МИЛОГОРЦИ БЕСНИ! МИЛО више неће бити на челу ДПС-а

МИЛОГОРЦИ БЕСНИ! МИЛО више неће бити на челу ДПС-а

8 септембра 2020

Мило је готов, а његова партија ДПС увелико му тражи наследника. Према информацијама нашег листа из Црне Горе, један од главних кандидата да заузме Ђукановићево место јесте Пеђа Вушуровић, који је својеврсну промоцију имао у недељу увече, када је био говорник на митингу у центру Подгорице, организованом да би се наводно одбранила Црна Гора. Тај скуп није званично организовао ДПС, али је свима било потпуно јасно да иза њега у ствари стоји странка на чијем је челу, највероватније не још дуго, Мило Ђукановић.Пеђа Вушуровић, којег многи од људи из најближег Ђукановићевог окружења виде као новог владара Црне Горе, бивши је млади либерал, односно председник омладине Либералне странке Црне Горе (ЛСЦГ – партија коју је утемељио Славко Перовић, који се одавно повукао из политике и живи у Чешкој). Kако објашњава један од наших саговорника у Подгорици, на митингу је било упечатљиво дистанцирање окупљених око Ђукановића и непрестано инсистирање да они нису ту у име било које странке.

– То је доскора било незамисливо и јасан је знак шта се кува унутар ДПС. Да је овај митинг био пре 15 или 20 дана, сви би носили Милове слике. Овако, једва да га је неко и поменуо. Такође, Ђукановићеву позицију из темеља је уздрмала свађа с Милицом Пејановић Ђуришић на Главном одбору ДПС. Она не само да му је дугогодишња блиска сарадница већ је и особа која има огроман утицај у партији. Kад неко такав позове председника странке да поднесе оставку, нема дилеме о чему се ради – објашњава неименовани извор.

И уредник Вијести, најтиражнијег листа у Црној Гори, Михаило Јововић оценио је окупљање у Подгорици као величанствен испраћај Мила Ђукановића у прошлост.

– Приметно је да је Ђукановић од изборне ноћи мало-помало давао све помирљивије изјаве и на парче признавао пораз. Још постоји простор да добије на времену да покуша да преобрати неког од посланика да пређе на његову страну, али мислим да се то неће догодити – прецизира Јововић.

Српски телеграф покушао је јуче да добије коментар Пеђе Вушуровића, међутим, на број телефона расположив редакцији нико се није јављао.

Преузео лидерску позицију у говору у Подгорици

Пеђа Вушуровић је на почетку свог обраћања на подгоричком тргу симболички и сам најавио политичку сахрану Мила Ђукановића, цитирајући новине Глас Црногорца након смрти краља Николе 1921. године.

– А Црна Гора? Шта ће бити с њом? Умире ли и она? Хоће ли и она бити с њим покопана? Хоће ли му се признати да је он био Црна Гора? На нама је да то не признамо! Црна Гора живела је и пре њега и живеће и после њега. Црногорци! Сени предака ваших, од 10 векова, гледају на вас! Не осрамотите их – поручио је Вушуровић.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. petrovgrad says:

    Ovaj oproštajni miting DPS, ličio je na zadnji slet za titin rodjendan. Svi iste majkce i zastave, kao na radnoj akciji u vreme komunizma. Milo dovidjons.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u