МИЛО НАЈАВИО: „Борићу се против СПЦ, Србије и Русије до – задњег даха“

MILO NAJAVIO: „Boriću se protiv SPC, Srbije i Rusije do – zadnjeg daha“

30 jula 2020

MONTENEGRINSKI predsednik u Podgorici Milo Đukanović rekao je u intervjuu Prvoj TV da će se do svog zadnjeg daha boriti za „obnovu Crnogorske pravoslavne crkve“.

Pritom je – više nego očekivano jer drugu `municiju` više i nema – naveo da je SPC „adut iz rukava Moskve i Beograda“!Još je dodao da SPC Srbiji i Rusiji služi da pokušaju da ponove ono što im nije uspelo na dan izbora pre četiri godine.

Izjavio je da veruje da će epidemija virusa korona biti narednog meseca pod kontrolom, te da ne razmišlja o odgađanju izbora. Potom se kumrovački đak i militantni ateista vratio na ono što ga najviše `svrbi`:

„Crnogorska crkva je nestala nakon nestanka crnogorske države. Crnogorska država se obnovila 2006. Logično je danas razmišljanje kako objediniti sve pravoslavne vjernike“.

U nastavku se pozabavio svojim montenegrinskim i režimskim sitnim vezom:

„Ova država smatra da raspolaže obimnom dokumentacijom koja govori da je značajna imovina nastala do 1918. godine, izgrađena iz budžeta ili prilozima, a koja ima kulturno-istorijska svojstva i morala bi biti državna. Pa je na krajnje sumnjiv način u katastar upisana na imena nekih privatnih ili javnih lica. Ne želimo niti jednu čašu koja je tuđa, ali nećemo prepustiti nešto što je naše“, poručio je Đukanović.

Dodao je da je ubeđen da je SPC u početku krenula sa idejom da odbrani svetinje od države kojoj ta dobra pripadaju, ali da su se sada pojavili drugi zainteresovani.

„To su adrese koje su bile aktivne i na izborima 2016. godine, a sada su te dvije adrese našle na istom poslu, pa su te dvije adrese sada našle da ponove ono iz 2016. godine. Svjesni su da to ne mogu da urade sa istim igračima, odnosno prosrpskim i proruskim partijama, i izvukli su crkvu kao posljednji adut iz rukava. Zbog toga je vrh SPC bagatelisao dobre ponude sa crnogorskih adresa, jer je sada instruisana od ovih adresa kako bi se promijenila vlast. A kada se to desi, onda nema ni Crne Gore. SPC služi anticrnogorskim interesima i pokušava da se stavi u ulogu nekoga ko je nadređen Crnoj Gori“, kazao je Đukanović.Kao provereni manipulat, pridodao je: „SPC može da bude samo ravnopravna sa ostalim vjerskim zajednicama i ni zarez više od toga“.

A on sve radi na tome da je ne samo spusti „zarez“ i „tačku“ ispod ostalih, nego i da je uništi.

Inače, govoreći o formulaciji „ludački pokret“, koju je ranije upotrebio za masovne litije širom Crne Gore, Đukanović je kazao da ne zna kako bi drugačije nazvao one koji ruše državu kojoj žive, i koji ruše svoj dom.

U tom kontekstu je ponovio: „Vrlo ću uvjereno, do zadnjeg daha, raditi na obnovi Crnogorske pravoslavne crkve“.

KOMENTARI16 komentara

 1. Kerovodja says:

  Malo mu je tog daha ostalo, samo još par puta da udahne i gotovo...

 2. Aleksandra says:

  crkni vec jednom

  • Djoka Brica says:

   ...djavo ga odneo njega i njegovo trulezno seme!

 3. Slobodanka says:

  Da je protiv SPC, protiv Srbije i protiv Rusije to znamo. Ali novost je da je u tome DO ZADNJEG DAHA. Da li su to proročke reči? Mislim na ovo "do zadnjeg daha".

 4. da da says:

  Govnaru ustaški,lažovski,lopovski,konvertitu jedan,nemaš ti vernike za tvoju crkvu.Nisi ti crnogorac ti si monteniger,a to je veoma različito

  • Istina says:

   Najbolja definicija bi bila komunjara jer je tamo sve.

 5. Do zadnjeg daha says:

  Tako se isto borio do zadnjeg daha za vlast komunisticke partije i samoupravljanje, pa onda do zadnjeg daha protiv Hrvata i ustasa, cak je prestao da igra sah zbog sahovnice. Uvek do zadnjeg daha!!!!

 6. milorad2 says:

  ostalo mu još malo daha to je sigurno, ne znam samo ko će pre da ga rokne.

 7. Djoka Brica says:

  A mi cemo se boriti do zadnjeg protiv Tebe lopovcino, odpadniku i izdajniku! Boze pomozi.

 8. Od Milova silna prda, tresu se planine i brda says:

  Milo je u pravu; treba samo duboko da udahne i još dublje da izdahne. Ah, Amfilohija vraže, došo si čoeku glave, a dah života mu je još samo u nosu ostao, ako Bog da, litiju da mu održiš? Imaće čast i šanse da ga opeva na sarani najsvetiji čoek iz SPC-a. Ako vala pa i on je srpski unuk đenerala Blaže četničkog vojvode cetinjske i zetsko primorske vojvodine, zato se i ponašao kao neki hajduk i razbojnik, e jedino nije znao šta su to srpske svetinje, ima još taj zadnji dah ako uspe da nauči šta.

 9. Kubure says:

  Milo se pred kraj života setio da mu treba crkva? Da nije i u Boga poverovao, ili je napokon uočio da kroz tu crkvu u njegovoj deželi cirkulišu milioni evri bez njegovog znanja i oporeza? Dalje vala nećeš moći ne bio mu đed četnički đeneral, da vladike bolje džipove voze od Milovoga džipa, i bolje jahte do svetijeh manastira po ostrvima crnogorskih? E neće da može, pali milo svoju gusarsku lađu da utera dugove kao republički izvršitelj.

  • All Kapone says:

   Svetinja svetinji, a mafija mafiji grize rep.

 10. All Kapone says:

  Svetinja svetinji, a mafija mafiji grize rep.

 11. Za Srbiju says:

  Izdahni!!!

 12. Karital says:

  Kako bilo da bilo pobjeđuje Milo!

 13. milanm says:

  Boriti ce se kao lav, da mu ne skinu glavu sami njegovi :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *