МИЛО ОПТУЖУЈЕ: Завера српских националиста и Русије

MILO OPTUŽUJE: Zavera srpskih nacionalista i Rusije

25 oktobra 2015

milo-djukanovic-1Iako se bes i ogorčenje još ne slivaju sa lica lidera Demokratskog fronta, organizatora mirnih demonstracija koje su se u subotu veče oko 22 sata pretvorile u sukob policije i građana, stanje u Podgorici počelo je da se normalizujeo. Skupštinski odbor za odbranu i bezbednost osudio je nasilno ponašanje na protestima ocenjujući da je ono imalo za cilj vaninstitucionalno delovanje, upad u državne institucije, napad na policiju i ugrožavanje imovine i živote ljudi.

Večeras oko 20 sati iz pritvora su pušteni Andrija Mandić, lider Nove srpske demokratije i njegov partijski kolega Slaven Radunović koji su uhapšeni u subotu uveče posle razbijanja demonstracija kada je usledio pravi haos koji je na podgoričkim ulicama nastao posle bacanja suzavaca i šok bombi, jurnjave po ulicama i kvartovima i premlaćivanja građana.

Oni su u nedelju popodne iz prebačeni iz Centra bezbednosti isaslušani u Vrhovnom državnom tužilaštvu u vezi sa nemirima pred Skupštinom Crne Gore. Mandić i Radunović, kao i njihove kolege iz Demokratskog fronta su kategorični da su pripadnici Uprave policije prekoračili zakonska ovlašćenja. Funkcioneri DF su se okupili ispred zgrade VDT tražeći da se njih dvojica hitno puste na slobodu i da im se odgovori po kom osnovu se narodni poslanici drže u tužilaštvu, a pre toga u policiji.

Po izlasku iz pritvora Mandić i Radunović nisu mogli sakriti ogorčenja zbog svega što se njima desilo, kao i brojnim pristalima.

– Nastavljamo još odlučnije da radimo, do slobode. Ovu stvar ćemo dovesti do kraja, rekao je Mandić

– Sve ono što su izgovorili Mandić i Radunović, stav je Predsedništva Demokratskog fronta. Iza svake njihove reči i zareza mi stojimo. Prema tome, ako su njih uhapsili onda su trebali i nas, kaže Predrag Bulatović, funkcioner DF.

Vrhovni državni tužilac sumnjiči Mandića i Radunovića za krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja, iz razloga što su navodno učesnike protesta podstakli da preduzmu radnje nasilnog ulaska u Skupštinu Crne Gore. U međuvremenu DF je odbacio te tvrdnje.

– Poručujemo VDT da izađe iz Đukanovićevog uticaja, kaže Nebojša Medojević, koji ne krije bes zbog prekoračenja primene sile na podgoričkim ulicama i privođenja njegovih kolega

Šef crnogorskog parlamenta Ranko Krivokapić u mobilnom stanju drži Administrativni odbor, u slučaju da bude zatraženo da se Mandiću i Radunoviću ukine poslanički imunitet, jer bi tek po ukidanju imuniteta poslanicima nadležni mogli da pokrenu krivični postupak. Zadnju reč o tome će dati Skupština Crne Gore.

DORIS PAK-MILOVA OSTAVKA

-Nedeljne demonstracije u Podgorici nisu bile protiv NATO, već protiv Đukanovića. Njegovaostavka, izbori po novim pravilima su neizbežni, napisala je na svom Tviter nalogu, Doris Pak, bivša šefica delegacije Evropskog parlamenta za jugoistočnu Evropu.

Ona je nedavno takođe dala svoje mišljenje o događajima u Crnoj Gori:

-U Crnoj Gori, zemlji kandidatu za članstvo u EU, autokratski premijer je postavio sebe iznad svih zakona.

STATISTIKA

Tokom protesta DF povređeno je 29 policajaca, od kojih jedan teže, dok je 26 građana zatražilo lekarsku pomoć, saopštili su iz Uprave policije. U neredima je oštećeno 13 policijskih vozila, kamenovano je više objekata među kojima i zgrada ambsade Albanije, TV Pink M. Bilo je polomljenih stakala na 26 objekta u gradu, dok je opljačkana zlatara „Majdanpek“.

MILO: ZAVERA SRPSKIH NACIONALISTI I RUSIJE

Predsednik Vlade Milo Đukanovićocijenio je da su protesti DF u subotu uveče predstavljali pokušaj državnog udara i da u političkoj ravni nema nikakve dileme da odgovornost za događaje snosi organizator skupa.

– Odgovorni su organizatori tog protestnog skupa i oko toga makar u političkoj ravni ne može biti dileme“, rekao je Đukanović u intervjuu emitovanom večeras u Dnevniku Hrvatske televizije. Dodao je da protesti nisu eskalirali u nasilje ranije „pre svega zbog uzdržanosti policije i drugih državnih organa koji su radili na obezbeđivanju tog skupa i koji su od 27. septembra pa do sinoć, do neko doba, stojički podnosili provociranje ljudi koji su učestvovali na tim skupovima“.

– U jednom trenutku je to preraslo u otvoreno u brutalno nasilje, u pokušaj zauzimanja državnih institucija, dakle, u pokušaj definitivno nasilnog rušenja vlasti zbog promene kursa državne politike i onda je naravno moralo doći do odgovora policije koji je po mom sudu bio u skladu sa Ustavom i zakonom i onim što su policijska ovlašćenja predviđenja za postupanje u takvim situacijama, rekao je Đukanović.

Na pitanje novinara ko stoji iza protesta rekao da je novost činjenica da iza takvih skupova ne stoji Srbija.

– Ono što je novina to je da se državna politika Srbije zaista ni jednom rečju, ni jednim gestom nije uplitala u ono što su, uslovno rečeno, politička previranja. Nažalost, ona nisu bila samo politička. Ali velikosrpski nacionalistički krugovi u Srbiji jesu to radili i kao što vidite rade i danas. I dalje pokušavaju da falsifikuju nešto što se sinoć dogodilo dakle izmišljenim novinskim tekstovima ili prezentacijom, iskrivljivanjem nekih činjenica. Jednako tako nema nikakve sumnje da je Rusija imala i da i dalje ima aktivnu ulogu u organizaciji protesta protiv vlasti u Podgorici, izjavio je Đukanović..

Na pitanje novinara da li iza skupova u Podgorici stoji Rusija, Đukanović je podsetio na tri poslednja sapoštenja zvanične Moskve u vezi sa Crnom Gorom rekavši da tim saopštenjima ne treba posebna interpretacija. Dodao je da je jasno da je cilj zaustavljanje evropskih i evroatlantskih integracija Crne Gore.

KOMENTARI6 komentara

 1. miroslav says:

  Gluposti.Koliko sam ja pratio njihovu televiziju,niko Srbiju nije pomenuo.A i da jeste briga me.Okrsaj sa Vucicem nas ceka.Ili da svi selimo.Zivi bili pa videli.

 2. Slavica Jovanovic says:

  TRAJNO ZABRANITI CRNOGORCIMA DA BUDU NA RUKOVODEĆIM MESTIMA U SRBIJI! http://www.peticije24.com/128180

 3. mija says:

  Zaverila se dva patuljka, Srbija i Rusija protiv njega, div-junaka, Mila O'Djukanovića! Pa rovare ne bi li ga skinuli sa trona njegove moćne i važne kraljevine Crne Gore, centra vasione. Al' ne mogaše ništa. Suviše su mali i slabi napram njega i njegove kraljevine. Što bi Rusiji trebala zavera sa bilo kim da je htela da sruši Mila? Zar on misli da Rusija to ne bi mogla da obavi i sama za par dana, samo da je htela? A i Srbiji, što bi i njoj trebala zavera sa Rusijom da je imala takve namere? Staro Milovo ludilo u kom je Srbe dosad izvredjao do kosti, ali nikad mu dosta. Fuj i pljuc na ništariju.

 4. Slavica Jovanovic says:

  Srbi ne zaboravite koliko su vam puta Crnogorci zabili nož u leđa , koliko su vas puta ošamarili i neprijateljima Srbije poklanjali našu teritoriju . Koliko su vas puta lažno optužili po nalogu Zapada da bi proterali Pravoslavlje sa naših ognjišta . Srbine , ne veruj Crnogorcu ! Staša Zijović Nikšićanka i najpoznatija žena u crnom po nalogu Zapada još 1990. godine sa svojim Crnogorcima pljuje po Srbima , nazivajući nas genocidnima , skrivajući se iza okupatorskih nevladinih organizacija . Ne tako davno i Filip Vujanović optužio je Srbe za genocid u Srebrenici . Pročešljati sve rukovodeće funkcije u Srbiji i smeniti Crnogorce zbog špijunaže i izdaje . Srbine , ne veruj Crnogorcu , on tvoja ognjišta rasprodaje pod plaštom Zapada . https://mail.google.com/mail/u/0/#drafts?compose=150a535a904ace04

 5. zenit says:

  Milovu carevinu ugrozava Rusija. Udarila sila na silu, snage izjednacene. Zato su Rusi primorani da traze pomoć Srbije. Koliko Milo moze izmeta da pojede to ni Kina ne moze proizvede.

 6. Ranko-Banja Luka says:

  Staša Zijović, Filip Vujanović, Milo Đukanović, Ranko Krivokapić i ostatak šljama NISU Crna Gora! To je ljudski ološ koji parazitira nakačen na zdravo tkivo Crne Gore. Mi nemamo druge najbliže braće do Srba iz Crne Gore! Uostalom, taj tip ljudi, oličen u Čedi Jovanoviću u Srbiji, ili Draganu Čaviću u Republici Srpskoj, postoji u svim srpskim zemljama. Veliki je broj izdajnika, koji misle da je narod toliko glup, da će dopustiti da mu oni kroje kapu i vode u propast. Ološ su bili i ostali.. I biće pušteni sa vodom u wc-šolji da odu niz cijevi..

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *