МИЛО УДАРИО НА БЕОГРАД, МОСКВУ И ПАТРИЈАРХА: Најгоре увреде и оптужбе

MILO UDARIO NA BEOGRAD, MOSKVU I PATRIJARHA: Najgore uvrede i optužbe

13 septembra 2018

Crnogorski predsednik Milo Đukanović ocenio je da dolazi do obnove medijsko-političke ofanzive iz Srbije prema Crnoj Gori, nalik onim iz devedesetih godina, a da za to postoje dva razloga.

“Logično je da danas, 25 godina kasnije, ne pokazujemo nesigurnost na provokacije koje dolaze sa nekih adresa koje imaju vekovne pretenzije na crnogorsku nezavisnost. Crna Gora oseća da je izgradila imunitet da može bez velikog problema da odbije takve atake, bilo da oni dolaze sa nekih adresa iz regiona ili iz Moskve“, rekao je Đukanović za TVCG.Prema njegovim rečima, prvi razlog za to je unutrašnji politički život u Srbiji, a drugi je crnogorski.

„Prvi razlog je unutrašnji politički život u Srbiji koji je dominantno obeležen poslednjom fazom pregovora između Srbije i Kosova, gde se se svi zajedno približavamo formalizaciji nečega što se suštinski dogodilo 1999. tokom onog zaludnog rata koji je Milošević poveo protiv međunarodne zajednice“, rekao je Đukanović.

Podsetio je i da je Crna Gora priznala nezavisnost Kosova, kako kaže, uvažavajući realnost.

„Pokušavao sam i u razgovorima i sa Tadićem i Vučićem da im kažem da ne smatram racionalnim da vode ratove koji su neki drugi izgubili. Ono što ne razumem je da Srbija, kroz delovanje svoje medijske scene i dela političara, otvara neke druge frontove u regionu da bi relativizovala to pitanje, ili na neki način ublažila fokus javnosti Srbije prema pitanju Kosova“, kaže Đukanović.

Drugi razlog je izvorno crnogorski, ukazao je Đukanović i naveo da se lideri prosrpskih političkih partija u Crnoj Gori uporno trude da osujete Srbe da postanu deo crnogorskih državnih institucija.

„Ja ne vidim da su Srbi na bilo koji način ugroženi i mislim da Crna Gora ima izraženi senzibilitet za pripadnika bilo koje vere i nacije u našoj državi“, rekao je crnogorski predsednik.

Đukanović je kritikovao i nedavnu izjavu patrijarha SPC Irineja da je položaj Crkve u Crnoj Gori gori nego u vreme osmanske okupacije, a status Srba kao u doba NDH rekavši da je njome abolirao Antu Pavelića i NDH i dao komplimente 500-godišnjem robovanju Osmanskom carstvu.

„Okolnost da nije negirao tu svoju izjavu me nije iznenadila, ona mi je samo potvrdila da SPC ostaje glavni frontmen velikosrpskog nacionalizma prema regionu i Crnoj Gori i da ostaje udarna pesnica onoga što žele ideolozi Velike Srbije i imperijalne Rusije na Balkanu. To mora ostati predmet pažnje državne politike Crne Gore u narednom periodu“, smatra Đukanović.

(Sputnjik)

KOMENTARI19 komentara

 1. da da says:

  pa ni milogorac sam ne veruje u ovo što je rekao.bolje objasni kako ste pre 20 godina svi bili Srbi,a sad više niste..sami ste se izjasnili na popisu..dibio si navodnu državu koja apsolutno ne proizvodi ništa vezano za ljudski opstanak...engleska vam isplaćuje plate plate i penzije...koji je uopšte razlog što postojite...

  • rajko says:

   Da zezaju Srbe. To je razlog postojanja C.G. i Mila Dj.

  • Portopranco says:

   On KAO uvažava realnost? Pa eto mu fenomenalna šansa da već danas prizna Abhaziju i Južnu Osetiju.Uz to, kad uvažava stvarno stanje, neka mi kaže čija se državna zastava vijori na Krimu,čiji Ustav i zakoni se provode na Krimu,čija vojska je stacionirana na Krimu,koje države su državljani 99,1 % sadašnjih stanovnika Krima, koji jezik je službeni na Krimu i valuta koje države je službena na Krimu?

  • Portopranco says:

   Abhazija i Južna Osetija su nezavisne države. Sasvim sigurno i nepobitno. Zašto ne prizna tu realnost?

 2. milorad says:

  sad je preterao, gotov je podhitno ali odma.

  • Kulak says:

   Mafiozo je slabiji nego što misli.Videće to uskoro.

 3. Deda Micko says:

  Šaner, preprodavac cigareta, papučić Natovih oficirčića, Milo Grozni, neka zaveže. Niko ga više ionako ne sluša.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Prihodi od šverca duvana prepolovljeni.Trta milo,a?

 4. opet ja says:

  Dovojlno je da pročitaju šta je Njegoš napisao i sve će im se pojasniti.

  • Kulak says:

   83% stanovnika Crne Gore su Srbi.Sve jasno.

   • Deda Micko says:

    Rekao bih 99%. Budimo precizniji.

  • Nebeska Srbija says:

   Ajde sto ce da im bude jasno,nego sto ce neduzan narod da strada zbog ovakvih.Njegos ih je prokleo.

 5. mrak says:

  AMA KOGA BRIGA ZA TU FEKALIJU!?

  • Erulian says:

   kaže se n e s o j.

  • Deda Micko says:

   Nek se milogorcima bavi kanalizacija, dobro velis.

 6. Biogradlija says:

  Lopov laže čim zine. Ako je njegov stav da treba priznati realnost, zašto ne prizna Abhaziju i Južnu Osetiju?

 7. Kulak says:

  I broz je preživljavao zahvaljujući američkoj lovi,pa se posle njegove smrti sve što je zidao raspalo.Tako će i iza mafijaša mila sve što je nazidao završiti na historijskom smetlištu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *