МИЛОГОРЦИ У СТРАХУ, ВРАЋА СЕ ЊИХОВА НОЋНА МОРА – МОМИР БУЛАТОВИЋ: „Нећу допустити да Црна Гора уђе у НАТО, место јој је уз Русију!“

MILOGORCI U STRAHU, VRAĆA SE NJIHOVA NOĆNA MORA – MOMIR BULATOVIĆ: „Neću dopustiti da Crna Gora uđe u NATO, mesto joj je uz Rusiju!“

21 maja 2017

Bivši predsednik Crne Gore i bivši premijer SR Jugoslavije Momir Bulatović najavio je da će se vratiti na političku scenu Crne Gore i boriti se protiv ulaska te zemlje u NATO.

– Kada sam na Dan pobede protiv fašizma bio u Moskvi, obećao sam sebi da ću, kad se vratim u Crnu Goru, da se pridružim političkim snagama i pokretima koji će se mirnim i demokratskim sredstvima boriti protiv sramne odluke o ulasku Crne Gore u NATO. Jer, baš NATO je vojni savez koji predstavlja savremeni vid fašizma – naveo je Bulatović.

Prema Bulatovićevoj oceni, odluka o ulasku u NATO nema apsolutno nikakav legitimitet jer je nije podržao narod.

– Crna Gora ne pripada istočnom svetu, već antifašističkom bloku na čijem čelu je bila i ostala Rusija. Sve drugo su prolazne pojave. Neko je dobro opisao, bio je 12. jul kad je osnovana nezavisna Crna Gora, kvinsliška tvorevina pod patronatom Italije, ali se posle desio 13. jul i svenarodni ustanak. Nažalost, neće samo jedan dan posle odluke o ulasku Crne Gore doći i do njenog izlaska, ali sam siguran – doći će i taj trenutak. Nemam dilemu – istakao je Bulatović.

On je u intervjuu za Sputnjik pojasnio da će uložiti maksimalan napor da odluka o ulasku u NATO završi na đubrištu istorije.

– Protiv NATO-a ne žalim nijedan trud jer sam siguran da je to u korist sadašnjih i budućih generacija. NATO nije ni dobio ni izgubio ulaskom Crne Gore, a Crna Gora je izgubila mnogo svojih duhovnih, kulturnih i istorijskih vrednosti. U suštini, nije ovo borba protiv NATO-a, nego za Crnu Goru i njene vrednosti – smatra Bulatović.

Upitan da li su i njegovi lični motivi uključeni u borbu protiv NATO, s obzirom na to da je kao premijer SRJ na proleće 1999. godine proglasio ratno stanje, Bulatović je odgovorio da nema političkih ambicija.

– Ali imam obavezu prema senama ljudi koji su poginuli 1999. godine, jer sam i sam tada imao u Jugoslaviji neku vrstu komande. Moram i poslednjim snagama da se borim da dokažem da njihova žrtva nije bila uzaludna i da se moralo i isplatilo boriti protiv napada tih ubica – poručio je on.

Odgovarajući na pitanje kako Srbija da se postavi pošto je okružena zemljama NATO pakta, Bulatović je posavetovao da je Srbiji najpametnije da bude strpljiva i da ne gubi živce.

– Da se drži onog – ‘u se i u svoje kljuse’ – istako je bivši premijer SRJ.

On je dodao da bi voleo da Srbija jače štiti prava sunarodnika u Crnog Gori.

– Biti Srbin u Crnoj Gori najnepopularnije je stanje i zanimanje. Ne prihvatam da su Srbi nacionalna manjina. U Crnoj Gori sada neko govori da je sto posto Crnogorac, ako nije, onda ima crnogorsko ime, a srpsko prezime. Beži se od Petra Prvoga Petrovića Njegoša i Svetog Petra Cetinjskog. Beže od istorije, pa upadaju u sopstvenu negaciju. Matija Bećković je lepo rekao: Crnogorke su jedine žene koje rađaju decu dve nacije – konstatovao je Bulatović.

Prema Bulatovićevim rečima, granica između Srbije i Crne Gore je neprirodna.

– Zvanično, teško je da se u kratkom roku sve vrati na svoje. Razbijena čaša teško se sastavlja. Sebe ubeđujem da smo u jednoj državi i da praktično sve treba da funkcioniše kao što sada funkcionišu Srbija i RS – naveo je Bulatović.

(Sputnik)

 

KOMENTARI11 komentara

 1. Jovan says:

  Momir Bulatovic je LJUDSKA I MORALNA i INTELEKTUALNA GROMADA (malobrojna pojava na prostoru ex yu), jedini uz ubijenog Predsednika Milosevica i drugih heroja koji su branili srpski narod od Nato terorista i pljackasa!!!

 2. Beli Orao says:

  Bilo je i vrijeme da neko stane izdajnicima i kljusini milogorcu na put!!!!

 3. ljubomir says:

  A dje to danas rukovodis,komunjaro.

  • Jovan says:

   Momir je komunista i to je osobina casnih ljudi, a komunjare su DOSmanlije, "petoktobarci", Milogorci, NVO , desnicari tipa LDP, i ostali koji su pljackali imovinu( koja je vlasnistvo svih radnika i seljaka Srbije) pretvarajuci je u SVOJU privatnu svojinu ili svojinu OKUPATORA govoreci da je to jedino ispravno!!!??? E ti novi robovlasnici i feudalci imaju podrsku tupavih Srba ispranih mozgova koji ponavljaju debilske parole tipa "tranzicija" ,"komunjare", "banda crvena", "demokratija" ... i tako podrzavaju PLJACKASKE HORDE ZAPADA i podrzavaju STATUS SRBIJE- KOLONIJE NATO TERORISTA!!!

   • Jovan says:

    I da dodam. njegovu skorsnju izjavu koja je antologijska da kako je "poceo politicku karijeru kao socijalista, ali da je danas komunista kada je video sta sve u svetu i kod nas rade pljackaske horde zapadnih kapitalista-kriminalaca"!!! Sedih se i reci velikog erudite. Jovana Cirilova koji rece da razlika izmedju kapitaliste i kriminalaca. nema jer jedni pljackaju po zakonu dok drugi pljackaju mimo zakona!!! Za sad toliko za tvoju edukaciju i da AKO MOZRS 2x razmislis kad kritikujes Momira!

    • hristina says:

     Jovan/ Potpisujem!

   • ralence says:

    Jovane,svi mi smo deca i unuci komunizma. Od Srpstva nam ništa nije ostalo Naši rodotelji su za sve to krivi. Oni treba da priznaju svoju grešku da bi im unuci bolje živeli danas.

  • Keram says:

   On komunjara a ti koji si ?

 4. Jaooo says:

  Kasno si se setio Momire , oni završili posao

  • Batina says:

   Nije kasno, Momir jeste castan covjek. Ja ga razumijem, kad je video na dan pobjede u Rusiji sta taj ruski narod slavi, kako slavi I zasto slavi siguran sam da mu je sinulo. Ja sam 2011 prisusutvovao proslavi dana pobjede u Almatiju u Kazahstanu, suze su same posle, pita me prijatelj zasto, nisam mu rekao istinu, ali cu reci vama, kada sam video koje postovanje odaju svojim ratnim veteranima, a mi prokletinje jedne, svoje njbole generale poslasmo u haski kazamat. Bozja kazna ima da bude strasna.

 5. Bambula says:

  Momire, ne moraš ti ništa dopustiti, ali Crna Gora će svejedno postati nova članica NATO-a. Ne možeš ti tu ništa, osim sakupiti par političkih poena za sjedanje u novu fotelju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *