МИЛОГОРСКИ РЕЖИМ СЕ СКАНДАЛОЗНО ОБРАТИО СРБИЈИ: „Србија по опробаном рецепту изазива ратове“

MILOGORSKI REŽIM SE SKANDALOZNO OBRATIO SRBIJI: „Srbija po oprobanom receptu izaziva ratove“

17 maja 2020

MINISTARSTVO vanjskih poslova Crne Gore osudilo je večeras kao mešanje u unutrašnje stvari Crne Gore izjavu šefa srpske diplomatije Ivice Dačića, koji je povodom dešavanja u Crnoj Gori rekao da „dolazimo u situaciju da maltene počinje bratoubilački rat između Srba i Crnogoraca“.

„Dačić se, koristeći retoriku Miloševićevog portparola iz devedesetih, na ovaj način još jednom, neodgovorno, grubo i opasno umiješao u unutrašnja pitanja Crne Gore, pri čemu, očigledno, zaboravlja koju funkciju obavlja i šta ta funkcija podrazumijeva“, navodi se u saopštenju podgoričkog ministarstva.U ironičnom tronu je navelo da ne potcenjuje Dačićevo „ratno iskustvo i doprinos upravo bratoubilačkom sukobu i konfrontaciji Srbije sa svim svojim susjedima u godinama raspada Jugoslavije“, kao ni njegov „kapacitet da i u godinama nakon toga, često istupa na ekskluzivno nacionalističkoj platformi, ali smatra da je ovaj put „nadmašio samog sebe“.

„U Crnoj Gori svi njeni građani, bez obzira na to koje su nacionalnosti i vjeroispovijesti imaju svoja prava i obaveze, kao što i država Crna Gora štiti i brine o svim svojim građanima bez obzira na njihovo nacionalno osjećanje. Uprkos kontinuiranim verbalnim napadima na Crnu Goru iz Srbije, koji su izgleda jedan od aduta za predstojeću izbornu utakmicu, još jednom napominjemo da je zdravlje građana, u ovom momentu, apsolutni prioritet države Crne Gore“, poručuju iz Ministarstva.

Postupanje verskih velikodostojnika koji su, kako navode, na ovaj način doveli u pitanje sve što je sada urađeno, pokazalo je, kako su kazali, da su njihovi prioriteti u ovoj situaciji drugačiji.

„Istovremeno, poznati akteri iz susjedne države koriste svaku priliku da se najoštrije obračunavaju s Crnom Gorom, ne poštujući njeno pravo da kao suverena država uređuje unutrašnja pitanja“, dodaju iz Ministarstva.

Ministru Dačiću savetuju „da se prisjeti značenja pojma diplomatija i da djeluje u skladu s tim“.

Takođe, crnogorsko ministarstvo podseća i „druge organe Republike Srbije“ da treba „jednom zasvagda da imaju na umu da je Crna Gora, nakon skoro čitavog jednog vijeka, punog odricanja i teških političkih borbi, uspjela da povrati svoju nezavisnost i da danas, kao uvažena članica NATO i predvodnik procesa integracije u EU na zapadnom Balkanu, nikad nikome više neće dopustiti neku novu Podgoričku skupštinu“.

Ministar Dačić izrazio je ranije danas zabrinutost zbog dešavanja u Crnoj Gori i ocenio da su tenzije skoro dovele do početka bratoubilačkog rata između Srba i Crnogoraca.

Dačić je kazao da do sada nije zabeleženo da se u nekoj zemlji hapsi vladika Srpske pravoslavne crkve.

„Prvi put dolazimo u situaciju da maltene počinje bratubilački rat između Srba i Crnogoraca ma kako se ko zvao. Zamislite da mi sada hapsimo muftije ili biskupe“, rekao je Dačić za TV Prva komentarišući dešavanja u Crnoj Gori posle hapšenja vladike SPC Joanikija i osam sveštenika koji su sinoć pušteni iz pritvora.

KOMENTARI10 komentara

 1. Re torta says:

  Dačijeva retorika može da pomogne a može i da pgubi, s tim što će drug Dači na vreme da izvuče guzicu i premesti na drugu fotelju. Svi znamo da je imitirao Miloševića da bi stigao do položaja i da je na kraju i u najtežim trenucima napustio Miloševića kao da ga nije ni poznavao. Milo to naravno hoće da iskoristi, Milo hoće da uključi NATO u odbranu suverenosti koju je stekla Crna Gora i smatra da niko i ništa tu ne mogu, ali da ne može ni on ništa protiv Amfilohija i naroda koji se podigao, jer izvorno u svom korenu crnogorci jesu srbi. Braća se neće ubijati ali će možda i biti neke kolateralne štete u kojoj će i Milo da izgubi kamenito tlo pod nogama. Sada će samo da se prepucavaju retorički ali Amfi vodi litije do Hristove pobjede! Međutim retortičkom burencetu Dačiju bolje bi bilo da se uhvati za mikrofon i da pjeva "Oj svijetla Majska Goro," u novoj obradi, jer svi mi znamo da taj nikada ništa ne uradi sem što se bavi retortama, sada bi i on da se ugradi na slavi svetog Amfilohija, pa ako hoće neka ode na litije.

  • Zaliv says:

   Dacic je daleko najbolji covek na tom mestu u modernoj istoriji Srbije. Svidelo se to nekome ili ne covek je uspeo toliko toga da uradi. Mogu psi da laju, mogu ovi zuti u serpice da lupaju ali to sto je on uradio ostaje a lupetanje poput tvog se zaboravi za jedan dan.

  • Slobodanka says:

   Zaboravio si period pre pojave Dačića kada je Milo sidjeo u Beogradu. Sve onako mladjan progurao se Milo da sedi što bliže Miloševiću i upućivao mu razne ulizičke hvalospeve da se nije moglo slušati. Sve to Milo računa da smo zaboravili, ali evo ja nisam kratkog pamćenja.

 2. Slobodanka says:

  Kad će Crna Gora stići u EU? Od 33 poglavlja predvidjena za Crnu Gori imaju zatvorena samo 3 poglavlja. Koliko će još da traje taj proces i na šta će ličiti EU za 5 godina, koliko će tada EU biti oslabljena, u krajnjem slučaju da li će je uopšte biti? Istopiće se ovo hvalisanje o opredeljenosti za EU, a ovo jako podseća na nekadašnju kardeljovsku opredeljenost za socijalizam koju su svi ponavljali kao papagaji. Ali Crna Gora se već uvalila u NATO. Imaju nerazvijeni sever, tradicionalno veoma visoki deficit u spoljnotrgovinskom bilansu Crne Gore, visoku nezaposlenost, odlazak mladih i demografski pad zemlje, sada biće smanjeni prihodi od vodeće delatnosti turizam, a pristižu i obaveze po inostranim kreditima. Koliko su Crnoj potrebni još i visoki izdaci za NATO? Da li bi velika pljačka imovine SPC u Crnoj Gori koja se sprema trebala da ublaži neke od ovih problema, ili bi i to sve završilo u privatnim džepovima odabranih? Milu i sviti treba nesmetan prostor da još više opljačkaju sopstvenu državu, a po Srbiji laju zato što su se namerili na imovinu Srpske Pravoslavne Crkve u Crnoj. E jada ako caru Milu ne uspe još jedna prilično masna pljačka. Zamisli tuge ako car Milo po bogatstvu ne prestigne britansku kraljicu.

 3. Kulak says:

  Srbe u Crnoj Gori treba naoružati i dati im priliku da se izbore za slobodu.Ustaškim zlikovcima iz milogorskog režima trajno zabraniti ulaz u Srbiju i Republiku Srpsku i oduzeti im svu imovinu na teritoriju srpskih zemalja.Uvesti najstrože sankcije protiv svih firmi čiji su vlasnici pobočnici zločinačkog milogorskog režima.Onemogućiti kanale šverca cigareta i droge kojima se finansira mafijaška klika u Podgorici.

  • Slobodanka says:

   Molim te mani se naoružavanja Srba u Crnoj, ne na taj način jer to djavo jedva čeka pa da ih proteruje i tamani. Ne treba da se spuštamo u plitku ravan pomahnitalog i pokvarenog Mila, a on sve ovo najverovatnije radi po naredjenju Zapada. Treba da se ujedinimo i podignemo u duhovnom smislu, da delujemo mudrije i da sumanutom ne dozvolimo da pravi krvoproliće. Takodje ne sme se dozvoliti pljačka imovine pravoslavnih crkava u Crnoj. Ne može svetovni vladar da se postavlja kao prvi čovek Crkve i da raspolaže njenom imovinom kao da je vlasnik. To je korumpirani i pohlepni idiot koji bi ne samo ovo na šta se sad namerio, nego celu Crnu Goru prodao bi triput. Strašno, pohlepa je strašna osobina, evo vidimo dokle je to odvelo Mila, da više ne liči na čoveka. On je prešao na stranu nečastivog, njemu služi a ne svojoj državi i celokupnom narodu. Negde, nekako u nečemu će se saplesti, moguće je neće moći ni njegovi najbliži saradnici da ga u svemu slušaju.

   • Portopranco says:

    Mirnim demonstracijama niko ništa nije postigao pa neće ni Srbi u Crnoj Gori.Diktature se ruše oružjem.

    • Slobodanka says:

     Stvar je u tome da Srbi i Crngorci ne treba medjusobno da se sukobljavaju i povredjuju, ne daj Bože ubijaju, zbog poželjnog i neophodnog odlaska prolupalog diktatora. Milo nastoji da grčevito sačuva vlast i baš na tome radi da se Srbi i Crnogorci medjusobno što više podele, razmimoidju i da se pobiju, a on "najmudriji" car da upravlja tim sukobom i rezultatima sukoba. On je podlac, pokvarenjak i teški sebičnjak koji bi preko prolivene krvi običnog naroda da obezbedi sebi sidjenje na prestolu još jedno 20-30 godina.

 4. Slobodanka says:

  U ovoj optužbi postoji zamena krivice. Rabojnik Djukanović ovih dana započeo je gradjanske sukobe u Crnoj Gori, a da li će oni prerasti u gradjanski rat to ne znamo. Jedino Bogu da se pomolimo da toga ne bude. Bitno je da se Milo odmah snašao da za svoja kriminalna nedela i postupke odmah optuži nekog drugog Srbiju. Sam je napravio suštinsku grešku kad je nametnuo usvajanje pljačkaškog zakona čijom primenom namerava da opljačka imovinu SPC u Crnoj Gori. Posle toga boji se za svoju vlast, boji se da će je izgubiti pa luduje. Da li će kao Enver Hodža u Albaniji da ruši i uništava imovinu SPC u Crnoj Gori? To zlo smo već videli i na KIM. Možda ćemo taj ludački film gledati i u Crnoj Gori.

 5. Pravda says:

  Kako biste nazvali priznanje KiM. Djavo je zavladao sa vlastima u Montenegru.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *