МИЛОГОРЦИ ПОВУКЛИ ПОТЕЗ: Ово ће изазвати нереде и грађанске сукобе

MILOGORCI POVUKLI POTEZ: Ovo će izazvati nerede i građanske sukobe

6 februara 2020

Ceneći okolnosti i aktuelna dešavanja, policija je donela odluku da u narednom periodu neće obezbeđivati litije, a svu odgovornost za eventualne incidente i narušavanje reda i mira na ulicama u gradovima naše države snosiće organizatori, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova Crne Gore.

Crnogorski MUP navodi da u najvećem broju slučajeva ova javna okupljanja nisu prijavljena shodno Zakonu o javnim okupljanjima i javnim priredbama, gde je policija pokazala visok prag tolerancije i skupove tretirala kao spontana javna okupljanja, ulažući pune kapacitete na čuvanju stabilnog reda i mira, prenosi Tanjug.MUP navodi i da ostvarivanje demokratskog prava učesnika litija na ulicama širom Crne Gore ne treba da ugrožava prava drugih građana koji u njima ne učestvuju. Kao primer, navodi da je zbog prekida u saobraćaju kretanje „potpuno onemogućeno“ na određenim relacijama, pa se dovodi u pitanje normalno funkcionisanje određenih gradskih i medicinskih službi, ali i građana, iz čega može da proistekne i „narušavanje javnog reda“.

Sa bezbednosnog aspekta policija ceni da kriminogene strukture mogu iskoristiti u određenom trenutku zauzetost policije, budući da je značajan deo njenih kapaciteta bio angažovan na obezbeđivanju litija, te iskoristiti momenat za vršnje nezakonitih radnji, saopštava MUP.

„Primetno je da veliki broj građana svoje demokratsko pravo iskazuje na miran način, ali isto tako činjenica je da litijama prisustvuju i bezbednosno interesantna lica, lica od ranije poznata policiji po izazivanju incidenata, pojedinci i grupe građana pod dejstvom alkohola. Osim toga, tokom litija registrovano je paljenje baklji, vatrometa i drugih pirotehničkih sredstava ali da i, po saznanjima policije, ima pojedinaca koji sa sobom nose hladno i vatreno oružje“, tvrdi crnogorski MUP.

KOMENTARI6 komentara

 1. Ivana says:

  Srbi sad il' nikad! Koja je korist od litija po Srpskoj Crnoj Gori ako se naš narod ne ujedini u jednu državu? Kako se lepo milogorci pozivaju na pomoć ustaša i zagreba pa zapitajte se braćo pravoslavna Crnogorci kud vam milo vodi pravo pod papinske skute. Ako SAD ne dođe do dizanja celog srpskog naroda u Srpskoj Crnoj Gori i Srbiji i rušenje izdajničkih vlasti pa ujedinjenje u jednu srpsku državu NIKAD više neće. Zato Srbi ne budite ovce borba u obe srpske zemlje do ujedinjenja za krst časni i slobodu zlatnu.

  • Karital says:

   Bolje reci nikad!Dok je godfather na čelu Crne Gore i kumovi, nema ništa od ujedinjenja.Davne, 1918 godine po okupaciji Crne Gore od strane srba, oslobodioci (okupatori), napraviše tri mrtvačka kovčega.Na jednom je bilo napisano Sv.Petar, na drugom Sv.Vasilije Ostroški, a na trećem Crnogorska kruna.Te kovčege nosili su kroz Nikšić, a potom su iskopali tri groba u koja su položili kovčege, a potom urinirali po grobovima.Kakvu im vi nudite slobodu i krst kad ste im to uzeli?

  • Željko says:

   Pola aktivnih pričuvnih postaja iz Zagreba i okolice je već tjednima unatrag u Crnoj Gori, prebačeni su iz Gunje, Hrvatska za Crnu Goru!

 2. Gagi says:

  Policiji nisu bezbednosno interesantna lica koja imaju hotele, vile, i pola Milogorije. Sve to je steceno posteno - od svog licnog zalaganja. Tu nema pomisli na bilo kakva kriminalna ili necasna dela. Kazu, narod pije i ima oruzje. Cije vi pijete i cije oruzje koristite, vase ili narodno. Morace narod malo da vam istrese to ludilo i bezobrazluk iz pokvarenog mozga, jedina ce steta biti ako se izvuku bez kazne i pobegnu sa pokradenim narodnim parama. Napred, u pobedu narode protiv necastivih izdajnika svoga roda.

 3. petrovgrad says:

  Milo gubi kontrolu. Ukopa'e ga popovi

 4. Filip says:

  Svaka milova priča lepo zvuči ali je površna i bez suštinskog sadržaja. To govori da on pokušava da manipuliše sa onim delom Crnogoraca koji ne razumeju bitnost ovog trenutka i da ih drži na svojoj strani. On iznosi tezu o važnosti države koja je oličenje njegove vlasti i koja nema nikakve veze sa pravom državnošću. Toliko se grčevito drži i zloupotrbljava vlast da prevazilazi svaku normalnost i prelazi u psihijatriju jer je u strahu od delovanja svojih nedela.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *