МИЛО ОПЕТ ПРЕТИ СПЦ

MILO OPET PRETI SPC

9 marta 2021

AKO neko misli da može da šalje poruke da je u Crnoj Gori više sveštenika Srpske pravoslavne crkve nego vojnika, to samo opominje da će taj nesklad, ako to jeste tako, morati nekako da se poravna, poručio je predsednik Crne Gore Milo Đukanović povodom nedavne izjave protojereja Mitropolije crnogorsko-primorske Velibora Džomića.Prvom delu svoje pretnje SPC, odmah je dodao:

„Vjerovatno ćemo prirodno ravnati, tako da u Crnoj Gori neće biti mjesta za one koji u njoj nelegalno borave“.

Mediji su nedavno preneli da je Džomić u jednoj emisiji kazao da u Crnoj Gori postoji 650 „samo crkvenih odbora“.

„Neka svaki odbor ima najmanje pet članova, pa to je preko 3.000 ljudi. To je više nego što broji crnogorska vojska“, kazao je tada Džomić.

Đukanović je za RTV Nikšić ponovio i kritike na račun Vlade.

„Moramo veoma jasno da upozorimo one koji poziciju vlasti, koliko god je obnašali, smatraju kao šansu da uništavaju crnogorski identitet, da im to ne može poći za rukom, da to što rade ostaje veoma precizno zabilježeno i da će za to svi koji rade na tome odgovarati“, rekao je Đukanović.

Ocenio je da je „narastanje ekstremnog nacional-šovinizma“ u Crnoj Gori sve češća pojava i dodao da će oni koji se suprotstavljaju građanskoj Crnoj Gori i ruše nacionalni identitet morati da odgovaraju.

(Tanjug)

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Narkomančina, kojoj je bolest opasno uznapredovala.

 2. Kosovac says:

  Protojerej Mitropolije crnogorsko-primorske Velibor Džomić (i još poneki njegov kolega) bi mogao malo da skrati jezik. Nije njegov posao da se bavi politikom, ni masonštinom, ni ekumenizmom, ni strančarenjem. Njegov posao je pastirski, očuvanje, negovanje i nastavljanje pravoslavlja u izvornom apostolskom obliku. A ne da ovako izleće mečki na rupu, i to u ime srpskog naroda koji SPC predstavlja. Odakle mu ideja da crkvene odbore upoređuje sa NATO vojskom, to samo on zna.

  • Milan says:

   Komentar Milov je zlonamerno napravljen iz sasvim druge teme. U tom delu emisije (počinje negde oko 1 čas o7 minuta video snimka) Džomić je pričao koliko je u početku vernika i monaštva bilo malo, kako ih je Amfilohije, takodje i Joanikije, okupljao i sabirao, kolika je i najveća je žrtva i doprinos običnog naroda, monaha i monahinja da bi se sve te crkvice obnovile. Trebalo je vremena da se dodje do ovog stanja. Poslušaj: "Crkveni odbori brojniji od Vojske Crne Gore, Velibor Džomić u „Srpskom svijetu“ iz februara ove godine. Pravo pitanje za neMila je: Kako je njegova vojska spala na tako mali broj?

   • Kosovac says:

    @ Milan, …..Moj Milane jabuko sa grane, i ti si spao na te grane da upoređuješ Milovu vojsku sa brojem ljudi koje imaju crkveni odbori Srpske Pravoslavne Crkve. Ako si želeo da poniziš SPC kao što je Velibor Džomić ponizio, onda si zaista uspeo. Ali znaj da SPC nisu krstaši kao rimokatolici. U crkvene odbore SPC ima sigurno rodoljuba i svetih ratnika. Ima i ogavnih masona, ne poričem. I sva SPC je sastavljena od pravoslavnih vernika Srba, kojih je u narodu 90%. I svi ti vernici su srpska vojska. Naravno da neki od njih Srba, to „malo“ nisu Milova vojska, nego su oni vojska NATO pakta, gde je Milo Đukanović možda nešto kao čin narednika, a vojska nikada nije bila vlasništvo narednika, nije to Udruženi rad gde su radnici vlasnici preduzeća.

    • Milan says:

     Komentarišeš ko da radiš za Mila. Pogledaj video u celini pa onda komentariši. Džomić je naprimer rekao da nije manastir Ostrog sa svojim prihodima obnovio mnogobrojne crkve i crkvice po Crnoj Gori, nego da su to uradili vernici i monasi i monahinje. Pričao je o tome koliko ih je malo bilo u početku, da je najvažnija uloga Amfilohija, takodje i Joanikija, bila da ih je okupljao, ali verujući narod je taj koji je podneo žrtvu i izvršio obnovu zajedno sa običnim monasima. I na kraju konstatuje da ih sad na tim crkvenim i duhovnim poslovima ima značajno više. Milo treba da objasni šta je i kako je on vodio svoje premijerske i predsedničke poslove, te kako je ispalo da je nakon tri decenije njegove vladavine vojska Crne Gore značajno oslabljena, a ne da se kači za crkvu i vernike.

     • Kosovac says:

      @ Milan, …..Ne možeš da kažeš da radim za Mila. Ja komentarišem iskreno i iz ubeđenja jednog pravoslavnog vernika. Ne samo ja, nego svi ortodoksni tvrde da pravoslavni sveštenik nije svešteno lice ako se bavi politikom. A šta vi radite, gurate srpske sveštenike u politiku a ne shvatate da time gubite svešteno lice, tako i da kršite pravila SPC. Vidim i Milan Paroški koji je prešao u rimokatolike, agituje da SPC zvanično formira neku svoju Hrišćansku Stranku. Jezuitska metoda. Svesni smo da su Amfilohije, Joanikije i još neki sveštenici opravdano ustali u odbranu srpskih svetinja, i ja bih im zamerio da nisu tako istupili. I njihovo određenje o Kosovu je takođe važno nama vernicima. Ali voditi političke razgovore kao na primer onaj Vukašin Milićević, i to u antisrpskim emisijama, naročito sa pozicija „otvorenog društva“, ne može da se prihvati, bez obzira na njegovu slatkorečivost. I to je sveštenik? Takvima nema mesta u pravoslavlju, vidi se iz aviona. Pogotovu u obrazovnoj pravoslavnoj ustanovi. ……….Velibora Džomića veoma cenim kao borca za pravoslavlje, pokazao je to odavno, pratio sam njegove izjave i ponašanje. Ali taj ugled ga uopšte ne štiti od njegovih izleta u kojima pruža priliku drugima da na osnovu njegovih izjava izraze sumnju (nedokazanu) da nije baš strogo na putu pravoslavlja, da je mason, ili ne daj bože neki plaćenik. Takvim ponašanjem i prihvatanjem političkog života, stvorio je automatski prostor da može svašta da mu se nakalemi. Kao političaru, kalem je sa zadovoljstvom. Svešteno lice se poštuje i ljubi mu se ruka, tako i ja. Ali ako je svešteno lice član neke političke stranke, naročito one koju ja ne simpatišem, onda nema ništa od ljubljenja ruke. Ne misliš valjda da ću da glasam za onoga koga mi preporuči sveštenik, zato što time pokazujem da ga poštujem?……….Šta misliš o sveštenicima iz Valjeva, onima koji su dali oglas na celoj strani „Novosti“, da se glasa za SPO i Vuka Draškovića?. Još tada su i vrapci na grani znali da ovi sveštenici navijaju za najgore srpske izdajnike. I te sveštenike treba poštovati? ……….Vladika Atanasije Jeftić je barabar sa Vesnom Pešić i ostalim kroatocentričnim Srbima i jednoj emisiji bacao drvlje i kamenje na Slobodana Miloševića, a Vuka Draškovića mazio i pazio. I uz pomoć Šiptarske milicije oterao vladiku Artemija sa Kosova, po nalogu Džoa Bajdena. Šta misliš, da li je Atanasije poštovan kao sveštenik? Ne, njega poštuju samo masoni antisrbi.

 3. Strsljen says:

  Brate imas ti mu.a da kazes sve , dal sto si hrabar, poludeo ili zacrtao svoju pricu goluba prevrtaca od velikog srbina do veceg crnogorca, a sto ce ti to jadan vise. Znamo da je vlast i moc bolest al lepo ocisti dvoriste jos malo i ostavis Crnu goru neka se bakcu sa vladama i promenama bez tebe. Naplastio si se za tri zibota ...idi uzivaj i odmaraj.Uzgred Nisi ti veci Srbin od mene ,sto ja nisam veci Crnogorac od tebe. Frutak Sumadinac

  • Miraš says:

   „Moramo veoma jasno da upozorimo one koji poziciju vlasti, koliko god je obnašali (obavljali, vršili), smatraju kao šansu da uništavaju crnogorski identitet, da im to ne može poći za rukom, da to što rade ostaje veoma precizno zabilježeno i da će za to svi koji rade na tome odgovarati“, rekao je Đukanović. > Evo da ja tačno zabilježim, koji su to svi koji pogrešno rade i koji treba da odgovaraju: Milo, koji vrši (=obnaša) funkciju Predsjednika države u ovom tekstu prvi narušava i kvari crnogorski identitet tako što koristi stranu reč "obnašati", a koja je reč hrvatskog jezika.

  • Miraš says:

   Rodjen u Nikšiću, a denuo se u obnašanje vlasti, ima ministarstvo VANJSKIH poslova, itd.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *