МИЛО У СТРАХУ: Шешељ после 20 година долази у Црну Гору и спрема политички…

MILO U STRAHU: Šešelj posle 20 godina dolazi u Crnu Goru i sprema politički…

20 jula 2016

seselj 43677Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj u avgustu će posetiti Crnu Goru!

Lider radikala u našu zemlju dolazi jer želi da oživi svoju partiju i pripremi je za nastup na oktobarskim izborima s ambicijom da SRS, najverovatnije u koaliciji sa srodnim partijama, posle duže vremena uđe u parlament, saznaje Informer CG.

– Šešelj bi trebalo da dođe u Crnu Goru u drugoj polovini avgusta. To je izvesno – kaže dobro obavešteni izvor Informera CG i ističe da vođa radikala u našoj zemlji nije bio pune dve decenije.

Šešelju je, podsetimo, bio zabranjen ulazak u Crnu Goru. Ta zabrana u međuvremenu je ukinuta.

– Za Šešeljev dolazak više nema nikakvih prepreka. On će sigurno doći, ali ne kao turista nego kao političar, rešen da svoju stranku vrati u Skupštinu. Šešelj veruje da je on jedini u stanju da se izbori za prava Srba u Crnoj Gori i da u svom razbijačkom stilu skrene pažnju na njihov položaj.

Znajući ga, on sigurno neće štedeti nikoga, a najmanje lidere opozicionih stranaka koji su pokupili prosrpske glasove i skroz promenili ideologiju, tako da sada između njih i građanskih opcija ne postoji suštinska razlika – kaže sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti.

Da se pristalice četničkog vojvode u Crnoj Gori spremaju za dolazak svog vođe je potvrđeno u Stranci srpskih radikala.

– Vojislav Šešelj će uskoro doći. Ne bih pominjao termin jer ne želim da sve bude poznato – kaže predsednik SSR Darko Sekulić.

On tvrdi da se ta partija ozbiljno priprema za izbore, a Šešeljev dolazak će, kako kaže, biti odskočna daska za kratku, ali efektnu kampanju.

– Konačno odluku o izlasku na izbore donećemo za nekih 20 dana. Tada će se znati kako i s kim ćemo nastupiti. U svakom slučaju, mi smo i sada vrlo aktivni. Obilazimo članstvo i simpatizere. Vodimo kampanju od vrata do vrata i proveravamo raspoloženje birača. Mogu vam reći da smo prijatno iznenađeni prijemom i reakcijama naroda – kaže Sekulić.

On tvrdi da je Šešelj postao magnet i za ljude koji ranije nisu bili naklonjeni njegovoj politici.

– Ljudi u Crnoj Gori su ostali verni Vojislavu Šešelju. Nije reč samo o nama koji ga nikada nismo napuštali. Imamo mnogo novih članova. Zato nas to naše pozitivno iznenađenje ohrabruje da krenemo još ambicioznije – poručuje Sekulić.

Stranka srpskih radikala od početka jula na društvenim mrežama vodi vrlo aktivnu kampanju. SSR, između ostalog, deli pristupnice članovima. Stranka je obezbedila i prostorije za rad u centru Podgorice. Crnogorski radikali najavljuju da će u kampanji udarati i levo i desno i da neće štedeti ni vlast, niti parlamentarnu opoziciju.

– Stranci srpskih radikala je glavni neprijatelj režim, koji je ogrezao u nerasvetljenim ubistvima, ekonomskom kriminalu, pljačkanju narodnih dobara, uništavanju privrednih potencijala i same privrede. Parlamentarna opozicija se malo razlikuje od režima, tako da i ona predstavlja najcrnjeg neprijatelja interesa srpskog naroda u Crnoj Gori. Sklona je korupciji, a ušla bi u u NATO i EU. Suštinski i oni su nam ideološki protivnici – poručuje Stranka srpskih radikala.

Srpska radikalna stranka je na poslednjim izborima 2012. godine učestvovala u koaliciji pod nazivom Srpska sloga. Taj savez su činili još Narodna stranka, Srpska lista, Otadžbinska srpska stranka i Demokratski centar Boke. Ta koalicija osvojila je 1,4 odsto, odnosno oko 5.100 glasova i nije uspela da pređe izborni cenzus od tri procenta.

DF: Znamo mi što on dolazi

Nijedna partija nije želela zvanično da komentariše najavu dolaska lidera radikala u Crnu Goru. Opozicione partije, a naročito one koje računaju na prosrpske glasače, ne raduju se njegovoj poseti.

– Nek je živ i zdrav. Mnogo je propatio u Hagu i slobodno se može reći da je pobedio Tribunal. Otkad se vratio, međutim, on u Srbiji mnogo jače tuče po opoziciji nego po vlasti. Daj bože da i u Crnu Goru ne dolazi sa istim planom – kaže neimenovani funkcioner DF.

KOMENTARI16 komentara

 1. Nuclear Vlasta says:

  Ide šešelj da izgladi odnose sa milogorcima kao što je igladio sa vučićem i naravno na džaba letovanje. Dobiće i neku paru taman da ne dira one u američkim bankama, trebaće mu kad pobegne iz Srbije neobavljena posla.

 2. ilija says:

  nije seselj ni u potocare smeo doci od muslimana seselj zahuskava rat de god dode onda utece to je dolazak samo na stetu srba u crnoj gori

 3. DFVT says:

  seselj i vuk draskovic dve strane iste medalje

 4. Hans says:

  Haha, "dolazi", kao što je rekao da će doći i predsjednici Kolindi, hahaaa.

 5. Luk i sendvič says:

  Šešelja smo pročitali. Hvala mu za pokretanje novofilozofije pljuvanja u Srbiji, što su usavršili svi današnji opozicioni i pozicioni "političari" i čak prevazišli svog učitelja. Stim je njegov posao u Srbiji završen. Boji ga se Milo kao što ga se bojao i Vučić.

 6. dejan says:

  nema od toga nista srbija je prodana zemlja izdal i su srbe u srbiji 140 000 koji zive na kosovu vucic pa od milosevica nadalje SVE SU TO SMECA. seselj je nemocan nema stranka novca a srbi u crnoj gori hrvatskoj nesto u bosni se drzi republika srpska su propali oni su izgubil i status naroda u tim drzavama i na nemilost tih banditskih vlasti. nema od srba nista sve je to otislo davno k vragu.SRBIJA JE ODAVNO STO BI REKLI POPUSILA SVOJE

 7. stanija says:

  srbi trebaju referendum u srbiji i izbore nove svet na ivici r..a a srbija spava . srbijo budi se

 8. kosovac says:

  Kolege komentatori, moram da kažem da ste me razočarali. Ponavljate mantru naučenu još pre 20 godina, nikakav napredak u kritikovanju Šešelja se ne vidi. Mnogi se stide onoga vremena kada su veličali Vuka Draškovića i Đinđića, a o Šešelju pisali ovako kao vi sada, ali vi ostadoste dosledni svojoj prvobitnoj pameti. Vidim nova imena komentatora, što me teši u pretpostavci da ste trolovi, međutim razočarenje je veliko zbog DFVT, kod koga sam bio u zabludi da je ipak radikalan bez obzira što se nisam slagao sa nekim njegovim postupcima i komentarima. Ali da lupi kao što je lupio sa upoređenjem sa Vukom Draškovićem, to je kao kada bi neki pametni satanista (ateista) rekao da su pravoslavci i rimokatolici dve strane iste medalje. Ipak je Šešelj lakmus papir, u stilu Ne pada sneg da pokrije breg, već zato da svaka zverka pokaže svoj trag.

 9. Don says:

  Ne moze da predje granicu:)Nista od tih gluposti.

 10. Wrangler says:

  Seselj je od davnina veliki Srbin, a jos sad kad je dosao iz Haga napakovan cipovima i programiran ko robot. Tek mu sad treba vjerovati. Mozete misliti

 11. stanija says:

  seselj je neci potrcko . seselj je doso u liku 1995 godine drza srbima miting veli svi ste prodani izdaja i ode u srbiju tako i bese tako seselj ide u crnu goru da zavadi dva oka u glavi i da se srbi sele iz crne gore jer ista ce doziveti sudbinu srba iz sr, krajine

 12. panter says:

  Seselj je uvijek bio sluga svoga naroda i nastojao da uradi što može više u datim okolnostima koje su zadnjih 20 godina nepovoljne za srpski rod (bez saveznika i sa dušmanima okruženi sa sviju strana i uz to prokleto podijeljeni između sebe a sa duboko usadjenim titoistickim korjenima i zabludama).

 13. Svetislav says:

  Šešelj je isto političar, i svi oni žele vlast koja menja i najpoštenijeg čoveka. Ali on barem sme i govori ono šta drugi srbski političari i ne smatraju važnim, a to je rodoljublje! Da je ubijen u hagu niko ga sad nebi spominjao, ali uspeo je da se izvuče i da izađe na kraj i sa beogradskim usrašama i zalaže se za savez sa evroazijom, koji bi nam jedino pružio i ekonomsku i vojnu sigurnost! To je pod uslovom da preživimo svu propagandu sa ružičastih, i drugih televizija koji ubijaju bilo koji ljudski i rodoljubni kvalitet u Srbiji!

 14. Baja says:

  Milo u strahu da ga Sesko nenategne ahahahahahaha

 15. Baja says:

  Jadni ste vi i vas derpe sesko jahahahahahahah

 16. n.n says:

  ''vojvoda od den haga'' nije pobedio haski tribunal,on je potpisao dil sa americkim ambasadorom tamo da sluzi jenkijima sa svojim bivsim segrtom pickoustim. Zato je ''vojvodi od den haga'' naprasno doneta oslobadjajuca presuda,pa je uz instrukcije iz americke ambasade POSLAN u SNSbistan da pomogne u izazivanju gradjanskog rata. A on ce sa familijom naravno pobeci u emirate,taman posla da bi delio sudbinu naroda koji i nije njegov. Jer je ''vojvoda od den haga'' kurvat,i sva njegova rodbina je u kurvatskoj!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *