МИЛОГОРЦИ ПРЕШЛИ СВЕ ЛИНИЈЕ: Почела хапшења свештеника!

MILOGORCI PREŠLI SVE LINIJE: Počela hapšenja sveštenika!

14 juna 2020

PROGON sveštenika Mitropolije crnogorsko-primorske nastavljen je i večeras, nakon održanih veličanstvenih mirnih litija u Podgorici, Budvi, Beranama i Pljevljima, gde je policija na informativni razgovor pozvala nekoliko sveštenika.U Podgorici je priveden sveštenik Mirčeta Šljivančanin.

-Rekao sam inspektoru neka mene uhapsi i povode u Spuž, ali nije dobro za njih i Crnu Goru da nastave sa nasiljem. Otac Mirčeta je pozvan u policiju, a taj inspektor je sa Kosova. Kazao sam mu da mi ovde branimo svetinje, ali i na Kosovu. Otkud im pravo, nekrštenim vladarima, da uzimaju svetinje? Oni su priznali nepostojeću državu Kosovo, odrekavši se srca Crne Gore za vreme kralja Nikole. Znači, treba oca Mirčetu sad u zatvor zato što je tražio ovo sabranje. Neće dočekati nijedna vlast u ovoj zemlji da mi razgonimo narod. Ovaj narod je sad slobodan, posle 70 godina i samo neko ko je antinarodan može da traži da se narod odrekne slobode. Ako se ova vlast odrekne ovog bezumlja onda ćemo mi biti za njih, a ako ne, onda će ovo biti zločin kao kad su priznali Kosovo – rekao je vladika Amfilohije, poručujući da će se sledeće sedmice nastaviti sabranja sve dok ne bude poništen bezakoni zakon.

U Centru bezbednosti u Beranama nalazi se protojerej-stavrofor Dragan Ristić.

– Nalazim se u zgradi policije. Sa mnom je i član Pravnog saveta Eparhije budimljansko-nikšićke i ekspertskog tima Mitropolije crngorsko-primorske za razgovore sa Vladom, izjavio je za „Novosti“ugledni sveštenik.

Inače, u Beranama je sveštenstvo u bezbroj navrata danas apelovalo na vernike da poštuju mere NKT o okupljanju građana.

Prema saznanjima „Novosti“ u Budvi su privedeni sveštenik Boris Radović i đakon Boris Lješković.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Slobodanka says:

    Dakle još jednom se potvrdjuje da Zapad i to onaj demokratski Zapad, odobrava primitivno i divljačko proganjanje srpskog naroda gde god da se on nalazi, i pravoslavaca isto tako. Da nije tog stava Zapada ne bi se Milo krajem prošle godine usudio da donese bezakoni zakon i da zatim hapsi episkopa i sveštenike SPC po Crnoj Gori. Nismo verovali ni da će se dogoditi progon srpskog stanovništva iz Hrvatske, a sada pitam se da li smo opet u sličnoj situaciji > mi ne možemo da poverujemo a progon je već uveliko započeo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *