МИЛОГОРЦИ СЕ УПЛАШИЛИ: Страхују од освете Ирана!

MILOGORCI SE UPLAŠILI: Strahuju od osvete Irana!

28 septembra 2020

Generalštab Vojske Crne Gore nije odustao od upućivanja pripadnika Vojske u NATO misiju u Iraku, koja će se realizovati kada se za to stvore uslovi, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Kako prenosi podgorički list Pobjeda sprovođenje te odluke je još na čekanju zbog bezbednosne situacije u Iraku, koja je pogoršana nakon događaja pokrenutih američkim ubistvom iranskog generala Kasima Sulejmanija.„Pripadnici NATO misije u Iraku su početkom godine delimično povučeni usled pogoršanja bezbednosne situacije u Iraku. U međuvremenu je proglašena i pandemija virusa kovid-19, što je dodatno otežalo proces upućivanja u misiju. Pripreme za upućivanje pripadnika VCG su u toku, a biće realizovano kada se za to stvore tehnički i drugi uslovi“, rekli su u Ministarstvu.

Vojno prisustvo u Iraku značajno je smanjeno nakon ubistva Sulejmanija, a svoje snage povukle su i Hrvatska i Slovenija, koje su vojnike iz Bagdada premestile u Kuvajt.

Irački bezbednosni izvori izjavili su nedavno da je trenutno smanjenje obima vojnog prisustva međunarodne koalicije u Iraku koju predvode Sjedinjene Američke Države deo operacije zamene ovih snaga drugim iz NATO saveza u budućnosti.

(Tanjug)

KOMENTARI2 komentara

  1. padre says:

    Da idu, nego šta,pa zakleli su se,da brane svoju zemlju!

  2. petrovgrad says:

    Svakako da će ići, ali sigurno se neće svi vratiti. Mnogi NATO vojnici su ostavili svoje kosti po pustinjama i gudurama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *