MILOGORCI VEĆI ZAPADNJACI OD ZAPADA: U Budvi uhapšeni Rusi zbog proslave Dana pobede

MILOGORCI VEĆI ZAPADNJACI OD ZAPADA: U Budvi uhapšeni Rusi zbog proslave Dana pobede

10 maja 2014

milo-dukanovic-povlacenje-s-funkcije-nije-se-povukao-pod-pritiscima-nema-nice-1352188985-68135Policija u Budvi privela u petak dvadeset ruskih državljana jer su u konvoju od više automobila i s istaknutim ruskim zastavama obeležili Dan pobede nad fašizmom.

Rusi su u konvoju od devet automobila, kružili Budvom, salutirali i pozdravljali prolaznike, pišu podgoričke “Vijesti” i napominju da je na jednom od vozila bilo napisano “Na Berlin”, što je aluzija na pohod ruske armije na glavni grad Nemačke 1945, prenosi Beta.

Policija je privela dvadeset ruskih državljana zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru, odnosno isticanja zastave druge države na javnom mestu, navode “Vijesti” i dodaju da policija razmatra da li će podneti prekršajne prijave protiv privedenih.

Za isticanje zastava i simbola druge države na javnom mestu izriče se novčana kazna do 500 evra ili zatvorska kazna u trajanju do 30 dana.

U Budvi zvanično živi dve stotine Rusa, a tokom leta taj grad poseti desetak hiljada turista iz Rusije.

KOMENTARI2 komentara

  1. Rudy Franklin says:

    >>>U Budvi zvanično živi dve stotine Rusa, a tokom leta taj grad poseti desetak hiljada turista iz Rusije.<<< To je bilo i sad se spominjalo, jel' sledeći put kad ”BAĆUŠKA" dođe u ”MiloGoru”, neće ostati ni KAMEN NA KAMENU!

  2. dradan petrovic says:

    To je tradicionalna zahvalnost Crne Gore, naime znam ko su nasi najbrojniji gosti a uzgred i nasa braca pa umjesto da sa njima slavimo dan pobjede nad fasizmom mi ih ladno pohapsimo. Mudro i posteno pa to ti je.Oni su zaboravili onu svetu krilaticu* ko nece brata za brata oce tudjina za gospodara*

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *