МИЛО расписао парламентарне и локалне изборе

MILO raspisao parlamentarne i lokalne izbore

20 juna 2020

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović raspisao je izbore za poslanike u Skupštini Crne Gore za 30. avgust.

Pored parlamentarnih izbora, za 30. avgust raspisani su i lokalni izbori u Skupštinama opština Andrijevica, Budva, Gusinje, Kotor i Tivat.Kako je saopšteno iz Đukanovićevog kabineta, odluku o raspisivanju izbora donio je nakon što je 16. juna održao konsultacije sa strankama i koalicijama koje su se odazvale njegovom pozivu. Tema konsultacija bilo je raspisivanje izbora, saopšteno je iz kabineta predsjednika Crne Gore.

Datum održavanja izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat određen je Odlukom o izmjeni Odluke o raspisivanju izbora za odbornike u Skupštini opštine Tivat.

KOMENTARI9 komentara

 1. Slobodanka says:

  Zbog terora prikazanog u poslednjih pola godine ja ne verujem da će Milov DRPS (DPS) pobediti na ovim izborima, tačnije ne verujem da će uspeti da sastavi vladajuću koaliciju. Pravili su fingiran cirkus i na prethodnim izborima u oktobru 2016 godine sa aferom "državni udar", ali tada su na jadvite jade i uz mučku sastavili vladajuću koaliciju. A nakon ovakvog i ovolikog cirkusa sa hapšenjima vladike i sveštenstva, sa proterivanjem sveštenika, sa premlaćivanjem u narko-kolumbijskom stilu legitimnih vlasti Budve, naslućujem da je već odbrojano onom koji smatra da će on na kraju da broji. Milo mesecima unazad sam sebi puca u noge, pritom njegova pomahnitalost stalno raste te tako izgleda da do kraja će sam sebi pucati i u glavu.

  • test01 says:

   Moram da vas razocaram, slobodni izbori ne postoje ni u Srbiji a jos manje u CG. Tamo se zna u glavu ko je ko i diktator ro radi refrigano - cena nije vazna samo da se ostane na vlasti. Nijedan diktator u svetu nije skinut sa vlasti na izborima.... nazalost, ne vredi ni sto pola CG seta sa SPC, to vam samo govori da su izbori farsa!

   • garo says:

    Istina 100%

   • Slobodanka says:

    Nameštaju izbore i kradu glasove tamo gde ima mase, tamo gde ima velikih brojeva. Da se to hoće u Crnoj Gori se lakše i jednostavnije mogu iskontrolisati rezultati izbora nego u Srbiji zato što u Crnoj Gori nema mesta sa velikim brojem stanovnika. Najveći grad Podgorica ima sličan broj stanovnika kao Kragujevac.

   • Slobodanka says:

    Aktuelna vladajuća većina u parlamentu ima 42 poslanika, od toga DPS 35 mesta, a ostalo su poslanici malih stranaka Socijaldemokrate 2, Liberalna partija 1, zatim manjine Bošnjačka stranka 2, Hrvatska gradjanska inicijativa 1, Forca 1. Dok opozicija ima ukupno 39 mesta. Nešto mi je sumnjivo da će ovaj put DPS imati 35 poslanika u parlamentu.

 2. Kulak says:

  Diktator će dobiti preko 70% glasova.Osigurao je uhlebljenje svakom ko glasa za njegove demagoge.Mafijaš zna posao.

  • Miraš says:

   Toliko nije imao ni prethodni put. U oktobru 2016 "Sigurnim korakom!" DPS — Milo Đukanović imao je 158.490 glasova što je 41,41%. 36 mandata od ukupno 81. Narod je od tada progledao, a posebno što imao je šta i da vidi i da čuje od tada do danas. Zastrašivanje koje sve više primenjuje odvešće ga u suprotnom pravcu > u ponor.

  • Slobodanka says:

   Kako će u Crnoj ponovo i većinom glasati za Mila i njegov D(R)PS, a baš mnogo puta čulo se jasno i glasno "Milo-lopove"? Ako će Crnogorci njega ponovo da odaberu za vodju a biraju ga već više od 30 godina, onda njihova država treba da se zove LOPOVSKA GORA. Naziv naroda crnogorci kažu da potiče od demonima koji govori da je reč o stanovnicima države Crne Gore. Ako tako od demonima prave naziv naroda kako će se onda zvati narod Lopovske gore? LOPOVGORCI?

 3. Milan says:

  Hrvatski predsednik Zoran Milanović u ponedeljak 22 juna započinje službenu posetu Crnoj Gori. Hrvatski predsednik će u Montenegro otploviti brodom Hrvatske ratne mornarice "Omiš". Rastrčao se po svetu nakon pandemije, biće prisutan i na paradi Pobede u Moskvi 24 juna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *