МИЛОГОРЦИ спремају војску за сукоб са СРБИМА!

MILOGORCI spremaju vojsku za sukob sa SRBIMA!

20 maja 2020

POSLE hapšenja sveštenstva Srpske Pravoslavne Crkve na čelu sa episkopom budimljansko-nikšićkim Joanikijem, crnogorska vlast je odlučila da se obračuna i sa profesionalnim pripadnicima Vojske Crne Gore srpske nacionalnosti, objavio je portala In4s.

Preneo je da su svi vojnici srpske nacionalnosti, koji su bili raspoređeni na dužnostima obezbeđenja vojnih objekata i magacina, širom Crne Gore, usmeno obavešteni – bez ikakvog obrazloženja – da ne dolaze na posao do daljeg.Reč je o dužnostima koja se obavljaju uz obavezno nošenje zaduženog naoružanja i municije. Oni su, na taj način, razoružani i poslati kući, a na njihovo mesto su navodno došli pripadnici Vojske Crne Gore crnogorske i bošnjačke nacionalnosti.

Mediji navode i da je ministar odbrane Predrag Bošković, u više navrata, uputio direktivu starešinama da utiču po dubini na one pripadnike Vojske Crne Gore koji se izjašnjavaju kao Srbi, da promene svoju nacionalnu pripadnost ukoliko ne žele da budu odstranjeni iz službe.

Ministar Bošković je negirao danas pisanje pojedinih medija u Crnoj Gori da su pripadnici srpske nacionalnosti dobili otkaze.

Bošković tvrdi da niko u Vojsci Crne Gore nije dobio otkaz zbog srpske nacionalnosti, preneo je podgorički portal CdM.

On je rekao da su iste ili slične dezinformacije plasirane u svim prethodnim godinama na portalu Sputnjik i srpskim medijima.

„Ono što sam tada, poručujem i sada: da će u VCG biti mjesta za sve nacije i religije, one koji ovu državu doživljavaju kao svoju i nemaju rezervnu, koji će uvijek stati u odbranu svoje države. Nebitna je nacija i religija, već samo odnos prema državi“, rekao je Bošković.

Deo crnogorskih medija objavio je da su pojedini pripadnici VCG podobijali otkaze, zbog sumnje da bi u slučaju većih nereda mogli da se „okrenu protiv države“.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  Vucic i Putin su uz Mila, kako bi inace radio sve ovo sto radi?

  • Zaliv says:

   Milo NATO i one koji su uz nato, poturice, siptare, hrvate i sve one koji rade o glavi Srbiji i Srbima! Mozda tebe drma klimaks Perso pa ne znas sta pricas, odavno ne videh da neko odvali ovakvu glupost.

   • Zaliv says:

    ...Milo iza sebe ima NATO...

 2. Zaliv says:

  Jel svih 50 vojnika? :D

 3. Pingback: Iz Vojske nijesu otpušteni zaposleni srpske nacionalnosti – Raskrinkavanje

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *