МИЛО ОТВОРЕНО ПРОЗВАО РУСЕ: „Свету показују своје набилдоване мишиће из Украјине, Грузије, Сирије…“

MILO OTVORENO PROZVAO RUSE: „Svetu pokazuju svoje nabildovane mišiće iz Ukrajine, Gruzije, Sirije…“

13 jula 2017

Lider Demokratske partije socijalista (DPS), Milo Đukanović, ocenio je da je Crnoj Gori i regionu nužan istorijski zaokret koji će sveobuhvatnim društvenim reformama obezbediti uvođenje evropskih standarda, a opoziciju, koju je nazvao „grupom gubitnika“, optužio je da otvoreno služe interesima druge države čiji je cilj da osujeti put evropskog razvoja Crne Gore.

Otvoreno prozivajući Rusiju, Đukanović je rekao da je jasno da zvanična Moskva to ne radi zbog samog značaja crnogorskog članstva u NATO, ili sutra u EU, „nego da bi Evropi i svetu pokazala svoje nabildovane političke mišiće iz Ukrajine, Gruzije, Sirije“. Rusija to, prema Đukanoviću, radi i da bi poručila da se bez nje ne može odlučivati o evropskoj budućnosti zemalja Zapadnog Balkana.

– Dakle, jasno je i elementarno upućenim da su i Crna Gora i naš region i ovoga puta samo moneta za potkusurivanje u igrama velikih na globalnoj sceni – naveo je Đukanović u intervjuu podgoričkim Dnevnim novinama, a povodom Dana državnosti.

Večiti politički gubitnici

Navodi da je „grupa večitih političkih gubitnika, nespremnih da pošteno analiziraju svoje nedostatke koji ih vode iz poraza u poraz“, u stanju očaja došla „do poslednjeg stadijuma političkog i ljudskog posrnuća“.

– Otvorenog služenja interesima druge države čiji je cilj da osujeti put evropskog razvoja Crne Gore. Jasno je da to Rusija ne radi zbog samog značaja crnogorskog članstva u NATO, ili sutra u EU, nego da bi Evropi i svetu pokazala svoje nabildovane političke mišiće iz Ukrajine, Gruzije, Sirije. I poručila da se bez nje ne može odlučivati o evropskoj budućnosti zemalja Zapadnog Balkana. Dakle, jasno je i elementarno upućenim da su i Crna Gora i naš region i ovoga puta samo moneta za potkusurivanje u igrama velikih na globalnoj sceni – ocenjuje Đukanović.

Bivši premijer, kako kaže, ubeđeno veruje da je za Zapadni Balkan integracija u EU i NATO isto što i pouzdana stabilnost. Smatra da se pozitivni efekti crnogorskog članstva u NATO već naziru, verujući da će vreme koje je pred nama tek efektuirati pozitivne trendove za region nakon stupanja Crne Gore u NATO.

Prihvatiti napredak Crne Gore

Đukanović navodi da na opozicionoj crnogorskoj sceni ne postoji neko ko ima politički potencijal i snagu da svojim delovanjem koriguje poteze vlasti. Ocenio je da niko od političke konkurencije nije pokazao sposobnost da saopšti notornu činjenicu da je Crna Gora u poslednje dve decenije ostvarila napredak koji prepoznaje i ceni čitav demokratski svet.

Podseća da je u tom periodu, od nerazvijenog dela ex-Jugoslavije, Crna Gora  postala najrazvijenija ekonomija Zapadnog Balkana i dostigla demokratske i standarde u vladavini prava koji su joj otvorili vrata najmoćnijeg bezbednosno-političkog kluba u istoriji čovečanstva.

– Prećutkujući ili falsifikujući to što je svakom normalnom očigledno, naši politički konkurenti nam šalju poruku ili da im napredak zemlje nije po volji i da bi nas oni radije vratili u staro „dobro“ stanje ekonomske i političke zavisnosti od brojnije pravoslavne i slovenske braće – naveo je Đukanović.

Đukanović kaže da ko prvi na crnogorskoj političkoj sceni bude smogao snage da uvaži ovu istinu i da nakon toga ponudi bolja rešenja za okončanje tranzicije, brži održivi razvoj ekonomije, veću funkcionalnost i profesionalnost institucija, pravednije socijalne odnose, tek taj će se kvalifikovati za poziciju prihvatljive alternative ili ozbiljnog korektiva aktuelne vlasti.

Smatra da će u doglednoj budućnosti i Zapadni Balkan biti organski deo evropskog sistema vrednosti.

– Crna Gora je napravila taj zaokret, ali treba još mnogo raditi – kazao je Đukanović u intervjuu Dnevnim novinama, povodom 13. jula, Dana državnosti Crne Gore.

Članstvo u NATO

Govoreći o uticaju crnogorskog članstva u NATO na unutarpolitičke prilike u Crnoj Gori, Đukanović ocenjuje da se suštinski gledano, kako kaže, u toj državi i dalje  vodi rovovski rat između protagonista evropske vizije i pristalica tradicionalne balkanske političke matrice zbog koje je „Crna Gora, zajedno sa drugim balkanskim zemljama, zaostala tako daleko od nivoa evropske razvijenosti“.

– Crnoj Gori i regionu nužan je istorijski zaokret koji će sveobuhvatnim društvenim reformama obezbediti uvođenje evropskih standarda. Samo tako će u doglednoj budućnosti i Zapadni Balkan biti organski deo evropskog sistema vrednosti. Crna Gora je napravila taj zaokret, ali treba još mnogo raditi – smatra Đukanović.

Lider DPS-a ocenjuje da značajan deo stanovništva nije još spreman da podigne glavu i prihvati notornu istinu da je Crnu Goru put nacionalne i verske uskogrudosti doveo do ćorsokaka u kojem je „danas kao lider regiona u pogledu razvijenosti na 41-42 odsto evropskog proseka“.

(Tanjug)

 

KOMENTARI17 komentara

 1. Nešo says:

  Budaletina Milo Đukanović

 2. Zoran says:

  Za razliku od tvojih NATO dobrotvora.

 3. kuka says:

  Aha, razmeće se Rusija mišićima. Hoće to ona. A ima i čime. Nema oblasti u kojoj se ne razvija. Najbolji su joj vojni bicepsi, a i političke tricepse sve bolje definiše. Privredni trbušnjaci su stabilni i ravni. A vidju tebe, jado, na šta ti ličiš! Imaš li ti ogledalo, kržljavi degeneriku? Nit privrede, nit politike, nit vojske, nit naroda. Sve si uništio, zlikovče, svojim pilećim mozgom i pokušavaš da to prikriješ pustim kokodakanjem. Samo spletkariš ko strina. Prvo si to radio protiv Srbije, a sad i protiv Rusije. Izgradio si zid izmedju Crnogoraca i njihove najbliže braće, Srba i Rusa i servirao ih njihovim neprijateljima na poslužavniku. Ako se Rusija i razmeće (što niko pametan ne bi rekao), to nije tbog tebe, imbecilu, ti si nevažna gnjida, uvek bio i ostao, kakve oni otresaju kad hoće jednim prstom.

 4. batrić perović says:

  Milo proćeraj gubu iz Crne Gore

  • Kosovac says:

   @ batrić perović,…. Milo je bio i ostao velika svinja.

  • Prva linija says:

   gubavo ti poreklo i preci izrode srpski

 5. BULAVA says:

  milo đukanović je bio i ostao svinja.

 6. namćor says:

  Kad objasni kojim je to, legalnim radom, dospeo u top-ten svetskih državnika-bagataša....onda bi, možda (ali, kroz intervju u zatvoru), mogao da deli drugima lekcije. Ucenjeni idiot, kome je svoja guzica važnija od sudbine svih ostalih. Milo, možeš kako hoćeš, ali nećeš moći dokle hoćeš. Stvari se, već komplikuju i dolaze na naplatu!

 7. Kuč says:

  Nesoj

 8. milovan says:

  Milo je Bio i ostao smrdina i necovek.

 9. Kulak says:

  Mafijaš Milo je simbol moralnog sunovrata.Možda njemu takvom kakav jeste i odgovaraju tzv. evropske vrednosti koje su se u praksi pokazale nemoralom,perverzijom,uništenjem porodice,lobiranjem,farizejstvom i destrukcijom.Projekt tzv. EU završit će na istorijskom smetlištu kao i Milo mafijaš.

 10. deda mraz says:

  Koju funkciju ima ovaj komunista jeretik pa da dobije ovoliko prostora da prozova Rusiju.

 11. Pero Joksimovic says:

  Buzdovan in fabula - ili - Mi o Milu Đukanoviću a buzdovan na vrata.

 12. Ovchara says:

  Uskoro ces klempo ti u zatvor.

 13. Zaharije Serak says:

  Ja nešto ne volim gos.Djukanovica /ne mogu mu zaboraviti doprinos agresiji na moju Državu/,ali se slažem sa njegovim stavom.Crna Gora bježeći od Srbije i Rusije je već profitirala .To je ono sto boli Srbiju,a Rusija jer je definitivno izgubila Jadransko more.Ja lično mislim Da su gos.Medojevic,Mandic i slični pokušaj produžene ruke Srbije i Rusije.Negiranje autokefalne crkve,negiranje Državnosti ........Bolesno,bolesno,bolesno.Ti ljudi još uvijek žive u vremenu koje je prošlo ,i ne mogu da se pomire.

  • kuka says:

   Ja tebi/vama ne mogu oprostiti agresiju na moju državu. A šta je to c.g. profitirala, života ti? Ustašiju? Imala se rašta i roditi!!! I odakle ti ideja da je c.g. bilo ko zadržavao? Zabole nas za c.g! Milo je samo po zadatku drečao kako mu neko smeta da se otcepi da bi stekao simpatije zapada, a poverovali mu i jadni milogorci. Pritom je bespotrebno i bezrazložno izvredjao i oklevetao i Srbe i Ruse i to oni neće moći da oproste, što je Vatikan upravo i hteo da postigne. Trajno neprijateljstvo izmedju slovenskih, naročito srpskih plemena je Vatikanov strateški cilj već vekovima. Crnogorci su sad postali vatikansko roblje, ali ja se ipak tešim da im to neće teško pasti, s obzirom da su u taj položaj dospeli prilično drage volje, bez mnogo pobune. Osim Mila kog smatram ustašom i vatikanskim eksponentom i njegove bratije kojim želim sve najgore, svim ostalim Crnogorcima želim srećno i uspešno putovanje u budućnost bez naroda sličnih Srbima i Rusima.

 14. Ajaj says:

  E moj knjaže Milo ne moj da padneš na ruski mišić i visiš na visini i debljini. Sprdačiš se misliš daleko jer rus. Kakvu sada ti daješ retoričku podršku američkom stavu? Oćel to pojačat tvoju ekonomiju? Oće, ali najbolje i rat da objavite nekoj sili, pa da vas oni hrane kao ratne zarobljenike.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *