МИЛО ПОТПИСАО: Тек сада следи ХАОС!

MILO POTPISAO: Tek sada sledi HAOS!

28 decembra 2019

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi veroispovijesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, javio je Portal RTCG.

Glasovima vladajuce koalicije i SDP-a taj akt je usvojen u petak.Poslanici Demokratskog fronta pozvali su ranije danas Đukanovića da ne potpiše Zakon o slobodi veroispovesti, već da ga vrati Skupštini na doradu.

Zakonom je predviđeno da su državna svojina verski objekti i zemljište koje koriste verske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine verskih zajednica, navodi RTCG.

Precizirano je da će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicama primenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku.

U Skupštinskoj sali u Podgorici nakon što je usvojen Predlog zakona o slobodi veroispovesti u načelu, došlo je do incidenata nakon kojih su svi poslanici DF uhapšeni, podseća RTCG.

(Tanjug)

KOMENTARI22 komentara

 1. Zoran says:

  Koji haos? Ko ce da s ebuni? Aj da vidit eskoro niko.

  • Milan says:

   Nikako nije u redu da sada širiš pesimizam. Zadatak nije jednostavan, i nije rešenje problema: Samo da se pobune pa će sve to što ne valja odmah nestati. Kako da ne. Potrajaće ovo. Uglavnom odbraniće oni svoju crkvu, a kvisling i lažov Milo ili će pobeći ili će mu neko skinuti glavu.

  • Istina says:

   Zadnji su Srbi Pobijeni i Proterani - 2003 Godine u Srbiji -Crnoj Gori i Bosni - Kninu

 2. petrovgrad says:

  Situacija nije za podcenjivanje, u BiH je sve počelo zbog svatova. Sopstvenom narodu ne treba terati inat i prkositi. To da će proterati Srbe iz Crne Gore u traktorske kolone, taj film Đukanović neće gledati.

 3. Slobodanka says:

  Referendum o nezavisnosti CG je namešten, jasno je po tome što tada Crnogorci koji žive u Srbiji nisu dobili pravo glasa. Takodje ulazak C.G. u NATO odradjen je bez referenduma gradjana, a uz pomoć Milovih izdajnika u Skupštini. Dakle CG je okupirana od strane SAD-NATO-EU-domaći izdajnici, a koliko je narod toga svestan zavisi od toga koliko su mu u medjuvremenu propagandom oprali mozak. Za potrebe SAD i NATO ona nije dovoljno dobro okupirana dok god postoji SPC u Crnoj Gori i aktivne opozicione snage koje su bile i ostale protiv ulaska CG u NATO. Crkva se smatra poslednjim stubom odbrane neke države, te zato sad jurišaju baš i samo na pravoslavnu SPC u Crnoj Gori. Milo lopovina, izdajnik i kvisling nastoji da izvrši još i taj zadatak.

 4. persida says:

  A ko tebi brani da se pobunis, licemeru i gluperdo?

 5. Kulak says:

  Srbi u Crnoj Gori su više puta pokazali da su potpuno nemoćni u odmeravanju snaga sa diktatorom Milom Đukanovićem i njegovih 2000 policajaca.Tako da je realno teško očekivati bilo kakav haos osim njihovog blebetanja na koje diktator odmahuje rukom.

 6. Miraš says:

  Rusija se podigla i postiže uspehe, pokazuje moć, a oni se boje kako će se to jačanje Rusije odraziti na narode i države koji su joj tradicionalno bliski, te da ranije prevarena i okupirana država-žrtva ne otme se od njihove okupacije. Otuda strah za rezultate izbora u Crnoj Gori koji će se održati tek u oktobru iduće godine. Otuda potiču i aktivnosti bivšeg američkog ambasadora Sema Braunbeka u Crnoj Gori. Tekst:

 7. Miraš says:

  "Crna Gora: Konačan obračun sa SPC, ili američka režija usmjerena ka Kosovu*" ... Bio je on i u Beogradu : "AMERIČKI SPECIJALAC PRITISKA PATRIJARHA IRINEJA! Sem Braunek boravio u Beogradu s ciljem da Srpsku pravoslavnu crkvu posvađa s Rusima!" 15.11.2019. Deo teksta: Braunbek, koji je inače bio ključni pregovarač početkom juna, kad je počeo da lomi grčku crkvu da prizna ukrajinske raskolnike pokušao je ovom prilikom da izvrši pritisak na patrijarha i da mu objasni da SPC za svoje dobro treba da „malo koriguje“ svoj stav prema Pravoslavnoj crkvi Ukrajine! - Braunbek je to provlačio pričajući o verskim slobodama, ali Irinej je prozreo njegove namere. Kulturno je popričao sa njim, a svaki Braunbekov pokušaj da nagovori patrijarha da okrene leđa Rusima - propao je. Patrijarh mu je na „dobronamerne savete“ da bi trebalo da porazmislimo o priznaju ukrajinskih raskolnika u nekoj daljoj budućnosti, uzvraćao osmehom, što je Braunbeka nerviralo - priča naš izvor detalje ovog sastanka, podsećajući da Grci ne bi priznali ukrajinsku crkvu da nije bilo intervencije ovog diplomate iz Amerike. ... Na sajtu SPC povodom pomenutog sastanka objavljeno je samo kratko i šturo saopštenje u kojem se kaže da je 11. novembra patrijarh primio ambasadora SAD za verske slobode i da su sastanku prisustvovali ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri sa saradnicima kao i šef patrijarhovog kabineta. Verski analitičari nemaju dilemu da je raskol zbog ukrajinskog pitanja između Grka i Rusa zapravo geopolitički plan Vašingtona. - Vašingtonu je problem da NATO države koje su iza linije istočnog fronta budu u bilo kakvim vezama s Rusijom pa i verskim. Stoga je pravoslavnim crkvama nametnuta podela na proruske i progrčke crkve, s tim što se ide na to da sve budu progrčke sem ruske crkve. Srpska crkva je kao i srpski narod uvek negde na raskršću pa i po ovom pitanju. Američki uticaj na Balkanu je izuzetno jak, dok je s druge strane narod većinski proruski i rusofilski orijentisan - objašnjava Željko Injac, verski analitičar.

  • Opstanak Srbije says:

   Srbi su Izgubili Prvi SV. Rat - Drugi - Sv Rat - 1991 Godine Treci Sv -Rat.- Srbi su Manjina u Svejednoj Titinoj Komunistickoj Republici i Pokrajini, Jugoslavija Bila Privrena Drzava Srba I H rvata. Jugoslavija bila samo dok je Marsal Tita Ziveo, to je pisalo u Ustavu YU. zato su samo znali Jugosloveni Jugoslavenske Republike su imali sva Ovlascenja i Prava na Odcepljenje i na Samopredeljenje dok TITA U mre. zasto zato sto su Srpska Nacija Manjine u Svakoj Republici Srbi Nemaju Saveznika vise na Balkanu , srbima naj bolje da budu poslusni svojim susedima dabi opstali Zivi, Nad Srbima Otvoren Lov Ko Ubije Srbina Nema Kazne, Samo Moze Biti Nagraden. Pod Turskim Zulumom su Srbi Bili 300 Godina, A Sad Ce Biti pod NJemackom Upravom Celog Zivota

   • Gardista says:

    Greska, Srbi su pravi narod i zato svima smetaju, jer su po genetici izuzetno vredni, pametni, snalazljivi i casni. E to zadnje ih je uvek skupo kostalo, jer sve idu srcem a posle se sutnu u glavu i shvate da tako ne ide, jer je sve i jedan rat tako poceo i zavrsio...treba im vremena da shvate i izdajnike sklone sa oltara ili cela drzave...a dotle prodje puno vode Dunavom.

 8. Branko says:

  Nikakvofg haosa nece biti nago ce nasi kao uvek za zadnjih 600 godina popusiti, i samo cese cuti kmecanje, cvilenje, stenjanje, plakanje, slinjenje, i nijednog pucnja koji bi sustinski oznacavao borbu musku na zivot i smrt. Ko nije spreman da umre za slobodu i treba da bude rob, nije zasluzio slobodu.

  • persida says:

   Nijedna eksplozija do sada, sta to govori? Prebijene vladike pozivaju narod na mir, hriscanstvo je unistilo cojstvo i junastvo i zamenilo ga sluzenjem vladaru. Pogledajte kako Irinej kleci pred Vucicem i bice vam jasno.

 9. Bran Drobnjak says:

  najviše me zabrinjava to čojstvo i junaštvo. Nidje ga ne vidju!!! Samo nesoj i pogan ljudska, koja radi za latine i lacmane.

 10. Ivan Grozni says:

  Citava ova ujdurma je u dosluhu sa Vucicem. Sve ovo je da se odvuce paznja od Vucicevih afera koe su se namnozile u Srbije. Videli smo kad je Vucic pomagao Milu da uzme izbore fingiranjem drzavnog udara, sad je vreme da se usluga vrati.

  • persida says:

   Potpuno si u pravu, blizanci jasu zajedno, ali ce zajedno i popiti patos.

 11. Rafmanjinov says:

  Milo se mnogo zaleteo,zapadni vazali zna se kako zavrsavaju!

 12. deda mraz says:

  Ovu djukelu drze na vlasti nase djukele politicari i prilikom referenduma djukela tadic mu je dozvolio da crnogorci koji zive u Srbiji ne mogu glasati, pa gde to ima bre,a ovaj sada mu cuti zbog crkve ko fol ne moze da se mesa u unutrasnje stvari CG,a ovaj iz CG moze da prizna Kosovo i on se ne mesa uunutrasnje stvari Srbije.Ovo je tragedija sta sve jos komunisticki sljam radi sa Srbima.

  • persida says:

   Tadica i Vucica zatvoriti, da dele istu celiju.

 13. Dražen Jovan Petrović says:

  Ni jedan jedini da uzme pištolj pa opali metak.A diktator ima sve skupa 2.000 policajaca.Mi u Opštini Trebinje za 25 minuta imamo 10.000 ljudi pod oružjem.Nema rušenja diktature bez oružja.Kako Srbima u Crnoj Gori to nije jasno?

  • Slobodanka says:

   Zasad nemaju potrebe da pucaju. Dvoboj je na značajno višem nivou. Milo koji nasrće na crkvu nasrnuo je i na Boga.

  • Slobodanka says:

   "Čovek snuje", a Bog odlučuje, po Njegošu „Čovek snuje Gospod presuđuje.“ U Dubrovniku su nekad govorili: „Čovek nalaže, a Bog raspolaže.“ Sve izreke govore o istom da Božja je zadnja. Uz Božju pomoć čovek može i mala i velika dela učiniti, a bez Božje pomoći svaki trud biće zaludan. A car Milo se već odrekao Božije pomoći tvrdnjom da je to crnogorska Crkva, jer na prvom mestu Crkva je Hristova a namenjena je svim ljudima (ne samo jednom narodu) da se u njoj okupljaju u ljubavi. Svaki put kad Milovi pendrekaši udare iskreno verujućeg čoveka time Milo dokazuje da je i protiv Hrista sina Božijeg i protiv samog Boga. Milo pravi svoje sulude "pozajmice" tamo gde ne treba.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *