МИЛОГОРЦИ БЕСНИ! МИЛО више неће бити на челу ДПС-а

MILOGORCI BESNI! MILO više neće biti na čelu DPS-a

8 septembra 2020

Milo je gotov, a njegova partija DPS uveliko mu traži naslednika. Prema informacijama našeg lista iz Crne Gore, jedan od glavnih kandidata da zauzme Đukanovićevo mesto jeste Peđa Vušurović, koji je svojevrsnu promociju imao u nedelju uveče, kada je bio govornik na mitingu u centru Podgorice, organizovanom da bi se navodno odbranila Crna Gora. Taj skup nije zvanično organizovao DPS, ali je svima bilo potpuno jasno da iza njega u stvari stoji stranka na čijem je čelu, najverovatnije ne još dugo, Milo Đukanović.Peđa Vušurović, kojeg mnogi od ljudi iz najbližeg Đukanovićevog okruženja vide kao novog vladara Crne Gore, bivši je mladi liberal, odnosno predsednik omladine Liberalne stranke Crne Gore (LSCG – partija koju je utemeljio Slavko Perović, koji se odavno povukao iz politike i živi u Češkoj). Kako objašnjava jedan od naših sagovornika u Podgorici, na mitingu je bilo upečatljivo distanciranje okupljenih oko Đukanovića i neprestano insistiranje da oni nisu tu u ime bilo koje stranke.

– To je doskora bilo nezamislivo i jasan je znak šta se kuva unutar DPS. Da je ovaj miting bio pre 15 ili 20 dana, svi bi nosili Milove slike. Ovako, jedva da ga je neko i pomenuo. Takođe, Đukanovićevu poziciju iz temelja je uzdrmala svađa s Milicom Pejanović Đurišić na Glavnom odboru DPS. Ona ne samo da mu je dugogodišnja bliska saradnica već je i osoba koja ima ogroman uticaj u partiji. Kad neko takav pozove predsednika stranke da podnese ostavku, nema dileme o čemu se radi – objašnjava neimenovani izvor.

I urednik Vijesti, najtiražnijeg lista u Crnoj Gori, Mihailo Jovović ocenio je okupljanje u Podgorici kao veličanstven ispraćaj Mila Đukanovića u prošlost.

– Primetno je da je Đukanović od izborne noći malo-pomalo davao sve pomirljivije izjave i na parče priznavao poraz. Još postoji prostor da dobije na vremenu da pokuša da preobrati nekog od poslanika da pređe na njegovu stranu, ali mislim da se to neće dogoditi – precizira Jovović.

Srpski telegraf pokušao je juče da dobije komentar Peđe Vušurovića, međutim, na broj telefona raspoloživ redakciji niko se nije javljao.

Preuzeo lidersku poziciju u govoru u Podgorici

Peđa Vušurović je na početku svog obraćanja na podgoričkom trgu simbolički i sam najavio političku sahranu Mila Đukanovića, citirajući novine Glas Crnogorca nakon smrti kralja Nikole 1921. godine.

– A Crna Gora? Šta će biti s njom? Umire li i ona? Hoće li i ona biti s njim pokopana? Hoće li mu se priznati da je on bio Crna Gora? Na nama je da to ne priznamo! Crna Gora živela je i pre njega i živeće i posle njega. Crnogorci! Seni predaka vaših, od 10 vekova, gledaju na vas! Ne osramotite ih – poručio je Vušurović.

KOMENTARIJedan komentar

  1. petrovgrad says:

    Ovaj oproštajni miting DPS, ličio je na zadnji slet za titin rodjendan. Svi iste majkce i zastave, kao na radnoj akciji u vreme komunizma. Milo dovidjons.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *