МИЛО СВЕ ЛУЂИ И ОПАСНИЈИ: Укида славе у ЦРНОЈ ГОРИ!?

MILO SVE LUĐI I OPASNIJI: Ukida slave u CRNOJ GORI!?

14 novembra 2020

Poraženi crnogorski predsednik Milo Đukanović i dalje progoni Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC), pa sad čak pokušava da ukida i slave!

Đukanovićeva policija je saslušala episkopa Kirila, sveštenika Dalibora Milakovića i paroha Branka Vujačića zbog liturgije i sedmodnevnog pomena blaženopočivšem mitropolitu Amfilohiju 8. novembra, na Mitrovdan, u Sabornom hramu Hristovog vaskrsenja u Podgorici.Ovim povodom oglasila se i Mitropolija crnogorsko-primorska, ističući da je ovo nastavak progona sveštenika SPC.

„Vladika Kirilo je u podgorički Centar bezbednosti došao u pratnji advokata Boža Milonjića posle poziva nadležnih organa da da izjavu u vezi sa ovim događajem. Ispred Centra bezbednosti se okupila grupa građana u znak podrške episkopu Kirilu, ali i protesta zbog nastavka progona arhijereja i sveštenika naše Crkve. Sveštenstvo, monaštvo, verni narod sa svojim arhijerejima od početka pandemije koronavirusa u Crnoj Gori nalazi se pod selektivnim progonom odlazeće vlasti“, navodi se u saopštenju.

Nakon što je pušten iz podgoričkog Centra bezbednosti, paroh Branko Vujačić kaže da se nada da će uskoro prestati ovakav odnos vlasti prema pravoslavnom narodu.

– Dao sam izjavu u vezi sa nedeljnom mitrovdanskom liturgijom u Sabornom hramu, na poziv inspektora Centra bezbednosti. Oni procenjuju da nisu ispoštovane mere NKT. Po nalogu tužioca sam pušten i sad čekamo dalji postupak. Čuli smo nedavno i izjave od najviših državnih zvaničnika da je SPC glavni krivac za širenje epidemije, tako da to doživljavamo kao nastavak progona SPC od trenutne državne vlasti. Nadamo se da će uskoro prestati ovakav odnos i progon, te da dolazi mirnije i bolje vreme za SPC i pravoslavni narod – zaključuje paroh Vujačić.

Backović: Odlazeća vlast izaziva nemire!

Sveštenik SPC u Crnoj Gori Miajlo Backović kaže da odlazeća vlast izaziva nemire i da što pre treba izglasati novu vladu.

– U Crnoj Gori 30. avgusta je pobedio narod, ali to je još magla za koju se mnogi hvataju. Onog trenutka kada se narodna volja materijalizuje novom vladom i preuzimanjem izvršne vlasti, tek će se početi sa demontažom sistema odlazeće vlasti. Do tada će biti pokušaja destabilizacije i izazivanja nemira, što bi, naravno, produbilo već postojeće podele. Zbog toga treba što pre izglasati vladu. Narod ne želi odlaganja i glupe izgovore, ali ni pritiske! Sednicu Skupštine treba što pre sazvati! – poručuje Backović.

(Informer)

KOMENTARI7 komentara

 1. Dr.Đuro Burek says:

  Luzer Milo naviko da vlada nad montenegrinskom stokom pa sad šizi.

  • Gardista says:

   Sta ne to Milo?

 2. milorad3 says:

  crnogorcui su uvek znali šta se radi sa OLOŠEM ali izgleda da su ove mladje generacije malo zaboravile kako to ide i KADA se seče ruka koja je potegla za grlo domaćinima.Setiće se oni ali šteta nevine krvi koja pada veće predugo tamo.

 3. Gospodi Pomiluj says:

  Milo ukida slave? A mi? - Ne damo svetinje? Treba li Amfilohije da ustane radi novih litija?

 4. Rista says:

  Eh, Srbi! Isti ste kao svi porobljeni narodi osim Talibana. Na vuka povika, a lisice meso jedu! Na Mila, Vučića, Tačija, Janeza, Dodika, Plamenkovikovića, Makedonca i Muslimana povika, a Amerikanci, Nemci, Britamci, Rusi, Hrvati, Slovenci, Južno Korejanci, Kinezi i... jedu naše zemlje, zidaju mostove koji njima trebaju za naše pare, koriste robovsku srpsku radnu snagu, otimaju nam resurse budzašto...Ne vredi vam. Dok se mi bavimo ubicama, izdajnicima, kvislinzima i autošovinistima koje su na vlast doveli Amerikanci, Nemci i Britanci, a podržavaju Rusi, Kinezi i ostala boranija, dotle nas Amerika, Nemačka i Britanska cepaju...li nas cepaju! Talibani to rade za uzor celom svetu. Oni ubijaju i Ruse i Amere i Hrvate i Briotance i Karzaijance. Ginu ko pleva, po njima prašte Car bombe, nad njima svaka kolonija istresa svoja govna, ali nisu se nikad predali. I još uvek su živi, polako kao puž preuzimaju zemlju, stanu malo pa obnove izginuli narod, nastave ponovo i sve su bliži slobodi. Ceo bezmudi Svet ih zove teroristi, pripisuju im razne atentate po svetu, pljuju na njih, seru i pišaju ali oni ne nestaju. A Srbi? Srbi seru sami po sebi, ni qitom ne mrdaju, prave litije, malo svrše na nekim demonstracijama i opet se i ponovo raseljavaju, iseljavaju, pokrštavaju i idu u škole sa katoličkim knjigama, ne rađaju decu jer im Kon zabranio...Pa šta bi moji Srbi hteli? Da im Talibani počiste ološ? Pa neće bre. Imaju oni svoju zemlju za koju se bore. Talibani ne prave demokratske demonstracije. Talibani su malo savremeniji od nekadašnjih srpskih hajduka. Dok su Srbi imali hajduke, u ono "zaostalo" doba rodoljublja, dotle su imali i utehe i neki put koji se otegao vekovima i dočekao kraj genocidne Turske imperije. Danas Srbi nemaju nikakve nade. Glupavo ovo što pišem? Pa naravni da jeste za one koji su ubeđeni da će demokratski i miroljubivim litijama stići do slobode. Ma nećemo! Ni jednu stolicu u kvislinškoj vladi, skupšitini i precedništvu Srbije nećemo pomeriti a ne još i one koji su te stolice postavili. Srbi čak više i ne razmišljaju o slobodi. I nije važno dal su Talibani dobar ili loš primer, oni se bore i udaraju tamo gde njihovog neprijatelja najviše boli. A za Srpske litije i demokratske demonstracije Ameriku zaboli. A i Mila i Vučka, a i Putina i Sija usput.

 5. Rista says:

  Ako Su Srbi zaboravili kako se bori za slobodu, onda bolje da zaćute, povuku se i čekaju. Tišina naroda je ono što je opasno. A iz te tišine svaki zvuk zagrmi. Ovako samo pravite lepe slike pa vas čak i sienen koristi da prikaže kako radi američka poslušna demokratska metoda. Ne da vas podrži, nego da pohvali sebe, a onda Merkelova, neki NATO general, američki potsekretar ili američki ambasador narede Milu ili Vučku da vam pljune na barjake i pomalo izlomi koske. A vi onda odete kućama i ližete uzaludne rane. Sve dok ih ne izližete da možete ponovo masturbirati i tešiti se na novim demonstracijama mira i demokratije. Demokratske demonstracije i litije su, od robovlasnika, milostivo dozvoljeni samoseks robova. Drugim rečima, svi vi koji idete sa okrenutim drugim obrazom na demonstracije i litije, ostaćete i bez obraza i bez vremena. Vi ste izdajnici kao i Vučić. Radite isti posao kao i Milo i Vučić. Samo Milo i Vučić namenski i planski rade protiv vas, a vi samoradite protiv vas. Duplo golo. Samo porobljavanje! Fantazija gluposti i neshvatanja.

 6. petrovgrad says:

  Ja sve političke strukture od 2000-te do sada vidim kao poslušnike istog gazde bili oni vlast ili opozicija.Nije to samo u Srbiji, to je svuda osim delimično u Madjarsku. Nikoga ne nazivam izdajnikom ili patriotom. Gledam stanje u Hrvatskoj i očekujem da će doći i kod nas. U Hrvatskoj je preko 100.000 gradjana na udaru izvršitelja zbog dugova bankama. Jedina im ja bila šansa da prežive bežanija iz lepe njihove i da sa sobom povedu svoje porodice prosek po četvoro. Delimično sam upućen stambeni kredit od 28.000 evra iz 2010 koji nije plaćen većim delo danas duguje skoro 60.000 evra. Sve je pokriveno i po zakonu. Takav kredit na zapadu danas bi iznosio sa kamatom 32000 evra. To je životno pitanje i opstanak a ne juče Djindjić, Tadić, Koštunica danas Vučić. Jedino je Milošević spasio svoj narod dužničkog ropstva denominacijom dinara 1993 inače bi Ja ceo život otplaćao kredit mojih roditelja, a moji unuci bi otkupljivali stan. Izabrana vlast u skupštini je usvojila takve zakone, vlade donele uredbe. Guverneri NBS prodavali devize privatnim štedionicama a one pod firmom strane benke kredite pod zelenaškim uslovima. Nema političke snage i volje da to promeni SNS, pa mu se svede na isto. SNS je produžena ruka DOS-u. Pokret dveri u osnivanju su zagovarale oporezivanje i proterivanje takvih kvazibanaka poput Orbana, ali Boško uleteo u mrežu kod Djilasa i sada sve svodi na pljuvanje po Vučiću.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *