МИЛОГОРЦИ ПРИЗНАЛИ ПОРАЗ? Марковић позвао Амфилохија на дијалог!

MILOGORCI PRIZNALI PORAZ? Marković pozvao Amfilohija na dijalog!

28 januara 2020

Crnogorski premijer Duško Marković pozvao je mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija na dijalog, objavljeno je na zvaničnom Tviter nalogu Vlade Crne Gore.

„Vreme i prilika da se još snažnije posvetimo slozi, zajedništvu i izgradnji poverenja, a naročito unutar pravoslavne konfesije, kao najbrojnije. Vlada tu priliku vidi i prepoznaje, i biće joj snažno posvećena”, navodi se u objavi crnogorske vlade uz fotografiju pisma poslatog mitropolitu Amfilohiju.Ističe se da je Vlada Crne Gore spremna smo da još jednom zajednički sagleda najbolja rešenja za primenu članova 62, 63 i 64 Zakona o slobodi veroispovesti.

„Spremni smo i da svakako kroz dijalog i mogućno konsenzus, otklonimo svaku dilemu i sumnju oko korišćenja crkava, hramova i manastira, odnosno njihove buduće namene“, naveo je Marković u pismu Amfilohiju.

Mitropolit Amfilohije još nije reagovao na ovu ponudu.

(RTS)

KOMENTARI5 komentara

 1. Kosovac says:

  Pozvao na dijalog. Sorošoidna formula.

 2. Gardista says:

  Sto ga nisu zvali kad je izglasavan a ne sad ovako.

 3. Ivana says:

  Nikakav dijalog rušenje Milogoraca i ujedinjenje braće Srpske Crne Gore i Srbije.

 4. SasaS says:

  Novi manevar tridesetogodisnjeg vladara..majstora manipulacije pa tako i sad to pokusava da uradi.Vuk dlaku menja al cud nikada.

 5. Miraš says:

  Marković je dobio šamar kad je zakon izglasavan zbog nastojanja da tada pregovara sa Amfilohijem. Bar tako su pisali crnogorski mediji. "Fizički nasrtaj na crnogorskog premijera, izvršio je Zoran Lazović, pomoćnik direktora Uprave policije Crne Gore, poznatiji kao osoba za specijalne zadatke crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i veza sa kriminalnim klanom „Grand“. Napad na Markovića predstavljao je ujedno i upozorenje za kolebljive poslanike DPS-a, jer je Lazović, kako se za sada spekuliše, Markoviću preteći poručio „da je đubre izdajničko zbog toga što je prihvatio da se sastane sa Amfilohijem“. Prema prvim informacijama, nepoznato je kako se Lazović našao u prostorijama Skupštine Crne Gore, uzimajući u obzir činjenicu da se danas sprovodi rasprava o predlogu Zakona koji je praktično podelio Crnu Goru i raspirio nove međunacionalne netrpeljivosti u toj državi." Iz vesti od 26 decembra.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *