МИЛОГОРЦИ ПРЕТЕ СРБИМА У ЦГ: „Ако ми изађемо на улице, онда ће…“

MILOGORCI PRETE SRBIMA U CG: „Ako mi izađemo na ulice, onda će…“

4 marta 2020

U ponedeljak je u Kotoru, u sali Kulturnog centra „Nikola Đurković“, održan protestni skup u organizaciji Crnogorskog pokreta, Dukljanske akademije nauka i umjetnosti i Fondacije Sveti Petar Cetinjski.

Skup je propraćen snažnim emotivnim nabojem – kako od govornika, tako od prisutne publike.Na skupu je poručeno da su litije metod za urušavanje ustavnog poretka u Crnoj Gori, koja je napadnuta spolja i iznutra.

Govornik sa najviše žara u nastupu bio je Stevo Vučinić: „Vodi se bitka biti ili ne biti. Dakle, da li će Crna Gora biti kolonija beogradska i moskovska ili će biti suverena država. Državno rukovodstvo ima podršku svih onih Crnogoraca koji doživljavaju Crnu Goru kao sopstvenu otadžbinu i svih naroda manjinskih…“, podvukao je Vučinić.

Ispred Fondacije „Sveti Petar Cetinjski“ obratila se Vesna Vičević, koja je pozvala da se primenjuje sporni Zakon o slobodi veroispoviesti, kao i što se primenjuju svi ostali zakoni. Vičević je bila jasna: „Niko van Crne Gore neće to sprečavati, pa ni unutar nje pod maskom litija Srpske pravoslavne crkve, javno i tajno podržavani od stranih država.“

Zoran Mugoša, ispred Crnogorskog pokreta, izjavio je da će ako bude potrebno izaći na ulice i oni koji podržavaju Zakon.

„Mnogi od nas traže, da i mi izađemo na trgove i ulice, i da im pokažemo da su njihovi skupovi naspram većinske Crne Gore smešni, i izaći ćemo ako bude trebalo, ali onda bi njima bilo tesno“, poručio je Mugoša.

KOMENTARI16 komentara

 1. Mikonos says:

  Šaka bolesnika,otpad ljudskog roda.

  • Kulak says:

   Napraviti spiskove "milogoraca",trajno im zabraniti ulazak u Srbiju,oduzeti im svu imovinu koja se nalazi na teritoriju Srbije,pokrenuti protiv njih krivično gonjenje zbog šverca cigareta i narkotika.To su samo neke od mera koje moramo preduzeti i koje su u našem interesu.

   • Kosijer says:

    101% tačan

 2. Predrag says:

  moćna je to država,koliko je samo preko nje oprano srpskih para devedesetih,koliko je samo cigara i droge prodato na srpskim ulicama. Saće tim novcem da kupe batinaše da biju goloruk srpski narod.

 3. Istina says:

  Djukanovi prete sa novonastalim zastavama i o zakonu kojeg nema nijedna evropska država u Europi. Treba jih pustiti da krenu u propast istim putem kao Makedonija i Hrvatska. Nato će rado slati Milogorce u rat umesto svojih profesionalnih vojnika a uskoro će i u Crnoj Gori početi da kopaju po kontejnerima kao u Lijepoj njihovoj...

 4. milorad2 says:

  ala lupaju pa skoro kompletno stanovništvo se okrenulo protiv mila, njegove mafije i čitavog tog koncepta lažne države u sred srbskog srca.Plan je vidljiv i samo je loša i nemoguća kopija kosovskog plana.Ovog leta i jeseni će se to sve rešavati u paketu.Prvo milo pa ond hijene sa kosova, biće to sve filmskom brzinom uradjeno i to iz beograda, sporazum je postignut i mi smo dobili prekjuče zeleno svetlo za pacifikaciju poloudeligh balkanskih bandi.Time je priznato i prepoznato u VRHU svetske moći ko je jdnini PRAVI gospodar i vlasnik na ovim prostorima balkana, sledi veliko spremanje.

 5. ClLE says:

  Vala nema Crne Gore. A nece je vala i bit. Ima samo SRBOGORE. Postoje samo SRBOGORCI.

 6. Gagi says:

  Ovo jeste vrlo ozbiljna drustvena situacija, rekao bih da je ovo egzistencijalna borba, zivot je ugrozen. Nekada je bilo lepo, sve je bilo nase, moglo je da se rukovodi i vlada do mile volje, fiokica sa parama je bila na - izvolte. Vera u vecito otvorenu fijokicu i partijsko cojstvo je stvaralo lep kapital u vidu fabrickih odmaralista i hotela. Pored toga je morala da se stvara infrastruktura, uz nju je promakla i neka velelepna partijska vila, sve je to bilo za dobro naroda. Muke su nastale onog momenta kada je clan zajednice pozeleo da bude svoj i nezavistan. Siguran u sebe i svoje sposobnosti pomislio je da ce mu tudji svet biti naklonjen kao nekada bliski partijski drugovi koje je bas bilo briga za partiju i njega. Nije lako biti sposoban domacin a kamoli drzavnik, dobro domacinstvo se stvara stolecima a drzava vekovima. Duh i znanje koje je stvorilo i sacuvalo C.Goru nije postovano, u bivsoj partiji su bili proleteri koji nisu mogli da prenesu drzavnicku mudrost, oni su se bavili trivijalnim svakodnevnim zivotnim potrebama, ko ce koga kadrovski da nadmudri. Onda nastaje problem, drzava je skupa a narod stalno zahteva sve vise, bilo je tu raznih dovijanja i gimnastike, svo znanje i snalazljivost su iscrpljeni. Ono sto je moglo da se unovci prodato je,prihod od turizma stagnira jer jos nisu naucili da novac treba da se zaradi a ne da se otima. Kao za nesrecu,nema ni nekog blazeg zemljotresa da se opet malo donacijama oporave. U takvoj nemiloj situaciji im se usunjala genijalna ideja, sta ce im u praznoj kuci ikona i kandilo, vreme je za prezivljavanje a ne za kojekakvo mracnjastvo sa kojim su odavno raskrstili. Shvatili su da je kandilo staro i da moze imati veliku vrednost, verovatno su vec nasli potencijalno zainteresovane koji bi kandilo pretopili u nesto sto bi imalo materijalnu vrednost. Sto bi se reklo, nemaju kuda pa se vade - na najgori moguci nacin. Bice tu strasnih sukoba, mnogo je ljutih u Milogoriji jer nemaju vise sta da otimaju,a jedino su to izucili da "rade". Sa druge strane, skromni i posteni ukucani cuvaju svoje kandilo jer znaju da im je samo jos to ostalo,"domacin" ih je svojim mudrim i bahatim postupcima osiromasio i raskucio. Narod mora da se cuva napada ovih raspikuca, oni su sada ljuti i spremni na sve, ubedjeni su da je Milogorija njihovo licno vlasnistvo i da se samo oni pitaju i odlucuju o svemu.

 7. filip says:

  Nisam siguran da će Crnogorci izaći na ulice na poziv milogoraca, jer neće braniti njihov lopovluk. Jedno je glasati a drugo je da se zbog kriminalaca posvađaju sa braćom. To je samo uvrnuta zamisao ovog ludaka koji sigurno neće poslati svoje dete da se bije u toj ujdurmi koju on najavljuje. Lako je tući se sa tuđom decom. Zato narode ne beri brige i batali ovakve umobolnike.

 8. Dražen Jovan Petrović says:

  Kopiraju ustaše.Služe se istim frazama kao predstavnici hrvatske ekstremne desnice,razni bujanci,đapići,zekanovići,tomašićke i sličan šljam.Ja bih i volio da milogorci u kolonama izađu na ulice,da im vidimo face,da znamo koji su to.

 9. Kulak says:

  Srbin sam i stvarno mi je želja da i ti "milogorci" konačno izađu na ulice,da vidimo koliko ih stvarno ima,koji su to,koja su im imena i prezimena.Do sada su se ti "milogorci" skrivali iza raznih udruženja,odbora,nevladinih organizacija,a niko ne zna koliko ih stvarno ima i koji su to.

  • Portopranco says:

   Mogao bih se kladiti da su to hrvati u Crnoj Gori.Ali,njih je malo i kao i svi hrvati sigurno izumiru.

 10. Biogradlija says:

  Koliko u Crnoj Gori ima "milogoraca" velika je misterija. Jedino je sigurno da je to ustašija, odnosno tamošnji hrvati, ali njih u Crnoj Gori ima manje od 3% od ukupnog broja stanovnika. Dakle hrvati sigurno,ali ko još? Koliko ih ima i koji su to?

 11. Ras says:

  Ni sam ne znam koliko smo ih puta u ovih poslednjih dva mjeseca pozivali da izadju i da naprave svoje"litije",ali svjesnu su oni da su dosada vladali nevjerovatnom manjinom,manipulacijama i lazima.NIKADA se nece usuditi da "izadju",jer tacno znaju koliki ih je broj.Medju njima su u vecini hrvati,siptari,albanci,bosnjaci,veoma mali broj je bivsih Srba.Velika vecina koja se izjasnjavala kao Crnogorci su jednostavno prevareni,jer se po njima podrazumjevalo da je svaki Crnogorac Srbin.Sa time je vlast manipulisala do besvjesti.Neka naprave sada popis i kako ce se ljudi izjasnjavati!!Mnogi ce(Srbi) biti jako prijatno iznenadjeni,a mnogi(milogorci,na njihovu veliku zalost)jako razocarani.Zbogom milogoro,DOBRODOSLA SRBSKA CRNA GORO!!

  • Ras says:

   ISPRAVKA:Sa time je vlast manipulisala do prije dva-tri mjeseca!!

 12. portopranco says:

  Srbi u Crnoj Gori su 74% od ukupnog broja stanovnika.Tih "milogoraca" mora se tražiti i naći će ih se između preostalih 26% stanovnika.Naravno da "milogorce" podržavaju ustaše,šiptarija i balije, ali to smo znali unaprijed.Šljam uvijek ostaje šljam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *