće ih "neko",a taj "neko"ih je konstantno vrćao "u vinklu"kad iskoče iz nje! A sazreli su za vraćanje!

  • Miraš says:

   Po popisima iz obadve države iz 2011 godine Crnogoraca u Crnoj Gori ima 278.865 (44,98% stanovništva Crne Gore), a u Srbiji ih ima 38.527. Po popisu iz 2002 godine 69.049 gradjana Srbije izjašanjavalo se kao Crnogorci i nema sumnje da Milova nemudra politika doprinela je ovom padu. Sa izrodom Milom na čelu države osipa se najmalobrojniji slovenski narod Crnogorci što mislim da ne odmah, ali vremenom će shvatiti i deo žešćih antisrba medju njima. Pored toga veoma je interesantno ovo: Prema našim podacima iz 2005 godine u Srbiji ima oko 264.000 crnogorskih državljana koji su uglavnom opredeljeni kao Srbi. Samo pola od njih da se vrati u Crnu Goru ona bi postala pretežno srpska Srba sada u Crnoj Gori ima oko 178.000 + 132.000 = 310.000 što je veće od 278.000. Ali ne možemo ih mi nasilno vraćati u Crnu Goru jer onda gurnućemo i neke od njih na put konvertitstva. Trebaju nam svi saborni Srbi koji će se medjusobno podržavati, a više ne smemo da se delimo. Sve ovo ukazuje da samo treba što adekvatnije da reagujemo na konkretna nedela, a da ne dozvolimo sebi da se upecamo na medjunacionalni i medjudržavni duel kakav nam nameću prljavko Milo i njegova prljava bratija.

 3. Miraš says:

  Ko mu dade ime Milo? Batinaškom akcijom protiv referenduma i demokratije preti Capo di tuti capi ali ne sa Sicilije i ne iz Amerike nego iz Crne Gore, a da nam bude još neprijatnije pomaže sećanje da je sam svojevremeno priznao svoje srpsko poreklo. Očigledno je da se u Makedoniji ne prihvata rešenje o promeni imena predvidjeno prespanskim sporazumom od strane nekoliko ljudi. Zbog tih nekoliko ljudi koji nisu ponudili prihvatljivije rešenje ovaj izrod bi da bije blizu 2 miliona ljudi.... Mi smo u procesu stalnog prihvatanja mnogo hvaljene zapadne demokratije te ako prihvatimo i ovaj preteći batinaški stil demokratskog plivanja onda na isti Milov način da oborimo i mi referendum - crnogorski referendum iz 2006. godine. Ne treba nam prostor Crne Gore, ali da utihnu razne iskonstruisane optužbe sa te teritorije sa ciljem zavadjanja dve države itekako bi prijalo. Zbog Mila-nemila i njegove bratije mi ne treba da se ljutimo na celu Crnu Goru i na sve crnogorsko odreda nego samo glavnu zmiju ovog poskoka da li staviti u zoološki vrt ili na neko drugo adekvatnije mesto. Godinama nas ponižava Milo-djubre provereno naše krvi i samo na to djubre treba da primenimo najefikasniji lek. Žali se na sve srpsko što je u Crnoj Gori i van nje, a već nekoliko decenija najubedljivije oličenje tog lošeg srpskog uticaja na Crnu Goru i okolinu je baš on lično.

 4. Beli Orao says:

  Izjave ovog majmuna sve više pokazuju da ovo đubre više smrdi nego il je okolina oko njega!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *