МИЛО ОПЕТ О „ВЕЛИКОЈ СРБИЈИ“

MILO OPET O „VELIKOJ SRBIJI“

17 marta 2021

MONTENEGRINSKI predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da ga ne iznenađuje retorika političkih protivnika koji, kako tvrdi, u njemu vide poslednju barijeru za ostvarivanje svog nauma – da Crna Gora ponovo bude plen „velike Srbije“.

Đukanović je u inervjuu za Novu BiH tv., nakon poraza njegovog DPS-a u Nikšiću, rekao da to traje već 30 godina:

„Oni 30 godina u meni vide problem za svoje neuspjehe i danas vide, u meni i u stranci koju predvodim, posljednju barijeru za ostvarivanje svog nauma – da Crna Gora opet bude plijen velike Srbije. Zato oni i ne govore o drugome, nego nekako da vide leđa Milu Đukanoviću“.Poručuje da su se prevarili i da su izbori u Nikšiću, kako kaže, to pokazali.

Tvrdi da je njegova stranka veoma respektabilna i da je snaga koja onemogućava nacionalizam i šovinizam, koji je digao glavu opet na zapadnom Balkanu i želi da ostvari svoj naum u Crnoj Gori.

Ipak, misli da je dobra okolnost što je Crna Gora sazrela za promenu platforme za buduće delovanje:

„Do danas smo uglavnom djelovali na platformi koja je bila suverenistička, procrnogorska i koja je bila demarkaciona linija u odnosu na drugu platformu koja je bila anticrnogorska. Sada je trenutak da jasnije definišemo proevorpsku plaformu i siguran sam da će se uz DPS naći i neke partije, uključujući i one koje danas čine vladajuću koaliciju, koje bi mogle prihvatiti i koje suštinski prihvataju Crnu Goru kao građansku državu, multietničko društvo i buduću članicu EU“.

Đukanović je istakao da je u političkom smislu „u punoj snazi da idemo dalje, putem daljeg evropskog razvoja Crne Gore“.

Demokratska partija socijalista je, kako kaže, na izborima u Nikšiću napravila izuzetan rezultat.

„Većina političkih analitičara i u Crnoj Gori i regionu su pretpostavili da će to biti početak kraja DPS-a, sljedeći nešto što je iskustvo svih partija, koje dugo i kontinuirano vrše vlast. To se u ovom slučaju nije dogodilo…“, rekao je Đukanović.

Drugo na šta želi da skrene pažnju jeste da je u strukturi podrške koju je dobila državna vladajuća koalicija, došlo do promene.

„Jedan ogoljeli, ekstremni nacionalizam je doživio ozbiljan poraz. Taj nacionalizam, kojeg oličava Demokratski front u Crnoj Gori, na ovim izborima imao je brutalnu podršku državne vlasti Srbije i svih prorežimskih, ili manje-više svih, medija iz Beograda, pa uprkos tome izgubio je tačno jednu trećinu podrške u samo ovih šest mjeseci“, rekao je Đukanović.

KOMENTARI9 komentara

 1. 1389 says:

  Dok postoji Srbija biće mala Crna Gora... E Milo, zadnje ti bilo, da pljuješ na svoje poreklo...

 2. petrovgrad says:

  Kotov si komunjaro. Propao ti je komunizam. Ne treba Srbiji Crna Gora, neka ostane gde jeste. Bratska država, kao Republika Srpska. Što bi mi pokoravali krševe i vrtače, kad imamo ravnicu. Baš nam je stalo do Crne Gore da je okupiramo, pa da ih ranimo. Milo tebe su popovi živog opevali i ukopali.

 3. Analitik says:

  vrati pare za obnovu budve od zemljotresa, kako ne bi bili plen srbije.. na pare i cigarete koje prodavao po srbiji nisi gadljiv..

 4. Strsljen says:

  Nece je niko, ne palamudi bezveze. Otrcana tibje prica. Crba gora moze biti samo za sebe drzavica, a za Srbiju samo bratska drzava kojoj treba pomoci.Lepse receno. A ako oces nardski da znas MIS da MEDVEDOM NE moze ni da deli, ni da ucestvuje, ni da pravi, ni da odlucuje o drzavi.Ne ide. Tubje pre drugi problem za tebe ribicu. Ti bi da odlucujes sve...i uzimas sve...a da dajes 10ti deo. Zato ti i pricas tako. CG posebna drzava za navek. Srbija posebna drzava za navek. Jedino sta treba da se uredi je dvojno drzavkjanstvo.

  • Miraš says:

   Milo brani svoj autokratski kleptomanski režim pred narodom Crne Gore. Kako se to ne može odbraniti izmišlja spoljnog neprijatelja, slično kao što su Amerikanci napravili 11.09. pa posle toga krenuli u rat protiv terorizma po svetu.

 5. Kulak says:

  Sve što ovaj ustaša govori već je rekao ante pavelić.

 6. Portopranco says:

  Znači taj kao nekakvi " crnogorski nacionalizam" je demokratski.Naročito kad je spojen s mafijom i švercom cigareta.Cirkus!

 7. Gagi says:

  Sponzorusa Milo peva kako mu naredi sponzor. Dok su komunisti sakatili Srbiju i izgradjivali kamene vrleti, bilo je dobro i sve je moglo. Isto je i sa siptarima, cim je Srbija delimicno dosla sebi, neradnici su odmah nasli novog sponzora da nanovo prodaju dusu za besplatan zivot, ima i takvih - nazalost. Gde bi danas Srpski domacin bio i kakvu bi mehanizaciju imao, kakvo bi Srpsko domacinstvo bilo da se nije otimalo od Srbije i pravili hoteli po C.Gori da se Srpski neimari "odmaraju" i "uzivaju". Eto, to je ta filozofija, otmemo vas rad i trud da bi vam ustvari bilo bolje, jeste da to ne razumete ali, mi smo komunisticki geniji i alhemicari koji od kamena pravimo mekan jastuk za pod glavu. Matica Srpskog naroda je toliko opljackana i devastirana od raznih bumbara, to vise nije prirodno i normalno, hocemo li uspeti da sacuvamo nasu mednu kosnicu, pitanje je. A, ovi olosi, pa uvek su to bili, to je nepromenljiva energija tog pokoljenja, verujem da i pradedovi nisu bili bolji cim su se njihovi unuci odmah svrstali u okupatorski red da zive lepo i besplatno.

 8. petrovgrad says:

  Ja ću izneti samo neke činjenice, koje svako može da proveri. Sve do 1989 dok je Kosovo imalo elemente državnosti struktura stanovništva je bila 80% Šiptari i 20 % ostali. Crnogoraca je bilo ispod 1%, a držali su apsolutnu vlast od vojske, policije, državne bezbednosti, komiteta, upravnika, direktora,profesora pa sve do portira. Onaj ko se izjasnio kao Srbin, nije imao šanse da bilo šta bude.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *