МИЛОГОРСКА ДИКТАТУРА НА ДЕЛУ: Полиција похапсила све посланике ДФ, а власт усвојила закон о слободи вероисповијести

MILOGORSKA DIKTATURA NA DELU: Policija pohapsila sve poslanike DF, a vlast usvojila zakon o slobodi veroispovijesti

27 decembra 2019

Svih 17 poslanika opozicionog crnogorskog Demokratskog fronta (DF) uhapšeni su noćas, nakon incidenta u Skupštini Crne Gore. Poslanik DF-a Milan Knežević je povređen, dok su ostali poslanici DF-a dobro.

Oni su uhapšeni i stavljeni u dve policijske marice, a podgorički portal Vijesti prenosi da su oni sprovedeni u Centar bezbednosti u Podgorici.

U crnogorskom parlamentu noćas je došlo do incidenta prilikom glasanja o amandmanima DF-a na predloženi Zakon o slobodi veroispovesti za koji smatraju da je usmeren protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC).

USVOJEN ZAKON

Parlament Crne Gore usvojio je u načelu Predlog zakona o slobodi veroispovesti. Tokom sednice došlo je do incidenta. Pohapšeni su poslanici DF-a i odvedeni su u podgorički Centar bezbednosti.

U Podgorici je opsadno stanje. Blokirana je većina puteva u zemlji. Sveštenici do daljnjeg na barikadama u crnogorskoj prestonici.

KOMENTARI12 komentara

 1. Miraš says:

  Lopovina Milo upravo je postigao šta je hteo. Ovom Odlukom Crnogorskog parlamenta velika pljačka crkvenih imanja će postati dozvoljena i formalno ispravna. Pogotovu onih crkvenih imanja u blizini mora poput Manastira u Reževićima. Koliko vredi onakav veliki plac uz more. Dakle šljam nevidjeni. Imamo i mi takvog necvijeća.

  • Karital says:

   Taj plac su katolici poklonili pravoslavnim Crnogorcima, da bi taj isti plac po okupaciji Crne Gore pripao okupatorskoj SPC.Sada to sve prelazi u ruke pravog vlasnika.

  • Vladimir Monomah says:

   Kad zločinci "zakonom" ozakone grijeh poštenima i pravdi sklonima preostaje samo da se drže stare izreke: " Nema pravde za uboge na ovom šaru>Zakon to sam JA". E kad dođe već do toga onda smo na pragu bratoubilačkog rata. Ovakvo stanje bilo je u krvatskoj prije izbijanja građanskog rata, obespravili su i opljackali Srbe zatim ih pobili, u dlaku isti scenario. Srbi van matice lak su plijen zločincima, pogotovo kad se ozakoni lov na imovinu i živote Srba krivo mi je sto to Matica- narod ne vidi.Valjda im je lakse gledati farme ili kako na pravdi Boga vrhunskoj doktorici oduzimaju hljeb iz ruku samo zato sto upozorava na ZLO!!! Da smo svi slozno stali na crtu jos 1990god. danas bi bili zajedno u jednoj Srbskoj drzavi!!!

 2. Mile says:

  Kakva teška podvala, lopovluk upakovan pod naziv SLOBODA veroispovesti i tobože borba protiv srpskog nacionalizma. Dakle sotonini sinovi spremni su da unište istorijske i tradicionalne vrednosti i da naprave državu savremenih zombija i pritom da sebi dobro napune džepove.

 3. Slobodanka says:

  Danas je neočekivano Duško Marković, predsednik Vlade Crne Gore, prihvatio da se sastane sa mitropolitom crnogorsko-primorskim Srpske pravoslavne crkve Amfilohijem Radovićem, i to u jeku skupštinske rasprave o spornom predlogu Zakona o slobodi veroispovesti. Međutim, pomenuti sastanak Markovića i Radovića, protekao je veoma loše, jer Marković praktično nije imao nikakvog razumevanja za mitropolitovu argumentaciju, niti je tokom susreta pažljivo pratio navođenje mitropolitovih argumenata Epilog sastanka Markovića i Radovića, ostaje isti, crnogorska vlast nastavlja da vrši represiju prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori. ... Kao glavno pitanje ostaje da li je Marković tokom sastanka sa Radovićem postupao zato što zaista deli politička uverenja koja bi trebalo da dovedu do nekakvog zakonskog uređenja pitanja veroispovesti, ili pak zbog straha izazvanog šamarom koji je danas dobio od Zorana Lazovića, pomoćnika direktora Uprave policije Crne Gore. Podsećamo, Lazović, koji je poznat kao osoba za specijalne zadatke crnogorskog predsednika Mila Đukanovića i veza ka kriminalnom klanu "Grand" fizički je nasrnuo na Markovića lupivši mu šamar zbog sastanka sa mitropolitom crnogorsko-primorskim. Šamar Markoviću predstavljao je ujedno i upozorenje za kolebljive poslanike DPS-a, jer je Lazović, kako se za sada spekuliše Markoviću preteći poručio "da je đubre izdajničko zbog toga što je prihvatio da se sastane sa Amfilohijem", navode izvori. Inače, nepoznato je kako se Lazović našao u prostorijama Skupštine Crne Gore, uzimajući u obzir činjenicu da se danas sprovodi rasprava o predlogu Zakona koji je praktično podelio Crnu Goru i raspirio nove međunacionalne netrpeljivosti u toj državi. Takođe, prisustvo Lazovića se među poznavaocima prilika u Crnoj Gori komentariše i kao potencijalnu nameru državnog rukovodstva da u tom organu izazove nemile događaje, a za to okrive srpsku populaciju.

 4. Siniša says:

  I tako... Srbi će malo da urlaju po internetu i onda će otići da gledaju farmu i ostale “bensedine” dok nas sa svih strana pomalo taru i uništavaju. Uzeše nam 90% zemlje za samo 100 godina, a mi i dalje verujemo u njihovu dobru nameru i pravdu.

  • Za Srbiju says:

   Mediji u Srbiji javljaju da je opozicija NAPUSTILA skupštinu.

 5. persida says:

  Milo, ustaso, sidji sa grbace naroda.

 6. Suri Cat says:

  Ovo je početak kraja montenegra! Živela Crna Gora! Braćo u napad!!!

 7. Eto meni crne ptice, zlosutnice says:

  Montgomeri ser Milo sada ispoljava svoju slobodu veroispovesti koja glasi: "Uzmi drugom, da bi sebi pridodao." Međutim to se savršeno uklapa u naloge sa zapadne strane, tako da sve ide svojim tokom. Ali i šta će jednom nebeskom narodu imovina na zemlji kada je već imaju i na nebesima. Akcija glasi:"Imaš njivu na nebesima, vrati plac na zemlji."

 8. Za Srbiju says:

  Celo srbstvo na noge!!! Protesti po svim gradovima srbskih zemalja!!! Pravac Crna Gora!!!

 9. persida says:

  Mi odemo u Crnu goru, a Siptari nasele Beograd, jedva cekaju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *