МИЛО НАЈСТРАШНИЈЕ УВРЕДИО СПЦ!

MILO NAJSTRAŠNIJE UVREDIO SPC!

17 jula 2021

POSLEDNJIH deset meseci smo se uverili da Crna Gora ima ozbiljan kapacitet proevropskih politika kako u opoziciji, tako i u parlamentarnoj većini. To garantuje da ćemo nastaviti dinamično da se krećemo ka Evropskoj uniji, ocenio je Milo Đukanović u Bratislavi, na konferenciji „Zapadni Balkan: Ključni deo slagalice evropske bezbednosti“.Dodatno je naveo: „Nakon 10 mjeseci mi se čini da vladajuća koalicija pokazuje sklonost da usvoji evropske vrijednosti koje će garantovati da se Crna Gora dinamično kreće na putu evropskih integracija, ali mi se čini i da se najveći dio vladajuće koalicije, odnosno dvije trećine te strukture na vlasti drži srpskog nacionalizma i važni su im ruski geopolitički interesi na Zapadnom Balkanu. Kada smo izgubili, rekli smo da ćemo nastaviti da se borimo u političkoj areni i protiviti se ako pokušaju da promijene strateška opredjeljenja Crne Gore“.

Priznao je da je za priključenje NATO i priznanje nezavisnosti Kosova* izbegao referendum, ali i izneo tvrdnju da su „građani Crne Gore prihvatili te odluke“.

Za odnose sa Srbijom i njeno držanje je rekao:

„To je tradicionalan odnos u kom Srbija nije prihvatila nezavisnost Crne Gore. Mogu to potvrditi za vrijeme koje sam u politici, a to možemo potvrditi i istraživanjem istorijskih dokumenata čak iz XIX vijeka. Srbija nikad nije prihvatila nezavisnost Crne Gore i pomirila se s tim, te gleda našu državu kao dio „srpskog sveta“. Kad se vidi odnos Srbije u regionu, ta uloga je potencijalno destruktivna, zato što se Srbija vratila politikama iz ranih devedesetih. Srbija je tu da sačuva interes Srba gdje god žive u regionu. To je ista greška koju je Slobodan Milošević napravio devedesetih, znamo što se desilo u Bosni i Hercegovini“.

Dodao je da Aleksandar Vučić zaštitu interesa srpskog naroda u Crnoj Gori pokušava da predstavi kao legitiman cilj:

„A ne može miješanje u unutrašnje stvari jedne države biti legitiman cilj. Žao mi je što Srbija ponavlja greške i plašim se da je to realističan potencijal za stvaranje nestabilnosti u regionu. Srbija to čini oslanjajući se na podršku Moskve“.

Povodom „mišljenja mnogih da je Srbija izgubila Kosovo kad je Rusija bila slaba, što znači da bi sada možda bilo vreme da se Kosovo vrati“, rekao je:

„Žele da ožive politike koje su dovele do velikog gubitka ljudskih života devedesetih!“

Đukanović je u Bratislavi izgovorio da je „otvaranje pitanja izmjena Zakona o slobodi vjeroispovijesti učinjeno u pogrešnom periodu, uoči parlamentarnih izbora“, i Srpska pravoslavna crkva „uložila sve resursa da manipuliše tim pitanjem u crnogorskoj javnosti i da ga predstavi na način kako je željelja i upotrijebi kao alat za ostvarenje velikosrpskih interesa, te da oni dođu na vlast“ i da je u tome uspela:

„Bez obzira na izborni rezultat, ovaj fenomen zaslužuje ozbiljnu pažnju. Imamo veoma ozbiljan deformitet, a to je da je Srpska pravoslavna crkva postala politički akter u Crnoj Gori. Postali su nosioci veoma retrogradne ideologije. Nažalost, vidim tu nešto veoma slično klerikalnom nacionalizmu, pa čak i klerikalnom fašizmu. Imam veoma svježe sjećanje na devedesete, kada je Srpska crkva stigla prije vojske. Išli su istom putanjom – prvo crkva, pa vojska i, na kraju, odgovorni su za genocid u Srebrenici. Crkva je opasno oruđe u rukama retrogradnog nacionalizma i treba da usmjerimo političku odgovornost i pažnju na njih ako želimo da otklonimo destruktivne sile, opasne za mir i stabilnost na Zapadnom Balkanu“.

Nije propustio priliku ni da kaže da je SPC blisko povezana sa Ruskom pravoslavnom crkvom:

„Znamo u kojoj mjeri ta crkva radi u ruskom nacionalnom interesu. Mislim da su to sve djelići velike slagalice koja urušava evropski sistem vrijednosti i društva“.

KOMENTARI27 komentara

 1. Peđa says:

  Ova budala ne zna kud udara.

 2. 1980 says:

  Milo je kao Antihrist.

 3. Ilija Čvorović says:

  Ajde bre lopovčino jedna,crkni već jednom. Unakazio si Crnu Goru, vekovima će se prati ljaga koju si joj naneo.

 4. Gospodi Pomiluj says:

  Stići će njega kletva vladike Amfilohije Radovića!

 5. Judas Priest says:

  Mila će da hapsi F.B.I. zbog kriminala.

  • RASPUCHIN says:

   Da li Vi stvarno mislite ovo što ste napisali??? Milo se bori za goli život a nagon za samoodržanjem je čudo. Da bi shvatili , ne samo Vi nego i svi ostali , morate se vratiti mnogo godina unazad. Tamo , negdje , na početak devedesetih.

 6. padre says:

  Nema stvorenja, koje ovaj idiot može da uvredi, a kamo li instituciju, kaošto je SPC!

 7. Kulak says:

  Mafijaš milo đukanović je pravi,istinski genocidni fašistički zlikovac.

 8. Portopranco says:

  Neka nam ovaj lažljivac malo priča o njegovom dugogodišnjem etničkom inženjeringu i pokušaju da Srbe u Crnoj Gori pretvori u naciju koja se zove crnogorci.Mi Srbi u Trstu vodimo preciznu evidenciju zločina i lopovluka mila đukanovića i pripremamo okolnosti u kojima ćemo ovom konvertitu zapržiti čorbu.

  • Karital says:

   Milo i Bečić svode vas na statističku grešku.Crnogorska nacija stvorena je davno.Milo je samo obnavlja i proširuje na muslimane i katolike.

   • Mate says:

    Crnogorci su Crveni Hrvati.

 9. da da says:

  Poturico i lopove jadan si mnogo.

 10. Cp6a says:

  Auuuu, koliki ustaša!!!!

 11. petrovgrad says:

  Zapad će isplatiti dug Crne Gore prema Kini. To ima svoju cenu. Crna Gora će za uzvrat među prvima krenuti na Rusiju. Tu će joj pomoći Hrvatska, Ukrajina, Gruzija, Litvanija, Germanija ,.. Samo jedno nemaju na umu. Niko se sa istočnog fronta neće živ vratiti. Milo je dobio zadatak od zapada da pljuje Rusiju. Srbija je tu uzputna prepreka. Cilj Amerike je da Evropu natera na Rusiju, a evropske sile da to prenesu na satelite. Po principu "Pop đaku, đak crkvenjaku"

 12. independend says:

  Sve je od reci do reci potpuno tacno i istinito.

  • doktrina soka says:

   STA JE TACNO I ISTINITO,OBJASNI.AKO MISLIS NA NJEGOVA SRANJA, ONDA TI NISI NORMALAN,A AKO MISLIS NA NESTO DRUGO POJASNI.

  • Srbija cveta says:

   Obično mrze onoga koji priča istinu, ali Mila mrze u svakom slučaju, jer ko mržnjom zrači taj mržnju i navlači.

  • jovan says:

   Crnogorska nacija je stvorena "davno" pre 70-80 godina za vreme okupacije u Drugom svetskom.ratu, pa je komunista Djilas to nastavio 1945, ali na taj isti Djilas kad se osvestio pred kraj zivota ponovo se izjasnjavao kao Srbin.

  • jovan says:

   To je "istina" samo vama Arnautima dosljacma-"poarbanasenim srbima" i poturicama koji govorite srpski a mislite turski i shiptarski! Najgori lazovi ste vi otpad od Srbskog roda.

 13. Simon Saivil says:

  U ovome o SPC-i nema ničeg novog. To je već pred dve godine formulisao i javno rekao američki general Breedlove.

  • Bran says:

   Nesoj u stupici reći će sve što mora, samo da ne ide u procjep.

  • Migaš says:

   Milov savetnik. Eto po čijim instrukcijama radi Milo-lopov.

 14. Beli Orao says:

  Sotona a šta treba za sotonu , glogov debeli kolac dobro zaoštren i malj id 7 kila !!!

 15. toza says:

  providno je sto se istraga o cigaretama zeli skrenuti, oljagavanjem srbije po komunjarsko-tudjmanovskom modelu, govori koliko je ko "veliki". a koliko si mali govori da si dedeica hteo da "krunises", poistovecujuci se sa vizantinskim carem i patrijarhom koji pre vise od 800 god dali autokefalnost svetom savi, kad ni amerika ni rusija nisu postojali. noriegu su dovele SAD ali mu nisu oprostili narkotrafikanstvo..

 16. goran says:

  Ima li iko iz vlasti da odgovori ovom govnetu !!????

 17. Mate says:

  Umjesto da se svađamo oko ovih gluposti, trebamo se ujediniti i oduprijeti ovoj agendi cijepljenja, demonokracije, NWO-a, transhumanizma, multikulturalizma i feminizma te militarizirati i uvježbati stanovništvo, uvesti teokraciju, uvesti zakone Svevišnjeg te ljude obogatiti znanjem i probuditi mrtva srca i oživjeti duh u ljudima.

 18. Čiča Danilo says:

  Srbi će u Crnoj Gori uskoro na traktore pa u Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *